Sådan får du brændstof til din cykeltur Tips til at få sus i hjulene i stedet for sult i maven.

Sådan får du brændstof til din cykeltur Tips til at få sus i hjulene i stedet for sult i maven.

At have mad ved hånden er nøglen til succes på længere cykelture, og det gør også kortere ture mere fornøjelige og aktive. Hvis du har cyklet i længere tid, kender du sikkert den ubehagelige følelse, når man er ved at “ramme muren” og gå kold. Hvis du ikke er så erfaren endnu – så bare husk noget at spise til hver eneste tur! Vi har sammensat en række tips til at få brændstof på tanken på cykelturen, herunder nogle af vores yndlingssnacks.

Inden du cykler:

Det er godt at spise en blanding af kulhydrater og protein for at holde energiniveauet oppe, uanset hvor langt du cykler. Vi anbefaler at spise en time før din tur, så du ikke risikerer at få krampe undervejs. Husk også at drikke noget!

 

Nogle af vores favoritmåltider inden cykling er:

1. Havregrød – tilsæt evt. banan og nøddesmør, hvis det skal være lidt fancy! Ellers er det også godt at smage til med fx honning og kanel.

2. Toast med smør – En lækker, klassisk kombination af kulhydrat og sundt fedt. Spis lidt frugt til for at få ekstra energi.

3. Yoghurt, frugt og bær – Dertil nogle nødder eller nøddesmør for at få protein og fedt.

Under turen:

Det er bedst at pakke snacks, der er nemme at få adgang til og spise, som passer i lommen eller en taske, og som ikke risikerer at svine dine andre ting til.. Få ting er så træls som en smattet lommesandwich i cykeltrøjen eller et multiværktøj smurt ind i chokolade! Det er også vigtigt at tage masser af snacks med, selvom du ikke tror, du får brug for dem. Man ved aldrig, hvornår en tur bliver længere end forventet, eller hvornår der går ekstra tid med at ordne en uventet punktering. Husk også at medbringe nok vand og sportsdrik til at erstatte det, du sveder ud. Regn med at spise og drikke lidt for hver 20-30 minutter på cyklen.

 

Nogle af vores favoritter til at spise undervejs er:

1. Energi i form af vingummi og gels – Hold dig kørende med lækre, koncentrerede skud af kulhydrat!

2. Proteinbarer – De passer i lommen og er nemme at åbne og spise.

3. Nødder – En god kilde til sundt fedt og protein, og så er de rare at spise på turen.

4. En pose chips – Hvis det kan fungere uden at de bliver knust til smulder, så er det altid godt at have lidt ekstra salt ved hånden.

Efter turen:

Når du skal restituere efter din cykeltur, skal du sørge for at få et godt måltid eller snacks med masser af sunde kulhydrater og protein. Derudover skal du bare forkæle dig selv! Blend en lækker proteinshake, snup et stykke kage eller snig en øl ud af køleskabet. Og igen, husk at fylde væskedepoterne!

Fuel your ride

Grab everything you need to stay nourished and hydrated on even the longest rides.
Shop nutrition

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.