Adina Crawford: tar samhällsengagemanget till en ny nivå Hur en cyklist skapar engagemang ur det hon älskar 

Adina Crawford: tar samhällsengagemanget till en ny nivå Hur en cyklist skapar engagemang ur det hon älskar 

Adina Crawford: tar samhällsengagemanget till en ny nivå Hur en cyklist skapar engagemang ur det hon älskar 

BETHESDA, MD - SEPT. 09 Adina Crawford of Black Girls Do Bike, in Bethesda, Maryland Wednesday September 9, 2020.

När Adina Crawford inte är på sitt vanliga heltidsjobb som administratör på polisen i Montgomery County i Usa, leder hon kurser i yoga och meditation, är ambassadör för föreningarna Black Girls Do Bike och Black Girls Run. Hon har även gått en utbildning  inom entreprenörskap för kvinnor (vilket hon nu är klar med). Åh – nämnde vi förresten att hon är med i en podcast också?

Adinas väg mot att bli en ledstjärna inom sin community började för flera år sedan när hon gick med i Black Girls Run eftersom hon helt enkelt ville komma i form. Vad hon inte hade väntat sig var hur mycket hennes allmänna välbefinnande skulle öka av att vara en del av en gemenskap.

”Jag insåg att det är väldigt viktigt att engagera sig i samhället för ens mentala och fysiska hälsas skull”, säger Adina. ”När man uppmuntrar och upplyser andra, växer man som människa, och jag finner en enorm glädje i att knyta kontakter med andra människor.”

BETHESDA, MD - SEPT. 09 Adina Crawford of Black Girls Do Bike, in Bethesda, Maryland Wednesday September 9, 2020.

Adina ville dela med sig av den här känslan, så det är exakt vad hon gjorde. Sedan pandemins början, har hon lett en massa yoga- och meditationsgrupper.

”Att kunna se kvinnor från hela samhället ta hand om sin mentala hälsa genom att vara med i min grupp, hörde till mitt mest givande arbete”, säger Adina eftertänksamt. ”Det var ett äkta ögonblick av kärlek och egenvård.”

Evenemangen som Adina deltar i visar också att hon brinner för att ge tillbaka. I stället för de vanliga loppen som hon brukar delta i, genomförde Adina i år ett 50 kilometer långt virtuellt lopp genom New York för att samla in pengar till familjer som har drabbats hårt av pandemin, och så deltog hon i Civil Rights Race Series, One Million Miles to Justice och ett cykellopp som främjar jämställdhet för minoriteter.

Men – tro det eller ej – vill Adina fortfarande göra mer.

”Jag certifierade mig inom entreprenörskap för kvinnor för att på längre sikt skapa en friskvårdsanläggning för de sämre rustade invånarna i närområdet”, säger hon.

BETHESDA, MD - SEPT. 09 Adina Crawford of Black Girls Do Bike, in Bethesda, Maryland Wednesday September 9, 2020.

Blev du inspirerad? Adina har några goda råd åt alla som vill ge tillbaka. ”Om du älskar ditt närområde, hitta en grupp eller organisation som ägnar sig åt sådant som du gillar, och gå dit så ofta som du kan”, säger hon. ”Du kommer inte att ångra dig.”

Du kan följa Adinas äventyr på hennes Instagram-konto @deanietheyogini och prenumerera på hennes podcast, Fit Black Queens, på alla plattformar.

Ride with Black Girls Do Bike

Black Girls Do Bike is a community dedicated to introducing the power of cycling to more women, with a focus on girls and women of color. They strive to establish comfortable places for female cyclists to learn, grow, and prosper together.
Get Involved

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.