Värt att veta om elcyklar 2024 Värt att veta om elcyklar 2024 - Vi tog ett snack med vår egen elcykelmotorexpert Alexander för att gräva lite i den senaste teknologin inom elcykelkategorin och ta del av hans allmänna råd när det kommer till elcyklar och dess motorer, missa inte det! 

Värt att veta om elcyklar 2024 Värt att veta om elcyklar 2024 - Vi tog ett snack med vår egen elcykelmotorexpert Alexander för att gräva lite i den senaste teknologin inom elcykelkategorin och ta del av hans allmänna råd när det kommer till elcyklar och dess motorer, missa inte det! 

Värt att veta om elcyklar 2024 Värt att veta om elcyklar 2024 - Vi tog ett snack med vår egen elcykelmotorexpert Alexander för att gräva lite i den senaste teknologin inom elcykelkategorin och ta del av hans allmänna råd när det kommer till elcyklar och dess motorer, missa inte det! 

Värt att veta om elcyklar 2024  

Vad ser vi under 2024 som kan vara värt att bära med sig när man går och ska köpa sig en elcykel? Alexander gav oss sina allra bästa tips! 

 

Kvalitet = längre livslängd 

Alexander har jobbat med elcyklar nästan sedan de började tillverkas, vilket innebär att han har följt utvecklingen – som har gått snabbt. Idag kan du köpa elcyklar i många olika prisklasser, från nästan alla cykelmärken. Det kan vara en djungel med andra ord, men med hans råd, kanske du kommer en bit längre på vägen i ditt beslut. 

I många fall får elcykeln ersätta en bil i hushållet och tjäna som en smartare pendlingsmetod och köper man en elcykel, använder man den typiskt i princip varje dag. Men precis som med alla andra saker i den här världen – använder man något ofta, kommer det att slitas. Det spelar ingen roll om det är strumpor, en elcykel eller en bil. Vad som också är sant i de flesta fall är att kvalitet = längre livslängd. Det är en viktig nyckel att komma ihåg. 

Bosch ConnectModule 

Bosch brukar vara först med det senaste och med sin ConnectModule som de utvecklat att passa till sina smarta system, blir din elcykel i princip stöldsäker. Försöker någon stjäla din cykel, kommer ConnectModule att känna av det och sätta igång ett larm, likt ett billarm, som bara ägaren kan stänga av. Du har också GPS-spårning live i din telefon, OM de skulle lyckas ta den. Dessutom kan du låsa hela motorsystemet så att det aldrig går att använda igen. Alltså blir det värdelöst för en cykeltjuv att försöka stjäla din cykel. 

På Trek har vi många elcyklar med Bosch smarta system och hos de flesta återförsäljare kan du köpa och få ConnectModule installerad. Bästa investeringen 2024? Vi tror det!  

Högre antal wattimmar = längre räckvidd 

Ska du köpa en elcykel? Titta då efter antal wattimmar. Särskilt viktigt om du skulle cykla en längre sträcka, eftersom ett högre antal wattimmar kommer att ta dig dit utan problem. Här kan du räkna exakt hur långt du kommer i olika assistanslägen och antal wattimmar: https://www.bosch-ebike.com/en/service/range-assistant 

Mittmotor eller navmotor till elcykeln? 

Åter igen så handlar det om vad du ska ha elcykeln till. Är det så att du ska ha en vagn bakom, skjutsa barn, cargo och liknande, satsa då på en elcykel med mittmotor. Mittmotorn sitter mellan pedalerna och kommer att ge en mer naturlig känsla vid cyklingen, samtidigt som du får extra kraft vid varje tramptag. 

En navmotor sitter i något av naven på hjulen, fram eller bak beror på vilket märke du köper, men en navmotor på bakhjulen ger absolut trevligast känsla tycker Alexander. (Och tycker Alexander det, så tycker vi det också). 

Kyla och elcyklar 

Det är allmänt känt att under vintertid och kallare grader, kommer ditt elcykelbatteri att ta slut fortare. Det är faktiskt så att det är mellan 30% och 40% skillnad på varmt och kallt väder i batterikapacitet. Har du en billigare elcykel med ett billigare system, kan du räkna med att den siffran är högre. Den är alltså inte trasig för att den laddar ur fortare när det är kallt. 

Appar till elcyklar 

Idag kan du sköta det mesta via din smartphone, det gäller också din elcykel. Något som trendar under 2024 är just olika appar till elcyklar där du kan få fram kartor, se hur ditt batteri mår, hur långt du cyklar, du kan till och med använda din smartphone som en nyckel. Med nyare elcyklar, kommer också nyare teknik! 

elcykelmotorer 2024 fuel exe

Allmänna råd när du köper elcykel 

  • Köp helst inte en begagnad elcykel, en ny elcykel kommer med digitala fördelar som en äldre elcykel inte lär ha, du kommer också få lägga mer tid på att byta system och batteri. 
  • Ta hand om din elcykel, lämna in den minst en gång per år, så förlänger du livscykeln. 
  • Smörj kedjan och håll ren hemma. 
  • Köp inte elcyklar som bara finns online, en återförsäljare att vända sig till vid problem är väldigt viktigt! 
  • Välj ett känt företag som producerar elcykelmotorer och som kommer att kunna hjälpa dig om det uppstår krångel. 
  • Köp inte ett elcykelsystem som man fäster på sin vanliga cykel, eftersom dessa cyklar inte är testade eller tillverkade för att kunna köras med el. 
  • Integrerat batteri är något som kommer mer och mer, det gör den mer stöldsäker och du slipper bära med dig batteriet var du än går. 
  • Följ tillverkarens råd i manualen så kommer din elcykel att hålla länge. 

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.