Så här låser du cykeln Tre steg för att skydda din cykel från stöld

Så här låser du cykeln Tre steg för att skydda din cykel från stöld

I en perfekt värld skulle inte lås behövas. Men tyvärr har vi inte nått dit än. Under tiden kan du göra följande för att skydda din favorit.

Välj lås

Först ska du se till att du har åtminstone ett kraftigt, högkvalitativt lås som är svårt att klippa av eller bryta upp. Kedjelås och U-lås är bäst eftersom de är svårast att bryta upp. Det kan vara lämpligt att använda båda typerna av lås för att det ska vara lättare att låsa fast cykeln och svårare att stjäla den.

Se cykellåsen

Välj plats

Sedan ska du välja en stationär plats som du kan låsa fast cykeln vid. Cykelparkeringar är utmärkta, men om det inte finns någon sådan väljer du en konstruktion som sitter ordentligt fast i marken. Tänk: lyktstolpe eller fastcementerad parkbänk. Välj en väl upplyst plats om du parkerar cykeln över natt.

Lås fast

När du har hittat något stationärt att låsa fast cykeln vid ska du inte bara låsa fast framhjulet eller ramen. Se till att låsa fast både ramen och bakhjulet. Om du vill vara extra försiktig kan du ta av framhjulet och låsa fast det tillsammans med bakhjulet. Du kan använda ett långt kedje- eller vajerlås tillsammans med det vanliga låset för att göra det enkelt för dig.

Join the #GoByBike movement

Join thousands of fellow riders in simple, meaningful climate action. Choose your bike for one or more trips each week and tag a photo of your ride with #GoByBike for the health of our people and planet.
See #GoByBike in action

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.