Værsgo, her er min nøgle Sådan fik ejeren af en kaffebar i Los Angeles sig en ny livsstil, da han byttede sin bilnøgle med Trek for en elcykel

Værsgo, her er min nøgle Sådan fik ejeren af en kaffebar i Los Angeles sig en ny livsstil, da han byttede sin bilnøgle med Trek for en elcykel

Chuck Herrera er medejer af kaffebaren Good People Coffee Co. i Los Angeles i Californien. Ligesom alle andre ejere af en lille virksomhed er der steder, han skal til og fra, og ting, der skal gøres.

Men bilen duede ikke til det. Det var totalt tidsspild at sidde fast i trafikken, og hver gang han drejede tændingsnøglen, tænkte han på sit miljøaftryk.

Chuck Herrera havde brug for en meningsfyldt forandring i sit liv. Derfor gav vi ham et tilbud: Vi sender en ny Allant+ til dig, hvis du tager cyklen i 30 dage i stedet for din bil.

Chuck Herrera smiler, mens han fortæller om sin oplevelse med sin elcykel.

Chuck Herrera havde ikke cyklet i flere år, mens han havde været optaget af sin forretning. Han tøvede først lidt, men slog så til.

Nøglen til det firehjulede mareridt blev proppet i en konvolut og sendt til Treks hovedsæde i Waterloo i Wisconsin, og så hoppede Chuck ellers ud i elcyklens verden.

Læs her, hvordan det gik.

Hvad gik gennem dit hoved på dag 1 af de 30?

Jeg glædede mig! Jeg var måske lidt skræmt ved tanken om at cykle på en elcykel, og hvordan den fungerede, men det kom jeg super nemt over. Jeg blev mindet om, at cykling kræver koncentration. Når man cykler, er man ultra opmærksom på alt omkring sig, og det er der noget rart ved. Man har langt mere kontrol over tingene, end når man kører i bil, og man skal hele tiden træffe bevidste valg. Det var nok ting, som jeg bare ikke forstod eller værdsatte, da jeg var ung og cyklede.

Hvor meget har du cyklet før?

Før det her cyklede jeg mest på landevejscykel. Da jeg åbnede forretningen, fik jeg enormt travlt og havde ikke længere tid til at cykle. Men da jeg kom ud på cykel igen, var det en kæmpe fornøjelse. Det har hjulpet mig til at give cyklingen endnu en chance. Noget som cykling er super gavnligt ikke bare for ens fysiske velvære.

Hvad overraskede dig ved Allant+?

Farten! Bare det at cykle ned ad gaden. Man skal arbejde for det på cyklen, men man oplever intet tab af fart. Jeg vidste heller ikke, at det ville gå så glat. Den er fantastisk komfortabel, men farten og reaktionerne er som på en landevejscykel. Man mærker dårligt nok ujævnheder i vejen, og den er super let rullende og lige så velreagerende i sving, hvilket minder mig om en luksusbil, hvor det føles, som om alle hjulene drejer i takt med en selv. Følelsen af hurtigt at være ét med cyklen var fedt.

Chuck Herrera

Hvad sagde din familie, venner og kolleger til, at du havde taget imod denne udfordring?

Alle synes, at det er en god ide. Cyklen er den helt store stjerne her. Et par af mine kolleger på kaffebaren begyndte at cykle igen, og folk begyndte at komme mere på deres cykler. Der er altid nogen, der spørger, hvor vi skal cykle hen i weekenden. Nu hvor vi har fået den store terrasse, hvor folk kan parkere deres cykler, synes jeg, at det har gjort stedet endnu mere indbydende.

Savnede du din bil?

Slet ikke. Man skulle tro, at valget af en elcykel i stedet for en bil ville gøre ens verden mindre, men den har gjort min større. Jeg cykler længere, tager til frisøren, til stranden, tager en bid brød med. Det giver bare mere mening at tage cyklen. Og det føles godt at transportere sig selv på noget, der ikke skader miljøet.

Hvad skal der så ske efter de 30 dage?

Vi vil have fat i et par elcykler mere og i gang med at levere til vores kunder på den måde! Det er et tæt lokalsamfund, 5 km fra havet, og den nærmeste by er blot et par kilometer væk. Det kan vi nemt klare på elcykler. Det handler om at give den samme oplevelse, som folk kan lide ved vores forretning. Og så kan vi jo sige, at vi klarer det hele på cykel. At nogen, der arbejder her, kommer hen til ens adresse på elcykel, er bare så fedt.

Allant+ electric bikes

The entire Allant+ lineup is sleek, fast, and fun. Powerful drive systems and thoughtful features make it even more feasible to go by bike instead of by car.
Learn more

About the Author: Trek