Träffa Smile En skolelev på landsbygden i Zimbabwe som strävar efter att förverkliga sina drömmar på en Buffalo-cykel

Träffa Smile En skolelev på landsbygden i Zimbabwe som strävar efter att förverkliga sina drömmar på en Buffalo-cykel

Smile är en 14-årig flicka i Zimbabwe. Hon är 14 år och går i skolan. Hennes favoritämne är matte, och hon vill bli revisor när hon blir stor. Varje morgon brukade Smile hjälpa till i hushållet innan hon gick till fots till skolan, en sträcka på 4 kilometer. Ofta var hon trött när hon kom fram och hade svårt att koncentrera sig på lektionerna.

Sedan fick Smile en Buffalo-cykel. Den hållbara och pålitliga cykeln är konstruerad för miljöer som landsbygden i Zimbabwe – den har kraftiga bromsar som går att lita på i alla väder och en robust ram som är lätt att reparera i närområdet. Dessutom är däcken punkteringsskyddade, så att Smile inte får punktering på väg till skolan.

”När jag tog emot cykeln blev jag verkligen glad”, säger hon. ”Den hjälper mig att komma till skolan snabbare, så att jag är i tid innan lektionerna börjar.”

Nu cyklar Smile omkring 210 kilometer varje månad, och därmed sparar hon in ovärderlig tid och massor av energi. Och varje gång hon hoppar på cykeln och åker till och från skolan blir hennes framtid lite ljusare.

”Jag drömmer om att andra barn ska få cyklar, så att de kan gå i skolan varje dag även om de bor långt bort”, säger Smile.

Enligt en undersökning gjord av World Bicycle Relief har flickor på landsbygden i genomsnitt 28 procent mindre skolfrånvaro om de får en cykel. Samtidigt förbättras deras punktlighet med 66 procent, och deras kunskaper i matematik ökar överlag.

Vill du bidra till att någon som Smile också får en cykel?

En donation till World Bicycle Relief bidrar till att förbättra förutsättningarna för skolelever, sjukvårdspersonal, jordbrukare och andra genom att öka deras mobilitet. Och fram till och med 31 december 2022 kommer Trek att matcha alla bidrag upp till 500 000 dollar.

Läs mer och ge en gåva

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.