The Velo Barber New Yorkissa toimiva parturi Julien Howard käyttää polkupyöräänsä tarjotakseen täysin uudenlaisen kokemuksen

The Velo Barber New Yorkissa toimiva parturi Julien Howard käyttää polkupyöräänsä tarjotakseen täysin uudenlaisen kokemuksen

The Velo Barber New Yorkissa toimiva parturi Julien Howard käyttää polkupyöräänsä tarjotakseen täysin uudenlaisen kokemuksen

Vielä muutama kuukausi sitten Julien Howard – joka tunnetaan paremmin Velo Barber -nimellä – oli erinomainen esimerkki New Yorkin yritteliäisyydestä. Parturina työskentelevä Julien vietti päivänsä siirtyen tapaamisesta toiseen eri puolilla kaupunkia ja tarjoten sadoille asiakkaille ainutlaatuista ja äärimmäisen kätevää palvelua. COVID-19 pakotti monien muiden henkilökohtaisia palveluita tarjoavien tavoin myös hänet hidastamaan tahtia ja arvostamaan elämän pieniä iloja.

”New York on aina ollut helppokulkuisempi pyörällä”, Julien kertoo. ”Nyt se on sitä entistä enemmän. Samalla olen saanut mahdollisuuden varata aikaa yritykseni ja oman panokseni miettimiseen, lepäämiseen ja sen suunnittelemiseen, miten voin hyödyntää luovuuttani eri tavoin.”

Vaikka New York saattaakin tuntua täydelliseltä kaupungilta freelanceparturille, osoittautui työmatka nopeasti logistiseksi painajaiseksi. Joukkoliikenne oli liian hidas kaikkien asiakkaiden tavoittamiseen yhdessä päivässä, ja autolla ajaminen oli vielä hitaampaa.

Näin Julien kääntyi polkupyöränsä puoleen, ja polkupyörästä tuli hänen tavaramerkkinsä. Se yhdistettiin häneen niin vahvasti, että mikäli Julien ei joskus saapunutkaan asiakkaidensa luokse pyörällään, he kysyivät häneltä, onko jokin vialla. Julien tuli tunnetuksi pyöräilevänä parturina, ja näin Velo Barber sai alkunsa.

Käsineitä ja kasvosuojainta käyttävä The Velo Barber muotoilee asiakkaan hiuksia Times Squarella, jossa ei ole lähes lainkaan autoja tai jalankulkijoita.

Työn vapaus on antanut Julienille mahdollisuuden tutustua monenlaisiin asiakkaisiin. Jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, oli hän sitten urheilija, yrittäjä, tatuoija, baarimikko tai toimitusjohtaja, ja Julien pitää jokaista työkeikkaa mahdollisuutena oppia jotain uutta.

Julien Howard eli The Velo Barber valmistelee hengityssuojain kasvoillaan ja käsineet kädessään välinepakkiaan tyhjällä Times Squarella.
Trek-polkupyörä etualalla ja sen takana Julien Howard leikkaamassa asiakkaan hiuksia kaupungin valotaulujen näkyessä taustalla.
Julien Howard, The Velo Barber, trimmaa miehen partaa Times Squarella käsineet kädessään ja hengityssuojain kasvoillaan.
Julien Howard tasapainottelee Trek-polkupyöränsä päällä yöllä Times Squarella.

”En tiedä, voisinko toimia näin missään muualla. New York on ainutlaatuinen paikka”, hän sanoo.

Mutta mitä tehdä, kun kaupunki, joka ei koskaan nuku, pysähtyy? Jos tarjoat erittäin kysyttyä palvelua kätevällä tavalla, voit päästää luovuutesi valloilleen. Nopea leikkuu Times Squarella ei olisi ollut mahdollista ennen ihmiskatoa. Lisäksi tuhansien autojen häviäminen katukuvasta ja julkisten kulkuvälineiden välttäminen tarkoittaa, että Velo Barber käyttää jo valmiiksi sopivinta liikkumismuotoa.

”Olen aina uskonut laatuun määrän sijaan”, Julien selittää. ”Hetkellisesti pienempi työkuorma ei haittaa minua. Ja kun aikatauluni taas täyttyy ja voin jatkaa hiusten leikkaamista, haluan varmistaa, että tarjoan ainutlaatuisen kokemuksen ja lisäarvoa jokaiseen tapaamiseen.”

Julien Howard leikkaa BMX-polkupyörällä istuvan miehen hiuksia.

Kun maailma palaa hiljalleen uomiinsa ja Julienin harjoittama liiketoiminta todetaan turvallisemmaksi, Julien toivoo keksivänsä jatkossakin luovia tapoja turvallisten kontaktien muodostamiseen. Ja vaikka hiustenleikkuu keskellä autiota Times Squarea onkin harvinaista, Julien on valmis tapaamaan asiakkaansa missä tahansa he ovatkin.

Voit seurata Julienin menoa Instagramissa  @TheVeloBarber  ja jos joskus matkustat New Yorkiin voit varata hänelle ajan osoitteessa thevelobarber.com/faq .

Julien Howard aka The Velo Barber taking a selfie on the sidewalk in front of a glass building with his Trek Checkpoint.

One bike, every adventure

Julien's Checkpoint has taken him and his gear from his NYC apartment to clients all the way in Connecticut and back, along country roads, urban streets, gravel paths, and everything in-between—but his favorite part about his ride is its ability to spark a conversation.
See Checkpoint

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.