Haaste: Ottakaa autonavaimeni  Tapaa Emilie, joka otti haasteen vastaan ja luopui autonsa avaimista 30 päiväksi ajaakseen sähköpyörällä.

Haaste: Ottakaa autonavaimeni  Tapaa Emilie, joka otti haasteen vastaan ja luopui autonsa avaimista 30 päiväksi ajaakseen sähköpyörällä.

Sähköavusteinen polkupyörä ei varsinaisesti ole uusi keksintö, mutta on vielä ihmisiä, jotka eivät ole päässeet kokemaan sähköpyörän hyötyjä päivittäisessä käytössä. Uskaltaisitko sinä luopua kokonaan auton käytöstä 30 päiväksi? Emilie uskalsi ja kokemus muutti hänen ajattelutapaansa ja päivittäistä toimintaansa pysyvästi.

30 päivän autoton haaste on nyt ohi, miltä se tuntui?

Yllätyin siitä, että sähköpyörällä ajaminen auton sijaan ei ollut läheskään niin vaikeaa kuin alunperin kuvittelin. Mutta seikka, joka korostui arkiajossa, oli suunnittelu etukäteen. Jos olin esimerkiksi menossa ostoksille, minun piti varmistua, että pyörässäni on oikeat laukut mukana, että saan kaikki tarpeelliset ostokset kuljetettua.

 

Yllättikö sinut sähköpyörän käytössä jokin?

Olen aiemmin pyöräillyt tavallisella pyörällä, joten pidin sähköpyörää jonkinasteisena huijaamisena. Mutta tämä haaste osoitti, kuinka hyödyllinen sähköpyörä on jokapäiväisessä käytössä. Arkipyöräily on ollut minulle uutta ja tämä 30 päivän jakso on innostanut minua pyöräilemään muutenkin enemmän myös haasteen päätyttyä. Ja nimenomaan sähköpyörä on tehnyt helpommaksi valita pyörä auton sijaan.

 

Kuinka perheenjäsenesi ja tuttavasi reagoivat kun kuulivat haasteesta?

He olivat todella posiitivisia. Kaikkien mielestä haaste oli hauska ja hyvä kannuste vähentää auton käyttöä myös jatkossa.

 

Kaipasitko autoasi?

Olen havainnut, että pärjään melko pitkälle ilman autoa. Tarvitsen autoa lähinnä pidemmille matkoille tai jos lähden ystävieni kanssa reissuun. Aiemmin valitsin auton ehkä neljä kertaa viidestä. Nyt haasteen jälkeen suhde on kääntynyt päinvastaiseksi ja valitsen pyörän useammin auton sijaan. Jos olen lähdössä töihin ja sataa kaatamalla, on auton valinta pyörän sijaan tietysti edelleen houkuttelevaa.

 

Minkälaista pyöräilysi on ollut haasteen jälkeen? 

Pyöräilyni on ehdottomasti lisääntynyt. Suunnittelen myös ajoni tarkemmin ja pyrin hoitamaan useita asioita samalla reissulla. Tämä pätee myös auton käyttöön, pyrin välttämään turhaa edestakaista ajoa. Haasteella on ollut minuun merkittävä vaikutus ja yritän tietoisesti tehdä parempia valintoja sekä ympäristön että oman liikuntani kannalta joka päivä.

Asiaa sähköpyöristä

Sähköpyörien ostajan oppaamme kertoo faktaa sähköpyöristä ja auttaa sinua valitsemaan sopivan ajopelin itsellesi.
Tutustu oppaaseen

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Missiomme: Valmistamme vain tuotteita, joita rakastamme, tarjoamme uskomatonta vieraanvaraisuutta asiakkaillemme ja muutamme maailmaa saamalla enemmän ihmisiä pyöräilemään.