En snak over et par bajere Sådan fik et nyfødt cykelfirma i Wisconsin sit navn

En snak over et par bajere Sådan fik et nyfødt cykelfirma i Wisconsin sit navn

Der er træpaneler på væggene. Lyset er dæmpet. Duften af svedne højrebsbøffer, tobak og øl virker betryggende. Det er vinter, og i Pine Knoll Supper Club mødes venner, familier og kolleger for at søge tilflugt for kulden og få sig et godt måltid mad til en rimelig pris. På denne kolde aften i 1976 bliver der skabt historie på stedet.

Dick Burke og Bevil Hogg sidder ved baren. De er i gang med et velkendt erhvervsritual efter fyraften her i Wisconsin, hvor dagens begivenheder bliver vendt, og fremtiden planlægges over et par bajere. Denne aften skal de finde ud af, hvad de skal kalde deres nyfødte cykelfirma.

Samtalen foregår i en hjertelig tone, som det sig hør og bør i disse omgivelser, men beslutningen er vigtig. De drøfter to ord og fordelene ved dem hver især: Trek eller Kestrel. Kestrel, det amerikanske ord for tårnfalk, som er en hurtig flyver, og som vil være et ganske rammende navn til et firma, der sælger produkter til en aktiv livsstil.

Men navnet Trek har sin egen særlige kraft; en udstråling af eventyrlyst, en forventning om store oplevelser derude i horisonten.

Til sidst når de to mænd til enighed, rejser sig og giver hinanden hånden. Dermed kom Trek Bicycle til verden.

Pine Knoll Supper Club, som har været lukket siden 2010, er stadig beliggende få kilometer fra Treks globale hovedsæde. Fra tid til anden rygtes stedet åbent igen, men det er vist kun ønsketænkning. Men Pine Knoll har sikret sig en plads i Treks historie, og nu har etablissementet også fået sin plads hos Trek.

I 2019 opdagede en mangeårig medarbejder hos Trek det oprindelige skilt fra Pine Knoll på en skrotplads. Hun gav 25 dollar for det, læssede det på ladet af sin truck og afleverede det ved Treks hovedsæde, hvor skiltet hænger i dag som et vigtigt minde om, hvornår og hvor Trek fik sit navn.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.