Pikatreffit uudelleen määriteltynä Eliittikisaaja lajinsa huipulla, hänen kumppaninsa, joka haluaa pysyä tahdissa ja sähköinen ratkaisu, jonka avulla he voivat kokea enemmän yhdessä

Pikatreffit uudelleen määriteltynä Eliittikisaaja lajinsa huipulla, hänen kumppaninsa, joka haluaa pysyä tahdissa ja sähköinen ratkaisu, jonka avulla he voivat kokea enemmän yhdessä

Ellen Noblelle ja hänen kumppanilleen Adin Bairdille Domane+ LT saapui juuri oikeaan aikaan.

”Huulille tuli välittömästi hymy”, Adin kuvailee ensimmäistä ajokertaa. ”Kun sähköavustus lähti käyntiin, reaktio oli heti ’JESS!’”

”Hän ei liioittele. Hän oikeasti huudahteli,” Ellen sanoo. ”Hän ajeli ympäri naapurustoa ja hihkui innostuksesta.”

Tämän takia hetki oli molemmille niin merkittävä:

Ellen, Trekin palkittu cyclocross- ja crosscountry-kisaaja on seisonut kansallisten mestaruuskilpailujen korokkeella kuusi kertaa sekä ollut kahdesti U23-mestari. Hän on ammattiurheilija, joka kilpailee maailman parhaita vastaan.

Vaikka Adin ei ole aloittelija, hän ei ole mitään näistä. Kuten useimmilla maailman ihmisillä, hänellä ei ole maailmanluokan pyöräilijän voimaa ja kestävyyttä. Lisäksi häntä on vaivannut hiihtovammoista johtuva polvikipu, joka teki lyhytkestoisestakin perinteisellä pyörällä ajamisesta lähes mahdotonta. Ellenin tahdissa pysyminen edes kevyessä treenissä ei tullut kysymykseenkään.

Jonkin aikaa näytti siltä, että he eivät voisi enää pyöräillä yhdessä. Sitten Domane+ LT ilmestyi laatikossa heidän ovelleen Boulderissa, Coloradossa. Se muutti kaiken.

”Tämä pyörä on ainoa asia, jonka ansiosta voimme pyöräillä yhdessä”, Ellen sanoo. ”Se on ollut todellinen lahja, koska Adinin kanssa pyöräily on yksi lempiasioistani.”

Adin pysyy sähköpyörällä Ellenin perässä Boulderin teillä ja poluilla, ja kokemus tuntuu luonnolliselta.

”Lenkeillämme ei enää tullut sitä edestakaista kuminauhaliikettä”, Ellen sanoo. ”Pysyimme toistemme tahdissa polkaisu toisensa jälkeen. Hän ei vain tehnyt yhtä kovasti töitä kuin minä.”

”Jos haluat ajaa pyörällä ja päästä pidemmälle tai pysyä ystäviesi tahdissa, tämä on oikea tapa.”

”Unohdan olevani sähköpyörän selässä”, Adin sanoo. ”Se tuntuu todella luonnolliselta. Sähköavustus on todella johdonmukainen, mukava ja ennakoitavissa. Siirrän sen harvoin pois maksimiasetuksesta, koska se on niin hauskaa.”

Sähköpyörästä on tullut työkalu, joka helpottaa yhdessäoloa, kun fyysiset rajoitukset vaikeuttavat sitä. Ellenin ja Adinin mielestä sähköpyörien avulla voi auttaa ihmisiä entistä paremmin. Ellen kertoo hyvän ystävänsä äidistä, jolla on MS-tauti ja joka osti sähköpyörän pysyäkseen aktiivisena.

”Hänellä ei ole voimaa polkea normaalia pyörää sellaisella nopeudella, joka mahdollistaisi pystyssä pysymisen”, Ellen sanoo. ”Hän pääsee sähköpyörän kanssa ulos, näkee luontoa ja saa tehtyä asioita, joita hän ei muuten voisi tehdä.”

Adin tuntee myös ihmisiä, jotka ovat pystyneet jatkamaan pyöräilyä sähköpyörän ansiosta, ja hän on kiitollinen siitä, kuinka paljon Domane+ LT on auttanut häntä: ”Pyörä on helpottanut vamman kanssa elämistä ja tehnyt taas paikallisista teistä miellyttäviä.”

Oli sitten tavoitteena hauskanpito tai parempi liikkuvuus, kuka tahansa löytää käyttöä sähköpyörälle.

”Haluat keksiä tekosyitä käyttää sitä”, Adin sanoo. ”Jos meillä on mahdollisuus laittaa reppu selkään ja lähteä auton sijasta sähköpyörällä ruokakauppaan hakemaan pari asiaa ennen päivällistä, otamme alle sähköpyörän 100 prosenttia kerroista.”

”Jos haluat ajaa pyörällä ja päästä pidemmälle tai pysyä ystäviesi tahdissa, tämä on oikea tapa”, Ellen sanoo. ”Tiedän vain, miten onnellinen olen, kun pääsen ajamaan lujaa pyörällä.” Haluan, että muutkin saavat kokea sen hauskuuden, jonka olemme kokeneet pyöräillessä. Kokea sen läheistensä kanssa.”

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.