Welkom bij de Trek Blog Een moderne community voor verhalen, kennis en inspiratie

Welkom bij de Trek Blog Een moderne community voor verhalen, kennis en inspiratie

全てはこの赤い小屋から始まった

In 1976 begonnen Dick Burke en Bevil Hogg met het maken van de beste fietsframes ter wereld. Het was absoluut een gewaagde onderneming, maar wel gebaseerd op heldere principes: het product moest voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen voor vakmanschap en moest het plezier en het avontuurlijke van fietsen voor een breder publiek toegankelijk maken.

De eerste stap was het vinden van een hoofdkwartier. In de kleine stad Waterloo in het midden van de staat Wisconsin vonden ze ergens in de buurt van hun eigen huizen een leegstaande rode schuur. De kleur mocht dan een beetje vervaagd zijn, de schuur zag er stevig en solide uit. Het gebouw had de uitstraling van een werkplaats, niet van een bedrijf. Het had karakter.

Er zijn duizenden schuren in het landbouwgebied in het midden van de Verenigde Staten. Hoewel er geen twee hetzelfde zijn, hebben ze allemaal een gemeenschappelijk kenmerk: een schuur is een plaats waar dingen worden geboren, gevoed en groeien. Een schuur is een plaats waar dingen tot leven komen, dus het is de perfecte plek om iets levensbepalend te gaan maken.

Dick en Bevil kochten de schuur, hingen een bord aan de deur en gingen aan de slag. Trek was geboren.Add Row

In het kleine pand ontstond een cultuur van vakmanschap waarbij de nadruk lag op het maken van producten van de allerhoogste kwaliteit. In het eerste jaar maakten de vijf lassers van Trek 904 frames. Elk frames werd met de hand gebouwd en gelakt door vakmensen die de zon zagen opkomen en ondergaan vanuit die rode schuur in Waterloo.

Toen het bedrijf groeide, was er meer ruimte nodig. Tegenwoordig zit het hoofdkwartier van Trek anderhalve kilometer verderop in een veel groter gebouw. We zijn onze wortels ontgroeid, maar we zijn onze afkomst niet vergeten. Zelfs nu speelt de schuur nog steeds een centrale rol in het bedrijf. Op de plek waar het eerste Trek-frame werd gelast, staan nu CNC-machines waar carbon mallen worden geproduceerd voor alle Trek-frames.

Maar de schuur heeft ook nog een andere betekenis. Door de jaren heen is het een belangrijk symbool en een baken geworden. Het staat voor de plek waar we vandaan komen. Het staat voor de groei die we hebben doorgemaakt. Het staat – in regen en zonneschijn – voor de herinnering aan onze grondprincipes. We bouwen met trots, we bouwen iets goeds en we bouwen samen met vrienden.

De originele schuur was meer dan een werkplaats. Het was een gemeenschap. De eerste medewerkers van Trek hebben het vak daar geleerd, ze hebben verhalen gedeeld en ze hebben iets geweldigs opgebouwd.

Dat is ook onze bedoeling met deze moderne community. De Trek Blog is een plaats waar mensen samenkomen.

We delen persoonlijke verhalen over sporters, uitvinders, medewerkers en gewone fietsers. We gaan de details uitdiepen en achter de schermen in Waterloo en bij de Trek-kantoren over de hele wereld. We posten nieuwsberichten over onze bedrijfsinitiatieven en houden je op de hoogte van productdetails.

En het belangrijkste, we promoten het karakter van Trek: het delen van het plezier en het avontuur van fietsen.

Welkom bij de Trek Blog We zijn blij om je hier te verwelkomen.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.