Tapaa Levison Luonnonsuojeluvalvoja suojelee yhteisöään pyörällä

Tapaa Levison Luonnonsuojeluvalvoja suojelee yhteisöään pyörällä

Levison puhuu toisen miehen kanssa. Heidän takanaan on Buffalo-pyörä.

Zimbabwen maaseudulla on useita suuria haasteita. Arvaamaton sää, kuuma ja kuiva ilmasto, veden ja terveydenhuollon puute. Leijonista puhumattakaan.

Levison on luonnonsuojeluvalvoja ja yhteisön edunvalvoja Victorian putouksia ympäröivissä zimbabwelaisissa kylissä. Hänen tehtävänään on pitää petoeläimet, kuten leijonat ja hyeenat, poissa yhteisöstä ja opettaa muille, miten he voivat suojella karjaansa.

Levison herää joka aamu aikaisin tarkastamaan työmaidensa rajat jalanjälkien varalta ja kertomaan maanviljelijöille, mihin suuntaan heidän karjaansa on paras ohjata laiduntamaan. Hän myös opettaa ja kannustaa kaikkia rakentamaan vahvoja kraaleja (puiden oksista tehtyjä eläinsuojia) ja edistää tervettä suhdetta yhteisön jäsenten ja ympäröivien villieläinten välillä.

”Luonnonsuojelu on niin tärkeää”, Levison sanoo. ”Me emme tuhoa tai tapa eläimiä. Jos tuhoamme kaiken, tulevat sukupolvet eivät pääse tutustumaan luontoon.”

Levison ajaa Buffalo-pyörällään maaseudulla.

Tehtävässään Levison pyrkii opettamaan yhteisölleen, miten tärkeää on elää sopusoinnussa karjan ja paikallisen villieläimistön kanssa.

”Yritämme kertoa yhteisön jäsenille, että he ja villieläimet ovat samanlaisia”, hän sanoo. ”Molemmilla on yhtäläiset oikeudet selviytyä planeetallamme.”

Levisonin työ auttaa myös vauhdittamaan paikallista taloutta suojelemalla arvokasta maata ja karjaa, mikä on yhä tärkeämpää, koska COVID-19-pandemia vähensi yhteisön tärkeintä tulonlähdettä, matkailua.

Levison matkustaa kuitenkin usein jopa 30 kilometriä päästäkseen asemapaikalleen. Joskus hän kävelee jopa 600 kilometriä kuukaudessa. Hänen työnsä on fyysisesti rasittavaa ja hän on usein väsynyt työpäivän jälkeen. Joskus Levison ei pääse edes kotiin päivän päätteeksi, vaan joutuu leiriytymään, jotta hänen ei tarvitsisi kulkea pimeässä. Sitten hän herää varhain seuraavana aamuna ja tekee kaiken uudelleen.

”Kävelen kylästä toiseen koko päivän, kunnes pääsen takaisin kotiin”, Levison sanoo. ”Olen väsynyt kävelemään pitkiä matkoja.”

Nyt World Bicycle Relief -järjestön antaman Buffalo Bicycle -pyörän ansiosta Levison voi auttaa paremmin suojelemaan yhteisöään, matkustaa tehokkaammin ja viettää enemmän aikaa kotona perheensä kanssa.

”Ennen kuljin pääasiassa jalan. Toisinaan sain kyydin aasikärryissä tai autossa.”, hän sanoo. ”Nyt voin kulkea nopeasti ja kauemmaksi koska minulla on polkupyörä.”

Pyörä auttaa Levisonia ja hänen perhettään myös hakemaan vettä porakaivoista, jotta he voivat kastella satonsa, jonka he sitten myyvät täydentääkseen ruokavaliotaan muilla kaupungista tuotavilla hyödykkeillä.

”En malttanut odottaa polkupyörien saapumista.”, Levison sanoo. ”Se oli unelmien täyttymys.”

Haluatko auttaa saamaan pyörän Levisonin kaltaiselle henkilölle?

Lahjoitus World Bicycle Relief -järjestölle auttaa mm. opiskelijoita, terveydenhuollon työntekijöitä ja maanviljelijöitä saamaan liikkumisen lahjan. 31.12.2022 saakka Trek vastaa kaikkiin lahjoituksiin aina 500 000 dollarin yhteissummaan asti.

Lue lisää ja lahjoita

Tee elämän mullistava lahjoitus

Lahjoittamalla World Bicycle Reliefille autat vähävaraisia yhteisöjä saamaan työkalut välimatkojen tuomien haasteiden voittamiseen ja unelmiensa toteuttamiseen.
Lahjoita nyt

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.