Sådan cykler du mere sikkert Cykling er sjovere, når du er velforberedt

Sådan cykler du mere sikkert Cykling er sjovere, når du er velforberedt

Sikkerhed på cyklen virker måske som noget, man fik ind med modermælken, men det er en god idé at få det frisket op. Vi anbefaler alle at kende reglerne for cyklister i trafikken, fx: altid cykle i samme retning som trafikken, respektere alle signaler og skilte, holde tilbage for fodgængere og bruge tydelige håndsignaler. Det er også en god idé at planlægge sin rute i forvejen, især hvis man aldrig har cyklet der før. Og altid, altid cykle med hjelm og lygter.

Vælg en cykelvenlig rute.

I vore dages bilfokuserede verden er vi blevet vænnet til, at vi hører til på de store, asfalterede veje. Men der er andre måder at komme fra A til B på, og når man cykler, får man adgang til meget mere effektive og smukke ruter. Med et digitalt ruteplanlægningsværktøj som Google Maps kan du indtaste dagens destinationer med funktionen Cykling og automatisk finde den mest cykelvenlige rute.

Mange steder er cykelstier og veje med begrænset trafik det hurtigste alternativ til at køre bil. Du behøver ikke spilde tid med at sidde fast i trafikken eller kæmpe om en parkeringsplads. Der er mange muligheder, og nogle af dem kan være bedre end andre for dig afhængig af, hvor du bor. Prøv fx Google Maps, Trailforks eller BikeMaps for at finde det bedste resultat i dit område.

Planlæg din cykelrute

Daytime Running Lights
Brug lygter på hver cykeltur

Nårsomhelst du er ude at cykle – i dagslys eller mørke – bør du have dagkørelys for og bag på cyklen. Undersøgelser har vist, at de er det mest effektive tiltag for at blive set af bilisterne. Det er vigtigt at huske lygter på alle cykelture, men især hvis du cykler i myldretiden, hvor der er større chance for at du skal dele asfalt med bilister, som er mindre opmærksomme.

Bontrager dagkørelygter (Daytime Running Lights) er designet med særligt blinkmønster, fokus og rækkevidde, der hjælper med at gøre dig synlig på op til 2 kilometers afstand, selv i dagslys.

Se Bontrager dagkørelygter

Du har kun én hjerne – så brug hjelm, hver gang du cykler

Vi skal lige snakke om din hjerne. Den dér blævrende klump i dit kranium er opbygget af milliarder af nerver, som kommunikerer og gør dig til den person, og cyklist, du er. Tale. Bevægelse. Tanker. Hukommelse. Følelser. Sanser. Alt dette – og meget mere til – kan du takke kroppens med komplekse organ for. Din hjerne giver dig alt, hvad du oplever.. Den gør dig til dig. Så det er kritisk vigtigt at gøre noget for dens sikkerhed.

WaveCel er en revolutionerende hjelmteknologi, som er unik for Bontrager. Den fungerer ved at absorbere lineær og roterende energi, som forekommer ved visse slagpåvirkninger på hjelmen. Ved slagpåvirkninger sker der en tretrins ændring af WaveCel-materialets opbygning for at beskytte hovedet. Denne ændring af materialets opbygning i tre trin (bøjning, deformering og glidning) er det, som gør WaveCel til noget særligt.

Se WaveCel cykelhjelme

Join the #GoByBike movement

Join thousands of fellow riders in simple, meaningful climate action. Choose your bike for one or more trips each week and tag a photo of your ride with #GoByBike for the health of our people and planet.
See #GoByBike in action

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.