Lastenpyörä – vinkkejä valintaan Kuinka valita paras mahdollinen (ja hauskin!) pyörä lapselle

Lastenpyörä – vinkkejä valintaan Kuinka valita paras mahdollinen (ja hauskin!) pyörä lapselle

Lastenpyörissä on kyse hauskanpidosta, mahtavien muistojen luomisesta ja vapauden kokemisesta tavalla, jonka vain kaksipyöräinen tarjoaa. On ihmeellistä nähdä oman lapsen ajavan pyörällä ensimmäistä kertaa, lähteä hänen kanssaan pyöräretkelle ja katsella hänen kasvavan pyöräillessään. Tässä jutussa nostetaan esiin aiheita, joita käsitellään kattavassa lastenpyöräoppaassamme, kuten lastenpyörän koko ja säätö, oikean pyörämallin valinta sekä millaisia lisävarusteita turvalliseen ja hauskaan ajoon kannattaa hankkia. Voit tutustua  lastenpyöräoppaaseemme tästä ja tutkia lastenpyöriä tästä.

Minkä kokoisen pyörän lapseni tarvitsee?

Yleisesti ottaen pyörän oikea koko riippuu lapsesi iästä ja pituudesta. Paras neuvomme? Älä osta lapsellesi liian isoa pyörää sillä ajatuksella, että hän kasvaa oikean kokoiseksi ajamaan sillä. Tämä voi hidastaa lapsen ajamaan oppimista ja vaikuttaa hänen itsevarmuuteensa. Oikean kokoista pyörää lapsesi on mukavampi ajaa ja helpompi ohjata, joten hän oppii pyöräilytaidon nopeasti. Katso lastenpyörien kokotaulukko ja vinkit sopivimman pyörän valintaan lapselle.

Lisätietoa oppaastamme >>

Mikä on paras lastenpyörä, jonka voin hankkia lapselleni?

Lastenpyörissä on paljon valinnanvaraa, joten vaihtoehtojen rajaaminen voi olla vaikeaa! Tärkeintä on varmistaa, että pyörän käyttötarkoitus ja ominaisuudet vastaavat lapsesi taitotasoa. Esimerkiksi useimmat pienet lapset ajavat todennäköisesti vain lyhyitä matkoja naapurustossa. Heille paras ratkaisu on yksinkertainen, hybridimallinen pieni lastenpyörä, jossa ei ole tarpeettomia ominaisuuksia. Kun lapset kasvavat ja heidän ajotaitonsa kehittyvät, he voivat valita monesta erityyppisestä pyörästä, joilla on useita erilaisia ominaisuuksia.

Lisätietoa >>

Tutustu lasten hybridipyöriin >>

Tutustu lasten maastopyöriin >>

Mikä on lasten tasapaino-/potkupyörä?

Potkupyörät (sanotaan myös tasapainopyörät) ovat kuin potkulaudan ja polkupyörän yhdistelmä. Potkupyörät ovat tulleet viime vuosina suosituiksi nokkelien vanhempien havaittua, että tasapaino on polkemisen sijaan tärkein osa pyörällä ajamista ja tulisi siksi olla kaiken opettelun lähtökohta. Potkupyörissä ei ole polkimia, mikä antaa pienille lapsille mahdollisuuden ottaa jaloillaan vauhtia maasta ja harjoitella tasapainon säilyttämistä pyörän päällä. Potkupyörä on paras ratkaisu pienimmille ajajille, sillä kun lapsi oppii säilyttämään tasapainon varhaisessa vaiheessa, siirtyminen polkimilla varustettuun pyörään käy huomattavasti helpommin.

Lisätietoa >>

Tutustu lasten potkupyöriin >>

Entä apupyörillä varustetut lastenpyörät?

Opettelit todennäköisesti itse ajamaan pyörällä apupyörien kanssa, ja niin tekivät luultavasti useimmat ammattipyöräilijätkin. Apupyörät ovat loistava keino totuttaa lapsia pyörällä ajoon ja saada heidät koukkuun vapauden tunteeseen, jonka vain pyöräily voi tarjota. Apupyörät ovat hyvä vaihtoehto lapsille, jotka ovat liian isoja ajaakseen potkupyörällä tai jotka tarvitsevat hieman enemmän aikaa saadakseen lisää itsevarmuutta.

Lisätietoa oppaassamme >>

Mitä muuta lapseni tarvitsee?

Ehdottomasti kypärän! Se on tärkeä lapsesi turvallisuuden kannalta ja opettaa hänelle turvallisen pyöräilyn merkitystä. Suosittelemme myös etu- ja takavalon käyttöä pyörässä jokaisella ajokerralla näkyvyyden parantamiseksi. Pyörään voi lisätä myös korin, kellon ja ohjaustankolaukun kaltaisia lisävarusteita hauskempaa ajokokemusta varten.

Lisävarusteita lasten pyöräilyyn >>

Tutustu lasten pyöräilykypäriin >>

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.