Tehoa ylämäkiin Vinkkejä, jotka helpottavat ja tehostavat nousuja

Tehoa ylämäkiin Vinkkejä, jotka helpottavat ja tehostavat nousuja

Ylämäet eivät kuulu suosikkiemme joukkoon pyörälenkillä. Mutta laskuosuuden ansaitsemiseksi meidän pitää tehdä vähän töitä — ja vaikka nousut olisivatkin sinulle sitä parasta maastopyöräilyn antia, voimme todennäköisesti kaikki hyötyä nousutekniikkamme kehittämisessä.

Vaatii hieman työtä ennen kuin ylämäet alkavat oikeasti tuntumaan mukavilta. Muutama pikku hienosäätö nousutekniikassa auttaa paljon ja sitten vaan kilometrjä kerryttämään, jotta kunto ja voima kehittyy. Kun nämä kaksi asiaa yhdistyvät, voit huomata kiitäväsi huipulle nopeammin, tuntevasi olosi vahvemmaksi ja rullaavasi suuremmalla energialla sen jälkeen.

Katso Christina Chappettan @cchapetta1 vinkit ja tuo helppous nousuihisi.

4:22

play video
Kaukainen ajaja kiipeämässä villikukkien peittämää polkua
Kaksi ajajaa painamassa ylös jyrkkää nousua

Vartalon asento

Ajoasennon säätäminen nousuissa rakentaa vahvan perustan ja parantaa pyörän hallintataitoja, mutta sen lisäksi se auttaa säästämään energiaa vauhdikkaisiin laskuihin. Hyvä tekniikka auttaa sinua saamaan kaiken irti hengityksestäsi, maksimoimaan voiman suuremmissa lihasryhmissä ja auttamaan sinua tuntemaan olosi virkeämmäksi, kun saavutat huipun.

1. Laske hartiat pois korvien tasolta ja vapauta jännitystä niskassa ja hartioissa.

2. Avaa rintakehääsi hengityksen parantamiseksi pitämällä katse ylhäällä ja edessä olevaan polkuun. Vedä lapaluitasi yhteen selkäsi keskikohdassa.

3. Taivuta kehoasi lantiolta äläkä köyristä tai kumarra selkääsi. Tämä lisää mukavuutta ja pitää rintakehäsi avoimena keuhkokapasiteetin lisäämiseksi.

4. Anna kyynärpäidesi ja ranteidesi taipua luonnollisesti ja yritä parhaasi mukaan olla lukitsematta niitä. Pidä kätesi rentoina ohjaustangolla ja yritä olla puristamatta kädensijoja rystyset valkoisina. Tämä auttaa kehoasi liikkumaan tehokkaamman maaston vaihtelujen mukaan.

5. Istu satulassa tasaisemmilla poluilla ja teillä, sallien kehosi käyttää suurempia lihasryhmiä, kuten pakaroita ja nelipäisiä reisilihaksia samalla, kun pienemmät lihakset lepäävät laskua varten.

Ajaja nousee ylös polkua lumipenkan vieressä

Pidä painopiste keskellä

Pidä painosi pyörän keskikohdassa. Liian vähän painoa etupäässä saa etupyörän nousemaan ja harhailemaan pois polulta, liian vähän takana saa takapyörän pyörimään tyhjää irtonaisissa kohdissa ja jyrkissä nousuissa. Löydä tasapaino näiden kahden välillä ja säilytä paino kummallakin pyörällä.

1. Painon pitämiseksi edessä satulassa ollessasi, siirry hieman eteenpäin satulalla ja taivuta kyynärpäitä, painaen rintakehääsi lähemmäksi ohjaustankoa.
2. Pidä painoa takapyörällä, kun olet pois satulan päältä, siirtämällä lantiotasi taaksepäin, kun poljet.
3. Jos sinulla on vaikeuksia pitää painoa etupyörällä jopa satulassa siirtymisen jälkeen, kokeile laskea ohjainkannatinta tai käyttää pidempää ohjainkannatinta. Kumpikin näistä muutoksista siirtää painoasi eteen- ja alaspäin kohti pyörän etuosaa.

Polkemisteho

Voimia ei kannata tuhlata, joten käytä pari minuuttia satulan asennon ja korkeuden säätämiseen saadaksesi kaiken irti jokaisesta polkaisusta.

1. Varmista, että satulasi on oikeassa asennossa. Kun istut pyörän päällä hissitolppa yläasennossa (jos käytät sellaista), liikuta jalkojasi niin, että polkimesi ovat samalla tasolla. kun polkimet ovat samalla tasolla polvesi etuosan tulisi olla linjassa polkimen akselin kanssa. Jos polvi on akselin edessä, siirrä satulaasi taakse hieman. Jos polvi on akselin takana, kokeile satulan säätämistä eteenpäin. Jos sinulla on vaikeuksia löytää oikea säätö, käänny paikallisen pyöräliikkeen puoleen ammattitaitoista asennusta varten.

2. Säädä satulan korkeutta varmistaaksesi, että polvesi ovat aavistuksen koukussa poljinliikkeen alaosassa, kun polkimet ovat vaakatasossa. Sinulla pitäisi olla riittävästi tilaa kantapäiden hienoiseen laskemiseen jalkojen ollessa täysin ojennettuina ja polkimen pitäisi asettua keskelle kengänpohjaa.

Ajaja kiipeämässä kivikkoista polkua

Nyt kun tiedät, mitä tehdä, on aika mennä ulos harjoittelemaan taitojasi. Mitä enemmän ajat, sitä enemmän kehityt, joten suuntaa ylös, ulos ja lenkille. Nousuistasi tulee sujuvampia hetkessä.

Onko sinulla muita ylämäkivinkkejä, jotka toimivat sinulla? Jaa ne alla olevassa kommenttiosiossa!

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.