Sådan justerer du til en behagelig tur Tips til at finde en fantastisk cykelpasform, sadelopsætning og meget mere.

Sådan justerer du til en behagelig tur Tips til at finde en fantastisk cykelpasform, sadelopsætning og meget mere.

Morskaben kan hurtigt forsvinde på cykelturen, hvis du ikke har det rart i sadlen – og ikke ved hvorfor. Men bare rolig, der er mange måder at få det rart på igen! Her er vores råd til, hvordan du kan optimere din komfort på cyklen, især hvis du planlægger at cykle længere ture.

Få tilpasset cyklen

Først og fremmest bør du få tilpasset din cykel hos din lokale forhandler. De kan gennemgå for dig, hvad de justerer og hvorfor, så du ikke fortsat oplever problemer. Og hvis der opstår ubehag i fremtiden, har du en bedre idé om, hvad du selv kan justere. Find en lokal cykelforretning i nærheden af dig, og ring til dem og lav en aftale.

Find den rette type sadel

At få en sadel indstillet til den måde, du kører på, er det bedste første skridt på vej til komfort. En racersadel vil ikke være komfortabel på en citybike, og en cruiser-sadel vil heller ikke være komfortabel på en triatloncykel. Og selvom det er fristende, så lyt ikke for meget til andre ryttere! Alles kørestil og kropstype er forskellige, og sadelpræferencer er meget individuelle, så du bør tage dig tid til at finde en, der fungerer optimalt for dig. Din lokale forhandler kan hjælpe dig med at finde en god sadel, og du kan også starte din søgning ved hjælp af vores sadelfinder.

Find den rette størrelse og position til din sadel

De fleste sadler fås i flere størrelser, så sørg for at finde den rette, så du får mest komfort. Valg af den rette størrelse sadel er en del af tilpasningen af cyklen, men selv om du ikke får en fuld pasform, kan din lokale forhandler stadig hjælpe dig med at vælge den rette størrelse eller foretage sadeljusteringer.

Hvis du selv indstiller din sadel, skal du starte med sadlen så vandret som muligt og justere den lidt derfra efter behov. Det er en god tommelfingerregel, at din bagdel skal fylde hele sædet, når du cykler. Hvis du læner dig for langt frem eller for langt tilbage, skal din sadelposition sandsynligvis justeres, eller måske har du en forkert størrelse sadel.

Prof-tip: Hvis du efter at have prøvet dig frem ikke mener, at du selv kan få sadlen indstillet ordentligt, opfordrer vi dig til at få cyklen indstillet i din lokale butik.

Få et par gode cykelshorts

Det, du kører i, kan være afgørende for, hvordan din bagdel har det efter mange kilometers kørsel. Du kan finde mange forskellige typer cykelshorts med indlæg, lige fra smarte bib-shorts til konkurrencekørsel til aktive shorts med aftagelige indershorts. Hvis du stadig ikke kender alt til cykelshorts, og hvornår du skal have dem på, kan du se disse tips, vi har samlet.

Lav træning uden cyklen

Styrketræning i hverdagen kan styrke dine ben og sædemuskler, så du får nemmere ved at køre lange afstande uden at føle, at du ikke kan gå den næste dag. Du kan også supplere med core-træning, fordi en stærkere core giver dig stabilitet på cyklen og mindsker belastningen på dine skuldre og arme.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.