Hoelgaard: – Gleder meg til Tour of Norway Tirsdag starter Tour of Norway. På startstreken en ekte norsk Trek-rytter som melder at formen er i anmarsj. Markus Hoelgaard er forventningsfull foran seksdagersrittet i egen bakgård.

Hoelgaard: – Gleder meg til Tour of Norway Tirsdag starter Tour of Norway. På startstreken en ekte norsk Trek-rytter som melder at formen er i anmarsj. Markus Hoelgaard er forventningsfull foran seksdagersrittet i egen bakgård.

Det har vært en litt vanskelig start på karrieren i Trek-Segafredo for Markus Hoelgaard. 27-åringen, som ved nyttår meldte overgang fra norske Uno-X, har både vært koronasyk, veltet og om ikke det var nok, hatt influensa.

– Det har ikke gått helt som jeg hadde håpet. Det startet fint i Valencia i starten av februar, og jeg følte at jeg var i rute til vårklassikerne, men som så mange andre fikk jeg covid etter hjemreisen. Deretter veltet jeg i årets første klassiker og skadet ryggen. Det slet jeg med i noen uker. På toppen av det igjen fikk jeg en heftig runde med influensa som gjorde at håpet om å rekke klassikerne forsvant, sier Markus Hoelgaard.

– Det har tatt tid å komme tilbake i form igjen, men jeg føler endelig at det begynner å nærme seg. Jeg ser fram til resten av sesongen nå, og er sikker på at det kommer noen oppturer etterhvert.

Nå står seksdagersrittet Tour of Norway foran Hoelgaard, Mads Pedersen og resten av Trek-Segafredo.
– Formen kjennes bra ut. Det er alltid vanskelig å vite hvordan det skal gå i ritt, men på trening den siste tiden så har jeg følt meg bra. Så jeg gleder meg til å komme i gang, sier han.

Kommer med ambisjoner

– Hvordan er følelsene for å sykle Tour of Norway for en av de større teamene?
– Det er alltid gøy å sykle ritt i Norge, og spesielt i år når jeg kommer sammen med et slagkraftig Trek-Segafredo lag med ambisjoner om å kjøre gode resultater på alle typer etapper. I tillegg er det klart at det gir litt ekstra krefter å bli heiet frem av norske tilskuere. Dette blir gøy.

Det ble fjerdeplass i fjor, men noen pallplass sikter Hoelgaard ikke på.
– Årets løype er laget mer for klatrere, så jeg har ikke noen personlige ambisjoner om sammendraget. Vi stiller med Ginaluca Brambilla som forhåpentligvis kan hevde seg godt i sammendraget, så får oss andre hjelpe han så godt det lar seg gjøre.

Gleder seg til å sykle på hjemmebane

– Dere starter i Bergen tirsdag og avslutter i Stavanger på søndag. Er det noen spesiell del av rittet du gleder deg til som lokal gutt?
– Først og fremst så gleder jeg meg til å komme i gang og jeg synes det er en spennende løype der de har fått inn etapper med forskjellige utfordringer som passer forskjellige ryttere. Så jeg er sikker på at det blir et underholdende ritt.

– Men jeg gleder meg selvfølgelig mest til de to siste etappene som går på mine treningsveier, og da spesielt etappen som har målgang i Sandnes. Da passerer vi et par kilometer fra hjemmet mitt, samt at det nok er den etappen på papiret som passer meg best.

Trek–Segafredos startliste til Tour of Norway:
81 HOELGAARD Markus
82 PEDERSEN Mads
83 KIRSCH Alex
84 BRAMBILLA Gianluca
85 HOOLE Daan
86 BARONCINI Filippo

Full startliste for Tour of Norway ser du her

Etappene på Tour of Norway ser du her

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.