Ottakaa autonavaimeni Autonavaimet sähköpyörää vastaan

Ottakaa autonavaimeni Autonavaimet sähköpyörää vastaan

Los Angelesissa toimivan kahvilan omistaja kehitti itselleen uuden elämäntavan antaessaan Trekille autonsa avaimet – sähköpyörää vastaan

 

Chuck Herrera on Los Angelesissa, Kaliforniassa, toimivan Good People Coffee Co:n osaomistaja. Kuten kaikilla pienyrittäjillä, hänellä on paljon asioita hoidettavana ja kaupungilla liikkuminen on välttämätöntä.

Auto ei kuitenkaan ole ollut paras mahdollinen ratkaisu hänelle. Liikenneruuhkat tekivät autoilusta jatkuvaa ajanhaaskausta, ja joka kerta käynnistäessään autonsa hän mietti ympäristövaikutustaan.

Chuck halusi tehdä merkityksellisen, pysyvän muutoksen. Teimme hänelle siis ehdotuksen: lähettäisimme hänelle uuden Allant+ -pyörän, jos hän korvaisi jokaisen automatkansa pyöräilyllä 30 päivän ajan.

Chuck Herrera hymyilee puhuessaan sähköpyöräkokemuksistaan.

Chuck oli jo jonkin aikaa keskittynyt enemmän liiketoimintaansa ja jättänyt pyöräilyn vähemmälle. Alun epäilyistä huolimatta hän otti tarjouksen vastaan.

Hän siis laittoi nelipyöräisen painajaisensa avaimet kirjekuoreen, postitti ne Trekin päätoimipaikkaan Waterloohon, Wisconsiniin, ja sukelsi pää edellä sähköpyörien maailmaan.

Näin siinä kävi:

Mitä ajattelit ensimmäisenä päivänä 30:stä?

Olin innoissani! Luulin arastelevani sähköpyörän käsittelyä ja sen teknologiaa, mutta siitä oli todella helppo päästä yli. Muistin taas, että pyöräily vaatii paljon keskittymistä. On mukavaa, miten pyöräillessä sitä on todella tietoinen ympäristöstä. Hallitset ajoasi paljon enemmän kuin autolla, ja tietoisia päätöksiä pitää tehdä jatkuvasti. En luultavasti ymmärtänyt tai arvostanut sitä, kun olin nuorempi pyöräilijä.

Kuinka paljon pyöräilit tätä ennen?

Ennen tätä ajoin enimmäkseen maantiepyörillä. Kun avasin kahvilani, minusta tuli todella kiireinen, joten pyöräilyyn ei ollut enää yhtä paljon aikaa kuin ennen. Kun palasin pyöräilyn pariin, se oli todella hauskaa. Se on auttanut minua antamaan pyöräilylle taas uuden mahdollisuuden. Tällaiset asiat ovat todella hyödyllisiä muutoinkin kuin fyysisen hyvinvoinnin kannalta.

Mikä Allant+ -pyörässä yllätti sinut?

Vauhti! Ihan pelkästään suoraa katua pitkin pyöräillessä. Pyörä laittaa sinut tekemään töitä päästäksesi eteenpäin, mutta nopeuden väheneminen ei tunnu miltään. En myöskään uskonut, että ajo olisi niin pehmeää. Pyörä tuntuu ranta-cruiserilta, mutta siinä on maantiepyörän nopeus ja ohjausherkkyys. Kuopat eivät tunnu melkein lainkaan, ja se on todella pehmeä ja herkkä käännöksissä. Se muistuttaa luksusautoa, jossa kaikki pyörät kääntyvät kanssasi. Oli aika siistiä tuntea yhteys siihen niin nopeasti.

Chuck Herrera

Miten perheesi, ystäväsi ja kollegasi reagoivat haasteeseen?

Kaikki rakastavat sitä. Pyörä on show’n tähti. Pari kollegaani Good People -kahvilalla alkoivat pyöräillä uudestaan, ja ihmiset alkoivat pyöräillä kahvilalle useammin ja enemmän. Kaikki kysyvät aina, mihin lähdemme pyöräilemään viikonloppuna. Nyt kun meillä on iso sisäpiha, jonne ihmiset voivat pysäköidä pyöränsä kahvilasta on tullut entistä kutsuvampi.

Kaipasitko autoasi?

Ehdottomasti en. Luulisi, että sähköpyörän käyttäminen auton sijaan tekisi maailmasta pienemmän, mutta minun maailmaani se laajensi. Ajan pidempiä matkoja, käyn sillä parturissa, rannalla, syömässä jne. Pyöräily on järkevämpää. Tuntuu hyvältä, että kuljen kulkuneuvolla, joka ei vahingoita planeettaamme.

Mitä olet suunnitellut tekeväsi 30 päivän jälkeen?

Haluamme hankkia pari sähköpyörää lisää ja tehdä asiakastoimitukset niillä! Olemme pieni yhteisö – vain viiden kilometrin päässä meren rannalta – ja seuraava kaupunki on noin parin kilometrin säteellä. Voimme helposti taittaa matkan sähköpyörillä. Kyse on saman kokemuksen tarjoamisesta, jota ihmiset rakastavat kahvilassamme – ja teemme sen pyörillä. Työntekijät ilmestyvät asiakkaiden luokse sähköpyörällä? Todella siistiä.

Tietoa kirjoittajasta: Trek