“Det sker ikke for os” Følg med Trek og vores forhandlere, når vi kører Trek Hope for Børnecancerfonden i Danmark lørdag den 9. september

“Det sker ikke for os” Følg med Trek og vores forhandlere, når vi kører Trek Hope for Børnecancerfonden i Danmark lørdag den 9. september

“Det sker ikke for os” Følg med Trek og vores forhandlere, når vi kører Trek Hope for Børnecancerfonden i Danmark lørdag den 9. september

Trek Hope-arrangementer i Danmark 

Det, der er så fantastisk ved Trek Hope, ud over at støtte et godt formål, er, at man faktisk kan gøre det sammen. Når mange går sammen, har det en effekt og bliver bemærket på en måde, som det er svært at gøre alene. Det er derfor, vi hos Trek gerne vil se dig på din cykel, uanset mærke, stil og niveau. Tag din familie, børn, venner med, kør din bedstemor eller kom selv – du er blandt venner! 

Vi er så heldige at flere af vores forhandlere i Danmark vil være med til at afholde Trek Hope events og herunder kan du se hvor og hvornår du og din familie kan være med.

Trek Hope giver os mulighed for at samle penge ind til Børnecancerfonden, hvor cykling er en central del af det. Siden vi begyndte at sprede budskabet om Trek Hope, har flere Trek-fans og flere af vores forhandlere henvendt sig med deres egne personlige historier om børn og kræft. Vi har fået lov til at dele nogle af disse historier, hvilket vi er meget taknemmelige for. De er med til at belyse hvorfor Trek Hope betyder så meget for os.

Vidste du, at der hver dag er et barn, der får kræft? 75% af dem får komplikationer senere i livet, og for familierne betyder det ofte store psykiske udfordringer.

Her kan du læse om Fredrik fra Sverige – Trek-fan og overlever af børnecancer, som driver den populære mad & grill inspirations Instagram-konto “Freddevidgrillen”, og som også var initiativtager til non-profit-organisationen “Superhältar mot cancer” i Sverige. Du kan også læse historien om Anton, Trek forhandler og far, hvis 9-årige søn Svante blev diagnosticeret med kræft sidste år.

Knuden på Svante var en ondartet svulst

Sidste år blev der vendt op og ned på livet for Svante på 9 år og hans familie. En knude blev opdaget på halsen – en knude, der viste sig at være en ondartet svulst. Diagnosen lød på Ewings sarkom, en usædvanlig form for kræft, som især rammer unge mennesker.

Efter diagnosen gik alting meget hurtigt. Det første år var de indlagt cirka 16 gange i 4-6 nætter ad gangen. En forfærdelig rejse, som ingen børn eller familie burde skulle igennem. Hårde behandlinger, hvor Svante opførte sig som en helt på trods af kvalme, træthed og næsten ingen energi. Behandlingen begyndte med kemoterapi, indtil svulsten var lille nok til at blive opereret. Det blev besluttet, at det ene kraveben skulle fjernes kirurgisk, da det var der svulsten sad. Bekymringen blev erstattet af glæde – 8 dage efter operationen stod han på langrend med sin familie.

I april 2023 blev Svantes behandlinger endeligt afsluttet til familiens store glæde. Selv om Svante skal til kontrol hver tredje måned i fem år og derefter til kontrol, indtil han er 18 år, er det en utrolig sejr. Nu kan han gøre de ting som et barn på hans alder burde gøre – gå i skole, cykle og være sammen med sine venner.

Svantes perlekæde - én perle for hver enkelt behandling i hans kræftforløb. Nu er den endelig færdig.

Fredrik fik kræft i en alder af 2,5 år

Fredrik er et af de mest muntre mennesker, vi nogensinde har mødt. Måske på grund af det, han gik igennem som barn. Man holder op med at tage ting for givet, når hver dag er en gave. I 1977 var Fredrik 2,5 år gammel. En dag falder på sin cykel og slår maven. På hospitalet blev det hurtigt klart, at det ikke bare var et slag i maven. I hans lille mave bliver der fundet en tumor på størrelse med en voksen mands knytnæve, tæt på hans nyre. Diagnosen lød på Wilms tumor. Under operationen blev der opdaget endnu en tumor ved blindtarmen sammen med flere andre metastaser. Prognosen så dyster ud.

“Når man er lille, er det svært at ligge stille, hvilket man er nødt til under visse behandlinger, så jeg blev bedøvet. Det absolut værste var, at der til sidst ikke var nogen steder at stikke, så de satte nåle under mine fødder. Den smerte kan jeg stadig huske.”

Östra sjukhuset i Göteborg blev Fredriks hjem i flere år. Han fortæller, at det var hårdt for hele familien, for på det tidspunkt fandtes der ikke noget Ronald McDonald-hus eller støtte til familie og søskende. Hans søskende boede ofte hos slægtninge, mens mor og far blev på hospitalet. Celletoksiner og stråling påvirkede den lille krop, håret faldt ud i store totter, indtil der ikke var noget tilbage.

Selvom arrene er dybe og minderne stadig trænger sig på, er Fredrik  i dag sund og rask og føler sig stærkere end nogensinde. Intet barn skal nogensinde gennemgå det, han har været igennem, og han er glad for at dele sine oplevelser for at skabe opmærksomhed omkring Børnecancerfonden og deres arbejde.

Tak til Børnecancerfonden og alle andre

Alle donationer, store som små, gør en forskel. Da Fredrik blev syg, var der ikke de samme betingelser for, at et barn kunne komme sig over sin kræftsygdom. Der var ingen hjælp til familier, der led økonomisk og psykisk, når sygdommen tog over. Der var ikke Ronald McDonald-huse, der arrangerede fredag aftener, Halloween-fester og andre ting, så familierne til det syge barn kunne være sammen. Ingen Børnecancerfond, der finansierede ny forskning, eller som sørgede for, at pårørende også fik støtte i ekstremt svære tider.

Da Svante blev syg, var situationen en helt anden. De fik al den støtte, de havde brug for, netop på grund af organisationer som Børnecancerfonden. Vores ønske er, at flere børn skal overleve, få et godt liv, et sjovt liv, fyldt med glæde, skrammer på knæene, klistrede is fingre og cykelture den lokale pumptrack. Det er derfor, vi laver Trek Hope og vi håber at du vil være med til at støtte vores – og alle andres – sag i vores indsamling til Børnecancerfonden.

Hvorfor startede vi Trek Hope? 

Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-14 år. Læs det igen, for der har du svaret. Ved at cykle sammen kan vi gøre opmærksom på Børnecancerfondens vigtige arbejde og samtidig donere penge til et af de vigtigste forskningsformål i verden – ved at have det sjovt sammen! TREK Hope giver dig mulighed for at bidrage til den vigtige forskning i børnecancer, samtidig med at du, sammen med mange andre, samles for at cykle og dermed gøre opmærksom på Børnecancerfonden og dens vigtige arbejde. Trek har i 30 år været med til at støtte forskning i børnecancer rundt om i verden på forskellige måder, og nu skal alle være med!  

Hvordan kan jeg bidrage til Trek Hope? 

Trek Hope giver os mulighed for at hjælpe på mange måder:  

Vi kan mødes og have det sjovt, cykle, købe et armbånd eller donere et hvilket som helst beløb til Børnecancerfonden. Der er flere forskellige niveauer af engagement, og vi sætter pris på dem alle. I detaljer betyder det:  

  • I kan donére hvilket som helst beløb til vores indsamling, som du kan finde her: https://trek.bike/dk_trekhope2023
  • Find din nærmeste Trek-cykelforhandler, hvor du kan købe et unikt Trek Hope-armbånd for 100 kr. – hele beløbet går ubeskåret til Børnecancerfonden.
  • Find et lokalt Trek Hope-cykelevent og kør sammen med mange andre for at skabe opmærksomhed om forskning i børnekræft.
  • Vis os, når du er ude at cykle og gør opmærksom på Trek Hope ved at bruge #trekhopedanmark på dine sociale medier.  

Giv din støtte

I kan støtte vores Trek Hope indsamling direkte via vores side hos Børnecancerfonden. Alle donation vil være med til at gøre en forskel. Tryk på knappen herunder for at komme til siden.
DONER HER

Hjælp med at sprede budskabet

Spred budskabet om Trek Hope ved at køre på din cykel og tagge os @trekbikesdanmark og bruge tagget #trekhopedanmark. Vi indsamler billeder, der bliver delt under kampagnen, for at få likes på Instagram, og måske er der endda en præmie på vej!

Køb vores armbånd

Vi har lavet et unikt Trek Hope armbånd som du kan finde hos vores forhandlere. Det koster minimum 100 kr. og alle pengene går ubeskåret til Børnecancerfonden.

About the Author: Trek