Klatrer nye høyder Hvordan Payson McElveen fant et nytt gir og en ny måte å tenke på under en test av den splitter nye E-Caliber

Klatrer nye høyder Hvordan Payson McElveen fant et nytt gir og en ny måte å tenke på under en test av den splitter nye E-Caliber

Columbine Lake er en himmelblå oase i et øde krater i de sydlige Rockies, mer enn 4000 meter over havnivå.

«Det føles utenomjordisk. Det føles som om du er på Mars eller på månen,» sier Payson McElveen. «Det føles ikke engang ekte.»

Å komme seg til Columbine Lake er en intens kraftanstrengelse. McElveen har to ganger vunnet USA-mesterskapet i maraton terrengsykling og er så skreddersydd som noen kan være for intens terrengsykling, men selv han sliter med å klatre opp noen av partiene på den 13,6 km lange stien. Ruten gås gjerne av dedikerte turgåere som, med en stor porsjon tålmodighet, kan klatre de bratte stigningene og store høydene lettere på to føtter enn på to hjul.

«Du svinger til venstre og drar rett opp denne dalen med synlig erosjon etter isbre, og det er 20 til 25 prosent stigning i en til halvannen kilometer,» sier McElveen. «Det er ikke mulig å sykle med en vanlig sykkel. Kanskje ved havnivå, hvis man var sykt sprek og underlaget var perfekt.»

Men på en fin ettermiddag i oktober i fjor, kom han opp hele fjellet. Han hadde ikke bare en god dag, han syklet på E-Caliber, en elektrisk terrengsykkel som åpnet en verden av muligheter.

McElveen har syklet på plenty med elsykler, men E-Caliber var noe helt annet. Assistansen trer inn omtrent i det øyeblikket han tråkket på pedalene.

«Noen få ganger kunne jeg ikke unngå å sette foten ned, fordi det var veldig krevende,” sier han. “Og på tross av jeg er i en 20 prosent bratt stigning kom jeg meg i gang igjen. Mange elsykler er som monster trucks, men du betaler for den kapasiteten med manøvreringsevnen. Denne sykkelen er så lett og responsiv at du føler det som om du er på en normal sykkeltur—du sykler bare med Mach 10 hele tiden.»

Selv om han er midt i sesongen, drar McElveen fordeler av den ekstra kraften til E-Caliber. På dager med aktiv hvile, trenger han ikke å holde seg til lette stier eller landeveissykkelen sin. Han kan fremdeles takle stien til, for eksempel, Columbine Lake, og tilfredsstille sine behov for eventyr selv om han vet at kroppen hans burde ta det med ro.

E-Caliber hjelper også venner og familie med å holde følge med raskere syklister som McElveen. Sykling er en kraftfull måte å dele opplevelser på, men noen gang ødelegger for store forskjeller i fysisk kapasitet for selve opplevelsen. McElveen kaller det å være en konkurransesyklist «både en velsignelse og en forbannelse,» i visshet om at selv raske amatører kan bli skremt av å sykle med ham eller andre som lever for å trene.

«På en firetimers sykkeltur klatrer vi over 3000 meter og dekker 70 til 80 km,» sier McElveen, «og å være i stand til å gjøre dette skulder mot skulder og dele en felles opplevelse ville være utrolig. Tanken på å kunne gi en av disse til faren min til jul, gir meg nesten en klump i halsen.»

Med E-Caliber er nesten ingen turer umulige, for alle. Og dette er sykkelens største gave: den er for den eventyrlystne, ikke bare den eventyrlig spreke.

«Innimellom får jeg mulighet til å teste nytt utstyr, og tenker at, jeg er veldig glad for at dette eksisterer fordi produktet kommer til å gjøre mange mennesker glade,” forklarer McElveen. “Denne gangen tenkte jeg at, den kommer til å gjøre mange mennesker glade—jeg må absolutt ha en!”

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.