Sådan vælger du en cykelcomputer Tips til at vælge den rette, og til hvordan du gerne vil køre.

Sådan vælger du en cykelcomputer Tips til at vælge den rette, og til hvordan du gerne vil køre.

Med cykelcomputere kan du holde styr på turdata, der kan hjælpe dig med alt fra at nå træningsmål til træning op til større løb. Der er masser af forskellige muligheder at vælge imellem, så det bedste sted at starte er at tænke over, hvad du gerne vil med din cykelcomputer, og hvordan du vil bruge den. Overvej følgende spørgsmål:

Hvilke data og funktioner ønsker du?

Puls? Kadence? Hastighed? Afstand? Indbygget GPS? Alle de ovennævnte? Jo mere du vil have, desto bedre en enhed skal du have. Og til de fleste computere skal du også købe de sensorer og skærme, der kan registrere disse data.

 

Hvad er dit prisleje?

Cykelcomputere kan koste fra 400 kr. til 4.000 kr. afhængigt af hvilken teknologi du ønsker.

 

Vil du kun bruge din computer til cykling eller også til andre aktiviteter?

Hvis du vil bruge din computer til at registrere løbeture, vandreture, svømmeture eller andre aktiviteter, kan det være en god ide at bruge en bærbar enhed.

Typer af cykelcomputere

Basiscykelcomputere:

Basiscykelcomputere måler generelt kun tid, afstand og hastighed. Du kan nemt finde kablede eller trådløse muligheder, og de fleste af den type computere og deres sensorer er batteridrevne. De passer perfekt til cyklister, der så småt er begyndt at spore deres kørestatistikker og gerne vil have en prisbillig og pålidelig måde at gøre det på.

Cykelcomputere i mellemklassen:

Disse computere tilbyder flere funktioner end de mest grundlæggende, men de har stadig en rimelig pris.

De største opgraderinger i forhold til basiscomputerne er muligheden for at spore og vise flere data – f.eks. kadence, puls og effekt – og ekstra trådløse tilslutningsmuligheder, f.eks. Bluetooth og ANT+, som gør det nemt at tilslutte dine enheder. Du får også flere muligheder med hensyn til skærmstørrelse og mulighed for at tilpasse din skærm.

Cykelcomputerne er gode til ryttere, der vil have flere turdata, som kan hjælpe dem med at holde bedre styr på deres turresultater og planlægge mere effektiv træning.

Avancerede “intelligente” cykelcomputere:

De største opgraderinger i disse computere er generelt indbygget GPS, store skærme, der kan vise flere datafelter og kort samt farve- og touchscreenindstillinger. Med indbygget GPS får du adgang til rutevejledning, så det bliver temmelig svært at fare vild. Mere prisbillige muligheder i denne kategori kan omfatte forudindlæste kort, men uden adgang til Glonass (Global Navigation Satellite System) eller andre navigationssystemer.

Du kan spore alle de samme turdata som en mellemstor computer – kadence, effekt, puls osv. – men med mange modeller behøver du ikke separate sensorer for hastighed og distance, medmindre du ønsker ekstrem nøjagtighed, fordi GPS sporer disse data.

Med hensyn til tilslutningsmuligheder er de fleste af disse computere Bluetooth- og ANT -kompatible, hvilket gør dem nemme at parre med andre enheder. Mange har gode muligheder for tilslutning til smartphones, f.eks. muligheden for at styre musik, se meddelelser og meget mere. Du kan også downloade dine ture og dele dem på tursporingsplatforme som Strava. Nogle computere kan endda styre dine lygter og oprette forbindelse til elektroniske gearsystemer.

Avancerede cykelcomputere er velegnede til entusiastiske ryttere, der gerne vil bruge lidt ekstra penge på GPS og smarte funktioner som farveskærme, touchskærme, bedre tilslutningsmuligheder til smartphone og meget mere.

Cykelcomputere vs. bærbare ure:

Ligesom med cykelcomputere kan man få træningsure med mange forskellige funktioner og prislejer. De mest avancerede ure har samme indbygget GPS/navigation, trådløse tilslutningsmuligheder og datasporingsfunktioner som de bedste cykelcomputere.

Hovedårsagen til at vælge en bærbar enhed frem for en cykelcomputer er, hvis du gerne vil kunne spore data og bruge GPS til andre aktiviteter som løb og svømning. Mange har også funktioner, der lader dit træningsur fungere som et smartwatch.

Prof-tip:

Når du har indsnævret dine muligheder til nogle få computere eller ure, skal du dobbelttjekke kompatibiliteten med de enheder, du gerne vil tilslutte, notere dig eventuelle ekstra sensorer, du er nødt til at købe, og bekræfte, at den har den type GPS-/navigationsteknologi, du ønsker, før du træffer en endelig beslutning. God cykeltur!

Find your cycling computer

We have lots of awesome cycling computers and watches to choose from, plus all the sensors, mounts, and other accessories you need to complete your setup.
Shop cycling computers

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.