Yhteisvoimin eteenpäin Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi tutustumme eri puolilta maailmaa kotoisin oleviin naispyöräilijöihin

Yhteisvoimin eteenpäin Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi tutustumme eri puolilta maailmaa kotoisin oleviin naispyöräilijöihin

Naisille ympäri maapalloa polkupyörä merkitsee vapautta, voimaa, ja yhteyttä muihin. Mutta niinkuin tiedämme se ensimmäinen polkaisu voi olla haastavin hetki matkalla. Muista, että että vaikka pyöräilisit itseksesi, et koskaan ole täysin yksin – jossain muualla, joku muu polkee kanssasi samaa tahtia.

Kansainvälisenä naistenpäivänä haluamme nostaa esille mitä pyöräily merkitsee joillekin yhteisömme naisille. Tutustu pyöräileviin naisiin ja muista toivottaa uudet ajajat tervetulleiksi pyöräily-yhteisöön!

Salamasalla
Salla Oksanen | Trekin lähettiläs | Suomi

”Pyöräily merkitsee minulle vapautta. Koen olevani eniten oma itseni pyöräillessäni. Pyöräily on antanut minulle elämäntavan, joka kunnioittaa ulkoilua ja luontoa. Olen löytänyt partnerini ja parhaat ystäväni pyöräilyn parista. Yhteiset kokemukset ja muistojen tekeminen on tämän elämäntavan aikaansaamaa.

Minua inspiroivat paljon muut naiskuskit, jotka uskaltavat oppia uusia taitoja ja selvittää uusia hankalia reittejä poluilla ja bikeparkeissa.
Motivoidun todella paljon ajaessani muiden lajista nauttivien naisten kanssa. En voi olla hymyilemättä leveästi nähdessäni muiden naisten hymyjä, kun ajamme yhdessä ja kannustamme toisiamme. Eikä ole kyse parhaasta tai nopeimmasta, vaan kannustamisesta ja toisten puolesta iloitsemisesta. Ja tietty, myös naiset, jotka tekevät itse polunvierirempat pyöräänsä, ovat uskomattomia!”

noora
Noora Kanerva | Trekin lähettiläs | Suomi

”Pyöräily merkitsee täydellistä fyysistä ja psyykkistä flowta. Olen kilpaillut monessa kestävyyslajissa, mutta maastopyöräily on ainoa laji, jossa koen yltäväni flow-tilaan ja kykenen sulkemaan ulkopuolisen maailman mielestäni ja tunnen olevani yhtä pyöräni kanssa. Pyöräily merkitsee minulle myös yhteyttä luontoon ja ystäviin, joiden kanssa voimme jakaa yhteisen tunteen ja kokemuksen pyöräilyn avulla.

Opetan maastopyöräilyä paikallisen pyöräyhdistyksen piirissä ja inspiroidun paljon nähdessäni naisten ja tyttöjen löytävän lajista uuden intohimon. On mahtavaa nähdä kun tuoreet pyöräilijät uskaltavat kokeilla uutta ja hakea rajojaan. Myös nuoret tytöt ovat suuri inspiraation lähde, kun näkee sen energiamäärän ja innon, jonka he laittavat pyöräilyyn.”

Latoya Shauntay Snell | Trekin lähettiläs | New York, Yhdysvallat

”Pluskokoisena mustana naisena ymmärrän läsnäoloni voiman. Ajattelen usein itsekseni, kuinka vaikuttavaa olisi nähdä enemmän kaltaisiani ihmisiä kestävyysurheilun parissa. Kuinka moniin paikkoihin olisinkaan uskaltautunut vuosia sitten tai kuinka monien pelkojen yli olisinkaan päässyt, jos minulla olisi ollut väline, jonka avulla olisin pystynyt näkemään kodiksi kutsumieni katujen ulkopuolelle.”

Ariana Dormitorio | Filippiinien ja Aasian maastopyöräilyn mestari | Filippiinit

”Miesvaltaisen lajin ammattilaisena pyrin inspiroimaan useampia naisia ajamaan pyörällä ja haluan näyttää, että naiset voivat pitää hauskaa ja olla naisia harrastaessaan liikuntaa ulkona. Harhaluuloja on paljon vielä tänäkin päivänä, mutta uskon että yksi tehtävistäni on hävittää harhaluulot ja rikkoa rajoja.”

Diana Hildebrand | Trekin lähettiläs | Ohio, Yhdysvallat

”Naiset inspiroivat toisiaan päivittäin, mutta pyöräilevä nainen tuo siihen aivan uuden Hurjan tason, isolla H:lla!! Meistä on tulossa edustamisen ja inkluusion ääni pyöräilyalalla. Puhumme suoraan ja löydämme itsemme paikoista, joissa päätetään infrastruktuurista, turvallisuudesta ja sosioekonomisten esteiden murtamisesta. Inspiroimme pieniä tyttöjä tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin kokeilemaan jotain, jota pidetään ’epätavallisena’, ja tekemään siitä heidän omansa.”

Sarah Alsammak | Trekin lähettiläs | Bahrain

”Ajoin ensi kertaa pyörällä Kanadassa, Brittiläisen Kolumbian Victoriassa, kun perheeni vietti siellä kesän. Kun palasin Bahrainiin, pyöräilyä oli vaikea aloittaa uudelleen, koska en nähnyt muiden bahrainilaistyttöjen ajavan pyörällä. Vuonna 2006 tapasin kuitenkin ensimmäisen naispyöräilykaverini ja päädyin ajamaan pyörällä paljon hänen kanssaan. Kun sosiaalisen median käyttö alkoi kasvaa alueella, ryhdyin julkaisemaan kuvia itsestäni pyörän selässä. Sen seurauksena monet bahrainilaistytöt kysyivät minulta pyöräilystä ja mahdollisuudesta ajaa kanssani. Aloitimme viiden tytön voimin ja kutsuimme ryhmäämme nimellä Cycling Bees kirkkaankeltaisen ja mustan Madone-pyöräni mukaan. Nyt joukkoomme kuuluu vähintään 50 naisajajaa joka viikko!”

Tayler Wiles | Trek-Segafredon urheilija | Kalifornia, Yhdysvallat

”Joukkuetoverini inspiroivat minua puskemaan pidemmälle kuin kuvittelin mahdolliseksi. Teemme niin paljon toistemme eteen ja autamme toisiamme niin paljon, että on todella uskomaton tunne olla osa sellaista joukkuetta.  Olen myös tavannut monia uskomattomia naisia pyöräilyn parissa kilpailujen ulkopuolella. Tapasin eräät lähimmistä ystävistäni pyöräilyn kautta. Minusta on myös mahtavaa, että pyöräily on laji, joka voi olla osa sinua koko elämäsi ajan – ikä ei estä ajamista. Monet vahvat naiset ovat päihittäneet minut, ja he ovat paljon minua vanhempia!”

Melissa Stockwell | Trekin triathlonisti, paralympiaurheilija | Colorado, Yhdysvallat

”Pyöräily tarjoaa minulle vapauden päästä pois elämän kaikkien muiden asioiden ääreltä ja antaa minun vain tuntea asfaltin renkaitteni alla sekä tuulen ja auringon kasvoillani. Menetettyäni jalkani pyöräilyn oppiminen uudelleen yhdellä jalalla tuntui erittäin vapauttavalta. Todistin itselleni jokaisella polkaisulla, että pystyin yhä hyppäämään pyörän selkään ja tekemään mitä tahansa halusin.”

Yasmeen Watson | Trekin lähettiläs | Pennsylvania, Yhdysvallat

”Pelkästään kaikkien eri taustoista ja kokemuksista ponnistavien naisten näkeminen ulkona pyöräilemässä on riittänyt vauhdittamaan omaa matkaani pyöräilyn parissa. Olen oppinut, että ikä, etnisyys, koko tai mikään muu tekijä ei pysty pitämään naisia poissa maanteiltä, ja minusta on mahtavaa olla todistamassa tätä tosiasiaa.”

Mikayla Parton | Trekin urheilija | Fort Williams, Skotlanti

”On todella inspiroivaa katsella muiden naisten selvittävän reittien hankalia kohtia tai kellottavan nopeita aikoja, ja se saa minut ajattelemaan, että minäkin pystyn siihen. Oli uskomatonta nähdä Casey Brownin kilpailevan Red Bull Rampagen Proving Grounds -karsinnassa, ja se todella osoitti, mihin naiset kykenevät maastopyöräilyssä.”

Marijn de Vries | Trekin lähettiläs | Alankomaat

”Aloitin pyörällä ajamisen 28-vuotiaana. Kun olin 30, Leontien van Moorsel kutsui minut harjoittelemaan UCI:n hyväksymän naisten joukkueensa kanssa. Marianne Vos rohkaisi minua aloittamaan kilpailemisen. ”Koskaan ei ole liian vanha”, hän sanoi. Iällä ei ole merkitystä naisten ammattipyöräilyn kärkijoukossa. Olin ammattilainen kuusi vuotta, mutta olen varma, etten olisi lähtenyt mukaan ilman maailman parhaan ajajan kannustusta.”

Vali Höll | Trek RockShox Race Team | Itävalta

”Pyöräily on minulle paras tapa ilmaista itseäni. Olen hyvin ujo uusien ihmisten seurassa enkä oikeastaan puhu paljon itselleni tuntemattomien ihmisten kanssa. Mutta kun tapaan ihmisiä, jotka ajavat pyörällä, minun on heti helpompi avautua ja löytää keskustelunaiheita.”

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.