Alla tillsammans Fira internationella kvinnodagen tillsammans med kvinnliga cyklister från hela världen

Alla tillsammans Fira internationella kvinnodagen tillsammans med kvinnliga cyklister från hela världen

En kvinna i Manchester hoppar upp på sadeln för att leverera mat och mediciner under nedstängningen. En paralympier i Colorado Springs sticker ut på en träningsrunda. En mamma i Cleveland ordnar långsamma cykelturer för nya cyklister i grannskapet.

För kvinnor runt om i världen har cykeln utgjort en källa till frihet, styrka och samhörighet under de svåraste omständigheter. Men, som alla cyklister känner till, är det det första pedaltaget som är det svåraste steget mot ett äventyr.

Visa att även om man cyklar enskilt är man aldrig ensam. Men det finns kvinnor som cyklar och banar väg för dig överallt i världen.

Låt oss presentera några av dessa kvinnor och uppmärksamma Internationella kvinnodagen genom att idag välkomna en ny cyklist i cykelgemenskapen.

Latoya Shauntay Snell | Trek-ambassadör | New York, USA

”Som en svart, storvuxen kvinna förstår jag att jag märks. Jag har ofta tänkt på hur imponerande det skulle kännas om det fanns fler som ser ut som jag i uthållighetssporter. Vilka platser skulle jag inte ha kunnat besöka för år sedan och vilka motstånd hade jag inte kunnat övervinna om jag hade haft tillgång till en manick som vidgade mina vyer bortom gatan som jag kallar mitt hem.”

Ariana Dormitorio | Filippinsk mästare i MTB och asiatisk mästare i MTB | Filippinerna

”Det här är en mansdominerad sport och jag strävar efter att inspirera fler kvinnor att cykla och visa att det går att ha roligt och vara tjej även i utomhussporter. Det finns massor med fördomar än idag, men jag tror att en av mina uppgifter är att visa på missuppfattningarna och spränga barriärer.”

Diana Hildebrand | Trek-ambassadör | Ohio, USA

”Vi kvinnor inspirerar varandra varje dag, och en cyklande kvinna är Häftigt med stort H!! Våra röster har blivit hörda och vi har tagits tillvara av cykelbranschen. Stå upp och ta för dig när det gäller infrastruktur, säkerhet och att bryta de socioekonomiska barriärerna. Vi inspirerar nu mer än någonsin små flickor att försöka sig på något som kanske betraktas som ”udda” och göra detta till sin grej.”

Sarah Alsammak | Trek-ambassadör | Bahrain

”Min första cykeltur gjorde jag i Kanada, i Victoria där jag var en sommar med min familj. När jag återvände till Bahrain var det svårt att komma igång med cyklingen eftersom det inte fanns några andra flickor där som cyklade. Men 2006 mötte jag min första cykelkompis och det slutade med att vi cyklade jätteofta tillsammans. När sociala medier gjorde sitt intåg började jag lägga ut bilder på mig och min cykel. Det ledde till att flera bahrainska flickor ställde frågor om cykling och om de kunde följa med på mina turer. I början var vi fem flickor och vi kallade gruppen för Cycling Bees (cyklande bin) efter min gula och svarta Madone. Nu är vi minst 50 kvinnliga cyklister som träffas varje vecka!”

Tayler Wiles | Trek-Segafredo-cyklist | Kalifornien, USA

”Mina teamkompisar inspirerar mig till att pressa mig längre än jag någonsin trodde var möjligt. Vi betyder så mycket för varandra, i vått och torrt. Det är en otrolig känsla att tillhöra ett team som det här.  Det är inte bara genom tävlingar jag har mött otroliga kvinnor. Några av mina käraste vänner har jag träffat tack vare cyklingen. Jag älskar att cyklingen är en sport som man kan hålla på med hur länge som helst, åldern har ingen betydelse. Jag har blivit frånåkt av många starka kvinnor som är bra mycket äldre än jag!”

Melissa Stockwell | Trek-triathlet, paralympier | Colorado, USA

”Cyklingen ger mig frihet och jag kommer bort från allt annat som livet för med sig, jag känner bara asfalten, vinden och solen i mitt ansikte. Efter att jag förlorade ett ben var det en stark frihetskänsla att lära sig cykla igen, med ett ben, och med varje tramptag bevisa för mig själv att jag fortfarande kunde ta mig ut och göra vad jag ville.”

Sarah Galligan | Trek-ambassadör | Manchester, England

”Cyklingen har gett mig kraft och ledaregenskaper. För mig är maktbalanser en viktig faktor och jag vill därför stärka andra kvinnor inom cykelsporten. Jag vet att den som är turledare eller klubbledare även finner kraft utanför sporten. Jag är en stolt medlem i British Cyclings externa förening Diversity & Inclusion Advisory Group. Jag vet hur cyklingen kan användas för att ge kvinnor och minoriteter kraft i vårt samhälle.”

Tanisha Crtichlow | Trek-ambassadör | New York, USA

”Cyklingen har gett mig möjlighet att besöka nya platser, träffa nya människor,vara aktiv, utmana mig själv och känna friheten på vägen. När jag cyklar vet jag att det kommer att bli en underbar dag, oavsett hur lätt eller svår turen är.”

Yasmeen Watson | Trek-ambassadör | Pennsylvania, USA

”Bara det att se alla olika kvinnor, med olika bakgrunder och erfarenheter, ge sig ut och cykla har varit det enda bränsle jag har behövt för min egen cykelresa. Jag har lärt mig att varken ålder, etnicitet, storlek eller något annat kan hålla kvinnor borta från vägarna och jag älskar att få uppleva detta faktum.”

Mikayla Parton | Trek-cyklist | Fort Williams, Skottland

”Det är verkligen inspirerande att se andra kvinnor tackla svårigheter på banan eller sätta nya hastighetsrekord. Jag känner att det här kan jag också göra. Att se Casey Brown tävla i Proving Grounds var otroligt och hon visade verkligen vad en kvinna på en mountainbike kan klara av.”

Marijn de Vries | Trek-ambassadör | Nederländerna

”Jag började cykla när jag var 28. När jag var 30 bjöd Leontien van Moorsel in mig att träna med hennes UCI-damteam. Marianne Vos uppmuntrade mig att börja tävla. ”Du är aldrig för gammal”, sa hon. Ålder har ingen betydelse bland kvinnliga proffscyklister. Jag har varit proffs i sex år, men jag hade inte varit där jag är utan uppmuntran från de bästa i världen.”

Vali Höll | Trek RockShox tävlingsteam | Österrike

”Genom cyklingen kunde jag uttrycka mig själv. Jag är mycket blyg i sällskap och jag pratar inte gärna med människor som jag inte känner. Men när jag träffar människor som cyklar är det mycket enklare för mig att öppna upp och hitta samtalsämnen.”

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.