Tapaa Wozani Kyläpäällikkö, joka johtaa yhteisöään pyörällään

Tapaa Wozani Kyläpäällikkö, joka johtaa yhteisöään pyörällään

Kyläpäällikkönä Hwangessa, Zimbabwessa toimivalla Wozanilla on tärkeä rooli yhteisönsä päivittäisissä toiminnoissa. Hän jakaa uutisia kyläläisille paikalliselta päälliköltä, auttaa sovittelemaan riitoja perinteisessä tuomioistuimessa ja valvoo ja huolehtii järjestyksestä useissa kylissä.

Kolmen lapsen isänä Wozanin on pakko tehdä useita töitä voidakseen ruokkia ja pitää huolta perheestään. Vaikka hän saa palkkaa roolistaan kyläpäällikkönä, se ei riitä kattamaan hänen kuukausittaisia menojaan. Wozani työskenteleekin lisäksi käsityöläisenä veistäen matkamuistoja turisteille ja tekee pieniä taontatöitä saadakseen lisätuloja.

Toisinaan Wozani matkaa jopa 10 km päivässä päästäkseen hänen valvontapiiriinsä kuuluvan kylän kaukaisimpiin kolkkiin. Kerran kuukaudessa hän kulkee 19 km:n matkan edestakaisin käydessään päällikön palatsissa kyläpäälliköiden kokouksessa.

”Pitkien matkojen kulkeminen on ollut suurin haasteeni yhteisötyössä”, hän kertoo.

Etäisyydet ovat ongelma useimmille Hwangen kaltaisten maaseutuyhteisöjen asukkaista. Opiskelijoilla, maanviljelijöillä, terveystyöntekijöillä ja monilla muilla ei useinkaan ole muuta mahdollisuutta kuin kävellä pitkiä matkoja, ja tuhlata näin arvokasta aikaa ja energiaa.

Pitkän aikaa myös Wozani kulki kävellen paikasta toiseen. Nyt Buffalo-pyörän ansiosta hän voi pyöräillä kaikkiin niihin paikkoihin, joihin hänen velvollisuutensa hänet vievät, ja viettää huomattavasti enemmän aikaa perheensä kanssa. Näin hän voi huolehtia paremmin paitsi perheestään myös koko yhteisöstä.

”Polkupyörä on helpottanut suuresti yhteisön hyväksi tekemääni työtä”, hän sanoo. ”Polkupyörän avulla voin varmistaa, että yhteisöni on parhaiten kehittynyt yhteisö ja turvallinen paikka olla.”

Haluatko auttaa hankkimaan pyörän muillekin kuin Wozanille?

Lahjoittamalla World Bicycle Reliefille autat maaseutuyhteisöjen ihmisiä ympäri maailman liikkumaan helpommin. Lisäksi kun teet lahjoituksesi 31. joulukuuta 2022 mennessä, Trek vastaa siihen samalla summalla aina 500 000 dollarin kokonaissummaan asti.

Lue lisää ja lahjoita nyt

Tee elämän mullistava lahjoitus

Lahjoittamalla World Bicycle Reliefille autat vähävaraisia yhteisöjä saamaan työkalut välimatkojen tuomien haasteiden voittamiseen ja unelmiensa toteuttamiseen.
Lahjoita nyt

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.