Ensiaputyöntekijän elämä hymyilee pyöräillessä Ensiaputyöntekijä selviää vuoristossa polkupyörän avulla

Ensiaputyöntekijän elämä hymyilee pyöräillessä Ensiaputyöntekijä selviää vuoristossa polkupyörän avulla

27-vuotias Ellie Atkins ei ole tyypillinen maastopyöräilijä. Hän viihtyy toki metsäpoluilla, etsii innolla uusia ajolinjoja ja rakastaa alamäkiä. Mutta hän myös pelastaa ihmishenkiä.

Coloradosta kotoisin oleva Ellie on aina pitänyt ihmisistä ja ulkoilusta, ja opintojensa jälkeen hän päätti tehdä intohimostaan ammatin. Ellie suoritti EMT-ensiaputyöntekijän etäkurssin Washingtonissa, minkä jälkeen hänet palkattiin Crested Butte Bike Patrol -ensiapuryhmään.

Ellie ja muut EMT-koulutetut työntekijät partioivat Crested Butte Mountain Resort -lomakohteen alueella ja auttavat sairaita tai loukkaantuneita vierailijoita, huolehtivat polkujen sulkemisista ja kylteistä sekä tarkastavat maastoa turvallisuusriskien varalta. Maastopyörällä on keskeinen rooli Ellien jokapäiväisessä työssä.

”Poluilla loukkaantuneet ihmiset ovat usein kaukana teistä, joten heidän luokseen on vaikea päästä ambulanssilla tai autolla”, Ellie sanoo. ”Maastopyörät tarjoavat nopean ja melko suoran pääsyn potilaiden luo syrjäisillä alueilla.”

Bicicleta de montaña

Ellie aloitti työn alun perin viettääkseen enemmän aikaa pyörän selässä, mutta hän kiinnostui nopeasti myös enemmän sairaanhoitopuolesta. Se sai hänet aloittamaan työvuorot myös Crested Butte -vuoren juurella sijaitsevalla Mountain Clinic -ensiapuklinikalla.

Ellie toivoo voivansa jonain päivänä hyödyntää kokemustaan ensiaputyöntekijänä ja maastopyöräilijänä auttaakseen maaseudun ihmisiä, jotka ovat valinneet luonnonläheisen elämän helppojen palvelujen sijaan.

”Asuessani Gunnison Valleyssa olen oppinut, kuinka tärkeää yhteisöllisyys on ja millaisia haasteita pikkukaupungeilla on”, Ellie kertoo. ”Polkupyörällä voi olla tärkeä rooli yhteyksien ylläpitämisessä tällaisilla alueilla, etenkin kun lähin naapuri saattaa asua kilometrien päässä.”

Jos sinulla joskus on mahdollisuus tutustua Crested Butten pikkukaupunkiin Coloradossa, kokeile Ellien suosikkipyöräreittiä! Teocalli Ridge on arkipyöräilijän unelma. Lyhyen reitin voi kiertää kätevästi ennen työpäivää tai sen jälkeen, ja sen varrella on vähän kaikkea – jännittäviä nousuja, teknisiä osuuksia, nopeutta ja henkeäsalpaavia maisemia.

Crested Butten maastopyöräilyopas löytyy täältä.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.

Tags: