Alt hvad du behøver at vide om at pendle på cykel At pendle på arbejde på cykel er godt for din krop, miljøet og så giver det en rigtig god start på arbejdsdagen.

Alt hvad du behøver at vide om at pendle på cykel At pendle på arbejde på cykel er godt for din krop, miljøet og så giver det en rigtig god start på arbejdsdagen.

Flere og flere vælger cyklen frem for bilen eller offentlige transportsmidler. Det giver et sundere liv og er med til at gøre vores hverdag grønnere. Med denne artikel vil vi forsøge at vise hvor nemt det kan være at pendle på arbejde på cykel, samtidig med at gøre det lidt sjovt.

Hvad er fordelene ved at cykle på arbejde?

Man kan sandsynligvis skrive en hel bog om fordelene ved at cykle til og fra arbejde. Vi har dog gjort det lidt nemmere, så her får du vores bedste tips: 

  • Det er godt for din krop at cykle. Ifølge WHO vil risikoen for hjertkarsygdomme mindskes med 10%, og risikoen for type 2 diabetes med 30%, hvis du cykler til og fra arbejde.
  • Udover kroppen, så kan cykling også gøre noget godt for dit sind. En undersøgelse fra 2018 viser at 75% af de adspurgte cyklister, fortalte at cykling havde haft en positiv indflydelse på deres mentale helbred. Derudover svarede 45% af de adspurgte at deres søvn var blevet bedre efter de var begyndt at cykle.
  • Det kan også betale sig at cykle. En cykel er langt billigere end en bil, når man ser på anskaffelse og generel “drift”.
  • Det er godt for miljøet at cykle. En undersøgelse fra 2021 viser, at udslippet af CO2-emissioner per kilometer for en cykel er 30 gange lavere end for en normal benzin eller dieselbil. Det er desuden 10 gange lavere end udslippet fra en elbil. Derudover optager cykler langt mindre plads og generer langt mindre støj.

Den økonomiske effekt ved at cykle, er også noget der spiller en rolle for samfundet. DI har lavet en analyse der viser, at hvis den danske befolkning cykler 10% mere, vil de resultere i 235.000 færre sygedage og en samlet samfundsøkonomisk gevinst på 2,5 milliarder kroner.

Billede af en mand og en kvinde, der cykler på deres Allant+ elcykler

Lad dine pendlerture være en del af din daglige træning

At cykle til og fra arbejde er rigtig god motion, og kan sagtens indgå som en naturlig del af din daglige og ugentlige træning. Hvis turen til arbejde tager 30 minutter og du gør det fem gange om ugen, er det fem timers træning. Det er værd at huske på.

Billede af en mand, der cykler på en cykelsti på en Trek FX Sport-cykel

En stille og rolig cykeltur kan også sagtens være godt for dit helbred. Et stabilt tempo og en stabil puls, er med til at opbygge din stamina, og vil gavne dig i det lange løb.

Turen fra kontoret til træningscentret, fodbolsbanen eller hvad du ellers laver i fritiden, kan også sagtens være en del af din træning, og fungerer rigtig godt som opvarmning. Hvis du cykler langt inden træning, kan du med fordel overveje en elcykel, så du ikke bruger alle dine kræfter på vej til træningen.

En anden måde hvorpå turen hjem fra arbejde på cyklen kan blive en mere aktiv del af din træning er, hvis du eksempelvis tager den lidt længere vej hjem. Det kan være at der er lidt bakker du kan bruge, eller du kan time en bestemt del af ruten og se om du forbedrer dig over tid. Vær dog altdi opmærksom når du cykler, for både din egen og andres sikkerhed.

Find den perfekte pendlercykel >

5 tips til at gøre pendlerturen sjovere

1. Find nye ruter

Bryd mønstret i dagligdagen og find en ny vej hjem fra arbejde. Brug evt et kort til at finde nye veje og få måske et par oplevelser med på vejen. En længere rute med lidt flere stigninger er den perfekte måde at få lidt ekstra motion, uden at det tager alt for meget tid. 

2. Få mest muligt ud af den tid du bruger på at pendle.

Selvom det i sig selv er rigtig godt at bruge cyklen til og fra arbejde, kan man sagtens udnytte tiden på cyklen til andre ting. Man kan måske høre en god podcast, lytte til en lydbog eller andet. Det handler bare om at udnytte den tid du alligevel bruger på cyklen.

Det er dog vigtigt at huske på at du aldrig må skrue så højt op af du bliver distraheret fra hvad der sker i trafikken.

En mountainbike giver dig mulighed for at opleve nye veje og ruter, både til og fra arbejde.


Se mountainbikes

Hvis du er på jagt efter en do-it-all cykel til både pendlerture og fritid, så er en gravelcykel måske noget for dig.

Se cyklerne

Vores Powerfly Equipped er den perfekte elcykel, du kan bruge året rundt og overalt.


Se Powerfly

3. Benyt en anden cykel

Man kan også udnytte pendlingen til at prøve kræfter med nye cykler. Måske plejer du at bruge din elcykel, så hvorfor ikke forsøge med din normale cykel eller måske din mountainbike? En mountainbike giver især mulighed for at prøve lidt nye og lidt mere udfordrende ruter på hjemvejen, og det vil alt sammen gavne dit helbred og din træning.

4. Klar dine ærinder på hjemvejen

Turen på vej hjem fra kontoret kan med fordel benyttes til at klare de ærinder som er i din kalender. Hvad enten det drejer sig om indkøb, hente pakker eller andet, kan man bruge cykelturen på vej hjem til at klare disse ting.

5. Tag en ven med

Hvad er bedre end at cykle? Det er at gøre det sammen med en ven. Lav evt en cykel-til-arbejde aftale med en god ven, og brug lidt kvalitetstid sammen med dem. På den måde kan I bruge tid sammen samtidig med at I får god motion.

De bedste cykler til pendlerturen

Hvad enten du bare skal bruge noget simpelt eller en cykel der kan klare den hårde tur på vejen hjem, så kan vi hjælpe dig. Tjek vores Bike Finder ud og find din nye cykel.
START NU

About the Author: Trek