Sådan kører du gruppeture på landevejen Tips til at finde gruppeture samt køresikkerhed og etikette.

Sådan kører du gruppeture på landevejen Tips til at finde gruppeture samt køresikkerhed og etikette.

Gruppeture er en god måde at møde nye venner på og udforske nye ruter, især hvis du ikke er en erfaren rytter. Men ikke alle gruppeture er ens, så det er vigtigt at finde en, der passer til dit niveau. Her er nogle tip til, hvordan du finder en gruppetur, og hvordan du kører i en gruppe på vejen.

Find en tur

Din lokale cykelforretning er det bedste sted at finde en gruppetur. Tjek deres sociale mediesider, websteder, eller spørg i butikken. Gruppeture arrangeres ofte ud fra kompetenceniveauet, så hvis du er uerfaren rytter, skal du finde en tur, som har anført ”ingen efterlades” i beskrivelsen. Det betyder bare, at gruppen kører i den langsomste cyklists tempo, så alle kan følge med!

Finpuds din styring af cyklen

Før du starter i en gruppe, skal du sikre dig, at du er hæderlig til at styre din cykel. Hvis du ikke kan cykle i en lige linje og ofte er nødt til at rette op, kan det være en god ide at øve dig lidt mere, før du tilmelder dig en gruppe, da du kommer til at køre tæt op ad andre.

Kommuniker!

Når du kører i en gruppe, er det vigtigt at kommunikere med dine medcyklister. Hvis der er et bump eller et hul i vejen, skal du påpege det for dem, der kommer bag dig. Hvis du har brug for mere plads, så bed om det. Hvis du kører bagest, skal du advisere køretøjer, der nærmer sig bagfra. Den bedste måde at undgå uventede farlige situationer på din tur er at tale med de andre cyklister i gruppen.

Vær opmærksom på dine omgivelser

Når du kører i en gruppe, er der stor sandsynlighed for, at mindst ét af dine hjul kommer meget tæt på en andens. Sørg for at være opmærksom på alt, der sker omkring dig, og ikke bare stirre på personen foran dig. På den måde kan du opfatte farlige situationer og nå at reagere og advare andre i stedet for at blive overrasket, når personen foran dig står på bremserne. Det er vigtigt at være opmærksom på sine omgivelser under kørslen for at forebygge ulykker.

Tag føringen på tur

Forreste person arbejder altid hårdest, fordi han eller hun bryder vinden for resten af gruppen. Sørg for at skifte med personen i front, så du også tager noget af tørnen. Når du er færdig med din tur foran, skal du kigge bagud efter biler. Hvis der ikke nærmer sig trafik, skal du holde til venstre og lade gruppen passere. Når gruppen er passeret, indtager du din plads som sidste cyklist i køen.

Find a group ride

A great way to find group rides and other people to ride with is through your local bike shop. Find yours today!
Find a shop

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.