Hils på Wozani Landsbyoverhovedet, der vejleder sit lokalsamfund på to hjul

Hils på Wozani Landsbyoverhovedet, der vejleder sit lokalsamfund på to hjul

Som landsbyoverhoved i Hwange, Zimbabwe, spiller Wozani en vigtig rolle i de daglige gøremål i sit lokalsamfund. Han videregiver nyheder fra den lokale høvding, hjælper med at mægle i stridigheder i den traditionelle ret og sørger for ro og orden i flere landsbyer.

Som far til tre har Wozani flere job for at kunne forsørge sin familie. Han bliver betalt for sit arbejde som landsbyoverhoved, men det er ikke nok til at dække hans månedlige udgifter. Wozani arbejder også som håndværker, udskærer souvenirs til turister og udfører mindre smedearbejder for at øge sin indtægt.

Nogle gange rejser Wozani op til 10 kilometer om dagen for at nå til de fjernest liggende steder i landsbyen, der hører under hans opsyn. En gang om måneden rejser han 19 kilometer frem og tilbage til høvdingens bolig til møder med landsbyoverhovederne.

“At rejse lange afstande har været min største udfordring ved at udføre lokalt samfundsarbejde,” siger han.

Afstand er en udfordring for de fleste mennesker i landsbysamfund som Hwange. Studerende, bønder, sundhedsarbejdere og andre har ofte ikke noget andet valg end at rejse lange afstande til fods, der koster dyrebar tid og energi.

Tidligere gik Wozani næsten alle steder til fods. Nu kan han takket være sin Buffalo-cykel køre derhen, hvor han har et gøremål, og han kan bruge mere tid på at være sammen med sin familie. Han er også i stand til bedre at tage sig af lokalsamfundet.

“Cyklen letter mit arbejde meget, når jeg tjener lokalsamfundet,” siger han. “Med en cykel vil jeg sikre mig, at mit lokalsamfund er det bedst udviklede og et sikkert sted at være.”

Vil du hjælpe til med at skaffe en cykel til folk som Wozani?

Et bidrag til World Bicycle Relief hjælper mennesker i landsbysamfund over hele kloden til at få en cykel. Og nu frem til 31. december 2022 matcher Trek alle donationer op til 500.000 dollars.

Få mere at vide og yd dit bidrag

Make a life-changing donation

A donation to World Bicycle Relief helps under-resourced communities get the tools they need to conquer the challenge of distance and realize their goals.
Donate now

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.