Responsible Packaging Movement Trek Bicycle on liittynyt kymmenien muiden brändien tavoin prAnan käynnistämään Responsible Packaging Movement -liikkeeseen poistaakseen muovit kuluttajapakkauksista

Responsible Packaging Movement Trek Bicycle on liittynyt kymmenien muiden brändien tavoin prAnan käynnistämään Responsible Packaging Movement -liikkeeseen poistaakseen muovit kuluttajapakkauksista

Trek on liittynyt vaatebrändi prAnan johtamaan vastuullista pakkaamista edistävään Responsible Packaging Movement ‑liikkeeseen osana sitoutumistaan pakkausmateriaalien kertakäyttömuovista ja ylimääräisestä jätteestä luopumiseen. Liikkeeseen kuuluu samanhenkisiä brändejä, jotka käyttävät asemaansa tuodakseen huomiota maapallon valtameriä täyttävään valtavaan muovijätemäärään. Yhdessä ne pyrkivät luomaan maailmaan, jossa on vähemmän muovia.

Ehkä suurin yksittäinen hyödyllinen asia liikkeeseen liittymisestä on yhteiskäytössä oleva luettelo vaihtoehdoista muovipakkausmateriaalille. Liikkeen jäsenet ovat löytäneet materiaaleja, joilla on positiivinen vaikutus ympäristöön tuotteiden suojauksesta tinkimättä. Tällä huolellisesti laaditulla listalla vaihtoehtoisia ratkaisuja on valtava vaikutus muovien poistamiselle Trekin ja Bontragerin pakkausmateriaalien joukosta.

Vastaamme kasvavaan muovijäteongelmaan siten, että vuoteen 2024 mennessä yhdestäkään Trekin yksiköstä ei synny enää kaatopaikkajätettä, polkupyörälaatikoissamme ei käytetä enää minkäänlaisia muoveja eikä kuluttajatuotteiden pakkausmateriaalina käytetä enää kertakäyttömuoveja.

Monet voivat ihmetellä, miksi muovijalanjälki kiinnostaa meitä niin paljon aikana, jolloin kestävän kehityksen pääpaino on hiilidioksidipäästöjen vähentämisellä. Ensinnäkin muovista valmistettujen pehmusteiden kierrättäminen on hankalaa, ohuita muovipusseja ei useinkaan voi kierrättää, ja ne lentävät helposti tuulen mukana ulos roskiksesta päätyen mereen tai tienvarteen. Lisäksi nippusiteet päätyvät lähes poikkeuksetta kaatopaikalle (minkä lisäksi niitä on vaikea käyttää uudelleen). Maailman kaatopaikat kasvavat 1,3 miljardilla tonnilla joka vuosi, ja Ellen MacArthur ‑säätiön mukaan valtamerissä on vuoteen 2050 mennessä enemmän muovia kuin kalaa, mikäli emme luovu kertakäyttöisen muovin käytöstä.

Emme voi sulkea silmiämme pakkausjärjestelmiemme selviltä ympäristövaikutuksilta.

RPM-liikkeeseen liittyminen ei ole ensimmäinen askeleemme kohti muovittomia pakkauksia. Ennen vuotta 2020 Marlin-pyörän laatikko sisälsi 24 erillistä osaa kertakäyttöistä pakkausmuovia, joilla uusi pyörä pidettiin tehdaskunnossa matkallaan kokoonpanosta jälleenmyyjille. Nyt muovipakkausosia on 12. Me tuotamme muutakin kuin pyöriä. Kaikki Bontragerin ajopaidat, ajohousut, takit ja muut vaatekappaleet toimitetaan polyeteenipussiin käärittyinä materiaalien suojaamiseksi lialta ja kosteuden aiheuttamalta väriaineiden kulkeutumiselta. Käsineissä, Bat Cage -pullotelineissä ja muissa lisävarusteissa käytetään nailonista tehtyjä nippusiteitä tuotteiden kiinnittämiseksi pahvisiin ripustustaustoihin. Näiden järjestelmien muuttamiseen tarvitaan paljon ajatustyötä, ja tässä pakkauspioneerien verkosto tulee avuksemme.

Vaikka suojapakkaukset ovat tärkeitä tuotteidemme toimituksessa asiakkaille eheyden varmistamiseksi, uusia varusteita hankkiville kuluttajille ja jälleenmyyjille jää myös käsiin kasa muovijätettä. Responsible Packaging Movement -liikkeessä mukanaolo tehostaa toimiamme päästä kuluttajien ja jälleenmyyjiemme osalta muovittomaan tulevaisuuteen, joka tekee maailmasta paremman paikan elämiseen ja pyöräilyyn.

Napsauttamalla tästä saat lisätietoa prAnan Responsible Packaging Movement -liikkeestä.

A cardboard Trek bike box in front of a stack of chopped wood.

Parempi pakkaus, parempi planeetalle

Paremmin kierrätettävästä pakkauksesta ei ole hyötyä mikäli sitä ei kierrätetä! Keromme oikeanlaisista askeleista pyöräpakkausten kierrätykseen.
Lue lisää

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.