Bo og cyklen Sådan giver USA's største sportsudøver tilbage til samfundet ved at cykle

Bo og cyklen Sådan giver USA's største sportsudøver tilbage til samfundet ved at cykle

Bo Jackson er en stor skikkelse, både bogstaveligt talt og i overført betydning. Den tidligere professionelle multisportsmand og universitetsstjerne fra Auburn University er kendt verden over som professionel sportsudøver både i amerikansk fodbold og baseball. Den dag i dag fylder han stadig uden problemer en hel dør. Og det kan måske godt virke skræmmende, hvis det da ikke lige var for hans fantastisk rare væsen. 

Den 27. april 2011 blev Alabama ramt af en af de værste tornadoer i USA’s historie. Ødelæggelserne var enorme, 64 mennesker mistede livet, og tusinder af andre blev berørt af den voldsomme begivenhed. 

Når ét menneske i Alabama rammes, rammer det alle i delstaten; sådan er ånden i de amerikanske sydstater. Bo Jackson, som er født i byen Bessemer, måtte bare hjælpe til, da hans brødre og søster i delstaten havde brug for det. 

Han ringede til Trek, Nike og Alabamas guvernør og andre centrale aktører. Han havde flere ideer til, hvordan han kunne hjælpe, men endte med at ville cykle tværs igennem Alabama for at indsamle penge og hjælpe de tornadoramte. 

I dag, her otte år efter, er Bo Bikes Bama et af USA’s største velgørenhedscykelløb. Det har indsamlet mere end 1,5 mio. dollar til “guvernørens nødhjælpsfond”, som er blevet brugt til at reparere 585 hjem, bygge 68 lokale nødcentre og installere 10 alarmsirener rundt omkring i Alabama. 

I løbet af de otte år har Bo Jacksons forhold til sin cykel og cyklens evne til at ændre ens livssyn og samle folk udviklet sig uventet. Selvom Bo Jackson næppe anså sig selv for at være cyklist før da, har denne helt fantastiske sportsmand udviklet sig til en ægte cykelfan. 

Han nøjes ikke med at cykle; han er også en begejstret fortaler for at cykle. Hans kærlighed til cykling er nu også vokset til at omfatte den kategori af cykler, som på det seneste er eksploderet i popularitet blandt alle sportsudøvere, nemlig elcykler. Efter et liv, hvor Bo Jackson har været den hurtigste og den stærkeste, kan han nu godt bruge lidt assistance en gang imellem. 

Lyt til denne episode af Better with Bikes om, hvordan det hele begyndte, hvordan Bo Jackson blev en af USA’s mest suveræne professionelle sportsudøvere nogensinde, hvad han gør for at slappe af fra rollen som Bo Jackson og meget meget andet.

Lyt og abonner: 

Apple podcasts

Spotify

Google podcast

Stitcher

SoundCloud

 

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.