Dette er Wozani Landsbylederen som viser vei på to hjul

Dette er Wozani Landsbylederen som viser vei på to hjul

Som landsbyleder i Hwange i Zimbabwe gjør Wozani en viktig jobb for å holde samfunnshjulene i gang. Han formidler nyheter fra den lokale høvdingen, bidrar som mekler i den tradisjonelle domstolen og har oppsyns- og ordensansvar i flere landsbyer.

Trebarnsfaren Wozani må ha flere jobber for å sørge for at familien har mat på bordet. Selv om han får betalt som landsbyleder, er det ikke nok til å dekke hans månedlige utgifter. Wozani jobber også med håndverk, og skjærer ut suvenirer til turister og gjør småjobber som smed for å spe på inntekten.

Noen ganger må Wozani tilbakelegge opptil 10 kilometer om dagen for å nå de mest fjerntliggende områdene han har oppsyn med. En gang i måneden reiser han 19 kilometer tur-retur høvdingens palass for å delta i landsbyledermøter.

«Store avstander har vært min største utfordring i arbeidet ute blant folk,» sier han.

Avstand er en utfordring for de fleste som bor i landlige strøk som Hwange. Studenter, bønder, helsearbeidere og andre har ofte ikke annet valg enn å tilbakelegge store avstander til fots, noe som krever dyrebar tid og energi.

I lang tid gikk Wozani nesten overalt. Men nå som han har en Buffalo Bicycle, kan han sykle hvor enn han behøves, og han kan bruke mer av tiden sin på familielivets gleder og utfordringer. Han er også i stand til å tjene større deler av samfunnet.

«Sykkelen har gjort jobben med å tjene lokalsamfunnet mye lettere,» sier han. «Med sykkelen skal jeg sørge for at området jeg har ansvar for, er det best utviklede og et trygt sted å være.»

Vil du bidra til at en som Wozani får en sykkel?

Med et bidrag til World Bicycle Relief kan du være med på å gi folk i landlige områder over hele verden økt mobilitet i gave. Og frem til 31. desember 2022 matcher Trek alle bidrag, med et tak på 500 000 USD.

Les mer og doner her

Make a life-changing donation

A donation to World Bicycle Relief helps under-resourced communities get the tools they need to conquer the challenge of distance and realize their goals.
Donate now

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.