Näin estät käsien turtumisen ajon aikana Viisi vinkkiä, joilla voit vähentää ja estää turtumista ajon aikana. 

Näin estät käsien turtumisen ajon aikana Viisi vinkkiä, joilla voit vähentää ja estää turtumista ajon aikana. 

Käsien turtuminen pyöräillessä voi olla seuraus ranteessa tai kyynärpäässä olevan hermon jäämisestä puristuksiin. Tämä johtuu usein ajoasennosta, ja olemme sitä varten koonneet yhteen vinkkejä asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon erityisesti pitkillä ajomatkoilla.

Vaihtele käsien asentoa

Droppitangolla varustetut maantiepyörät tarjoavat käsille kolme asentoa. Näiden välillä vaihtaminen auttaa lievittämään ja jopa estämään käsien turtumista.

Kahvakumit – käsiä pidetään kahvakumeilla. Tämä asento mahdollistaa jarrujen ja vaihdevipujen käytön olematta yhtä aggressiivinen kuin ajoasento alakahvoilta. Useimmat ajajat pitävät kätensä suurimman osan ajoajasta kahvakumeilla.

Alakahvat – käsiä pidetään ohjaustangon käyrän osan alimmalla kohdalla. Tätä asentoa käytetään usein alamäessä pyörän parempaa hallintaa varten. Alakahvoja kannattaa käyttää vain lyhyen aikaa kerrallaan, koska niiltä ajaminen rasittaa selkää ja niskaa.

Yläkahvat – käsiä pidetään kahvakumien ja ohjainkannattimen välisellä alueella. Tätä asentoa käytetään useimmiten helpottamaan selkään kohdistuvaa painetta hitaalla nopeudella ajettaessa. Et pysty käyttämään jarruja tästä asennosta – ellei pyörässä ole yläkahvoille asennettuja lisäjarruvipuja – mikä voi tehdä yläkahvoilta pitkään ajamisesta vaarallista.

Istu satulan takaosassa etuosan sijaan

Tämä auttaa siirtämään ruumiinpainon pois käsivarsien päältä ja mahdollistaa sekä pakaroiden että vartalon lihasten käytön polkemisen apuna. Se voi tuntua aluksi vaikealta, etenkin jos et ole harjoittanut syviä keskivartalon lihaksiasi säännöllisesti, mutta helpottuu ajan mittaan.

Pidä kyynäpäät taivutettuna ajaessasi

Pidä käsivarsia lukitsemisen sijaan taivutettuina kyynärpäistä ajon aikana. Tämä estää käsiäsi turtumasta. Jos tällä tavoin pyöräily tuntuu vaikealta, saatat ajaa väärän kokoisella pyörällä. Voit käydä paikallisen jälleenmyyjäsi luona tarkistamassa, miten hyvin pyöräsi sopii mittoihisi.

Sijoita pyöräilykäsineisiin

Hanki vähintään yhdet laadukkaat pyöräilykäsineet ja käytä niitä aina pyöräillessäsi. Ne auttavat suojaamaan käsiesi herkkiä hermopäätteitä ja tekevät ajokokemuksestasi paljon mukavamman.

Venyttele!

Venyttely parantaa liikkuvuutta ja vähentää tiettyihin ruumiinosiin kohdistuvaa rasitusta ajon aikana, mikä voi vähentää turtumista yleisellä tasolla.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.