Tips til at pendle på cykel Otte tips til cykelpendling uden stress.

Tips til at pendle på cykel Otte tips til cykelpendling uden stress.

Det kan virke lidt uoverskueligt at skulle til at cykle på arbejde, men vi lover, at det er nemmere end du tror! Hvis man har udstyret og forberedelsen i orden, er det en fornøjelse at cykelpendle. Du kan nyde den frie luft og få noget ekstra motion – og så er det uendelig meget bedre end at sidde i kø i trafikken.

1 – Pakke ned og pakke op.

Vælg en rygsæk, som er behagelig at cykle med, sæt bagagebærer og cykeltaskerpå din cykel, eller brug begge dele, hvis du skal have meget med. Pak de ting, du skal bruge på arbejdet, samt et sæt skiftetøj, hvis du skulle blive fugtig af regn eller sved.

 

2 – Gør din cykel klar til vejret.

Overvej at investere i skærme og bredere dæk. Cykelskærme reducerer risikoen for at blive våd pga. regn eller sne, som flyver op fra dækkene. Bredere dæk giver bedre vejgreb og stabilitet. Det er især kærkomment, når man cykler om vinteren.

 

3 – Tag en jakke med for en sikkerheds skyld.

Husk altid at pakke en jakke, også selvom du ikke tror, du får brug for den. Man ved aldrig, hvornår der kommer en uventet byge! Desuden er der rart at have et vindafvisende lag klar til beskyttelse mod elementerne.

 

4 – Husk også din lås.

Hvis du ikke kan tage din cykel med ind på arbejdspladsen, er det vigtigt at have en god lås til at sikre den med udenfor eller i et cykelskur. Vi anbefaler at bruge en u-lås

 

5 – Prøvekør din rute.

Hvis du er bekymret for, om du kan nå på arbejde til tiden, er det smart at cykle ruten på forhånd for at få en bedre forståelse for, hvor lang tid den tager fra dør til dør. Husk at bilruten ikke altid er den sikreste vej at cykle. Google Maps og andre apps kan hjælpe dig med at finde en alternativ rute, der er mere passende for cyklister.

 

6 – Hav tiden på din side.

Giv dig selv lidt mere tid end strengt nødvendigt, så du ikke skal stresse eller skynde dig, hvis der sker noget uforudset som en punktering, dårligt vejr mv.

 

7 – Hav altid en Plan B.

Uanset om det er bussen, et lift med venner eller kolleger eller din egen bil, så er det altid godt at have en alternativ løsning i tilfælde af mekaniske problemer eller andre forsinkelser.

 

8 – Få vennerne med.

Som så meget andet i livet er det sjovere at cykelpendle sammen med andre! Spørg nogle kolleger, om de ikke vil med næste gang, du cykler til arbejde.

BONUSTIP!

Sørg altid for at cykle med for- og baglygter og cykelhjelm. Disse simple forholdsregler gør det meget sikrere at være ude i trafikken.

Join the #GoByBike movement

Join thousands of fellow riders in simple, meaningful climate action. Choose your bike for one or more trips each week and tag a photo of your ride with #GoByBike for the health of our people and planet.
See #GoByBike in action

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.