Danmark / Dansk
You're looking at the Dansk version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Jolanda Neffs VM-cykel er et kunstværk Denne Supercaliber sætter guldstandarden for crosscountry-løb

Jolanda Neffs VM-cykel er et kunstværk Denne Supercaliber sætter guldstandarden for crosscountry-løb

Jolanda Neffs Supercaliber har illustrationer inspireret af japanske træbloktryk

Jolanda Neff ville gerne have sin cykel til VM i Val di Sole at fremkalde japansk ro: bjergtåge, bambus, æterisk himmel. Treks mountainbike-designer Katy Steudel tog forslagene fra den olympiske mester med sig og begyndte at undersøge mulighederne.

“Jeg kiggede på japanske kunstformer, lavede nogle koncepter, og Jolanda valgte et, som vi gik videre med,” siger Steudel. “Hun vidste, hvad der skulle være på det, men der blev foretaget ændringer i designet, efter hun så det, og farverne ser helt anderledes ud i koncepterne end i virkeligheden. Hun skulle gerne blive overrasket, men på en positiv måde.”

Kongelig OG sjov

Designet af Neffs VM-Supercaliber gav Steudel fuld kreativitet i processen. “Hvor de fleste produktionscykler har en tidsfrist for maling og et budget, der skal overholdes, fik vi frie tøjler i designfasen. Tiden var stadig vigtig, fordi vi gerne ville afsløre cyklen ved Val di Sole,” forklarer Steudel, “men vi var i stand til at give tre gange så meget tid og arbejde til at perfektionere designet og malingen af den, som vi gør på vores typiske Project One-cykler. I sidste ende fik laktemaet samme opmærksomhed på detaljeniveauet som vores P1 Ultimate-cykler.”

Steudel lagde timer i at udtænke og designe Neffs Supercaliber og gik sammen med maleren Kyle Doney – der er ferm til design og har stor malerviden – for at gøre sine ideer til virkelighed. Doney, selv designer, arbejdede tæt sammen med Steudel og var sparringspartner for nye ideer og hjalp med perfekte teknikker til skyggelægning af skyer, der bevæger sig fra hviskende mørk tåge gennem bambusskoven nederst på cyklen til luftige og lette cumulusskyer på Chroma-himlen.

Detaljeret billede nær krankboks på cykel, der viser gyldne Chroma-bambusblade og tågede skyer bag den.

Ifølge Steudel er bambusmønstret fra en håndvifte, som Jolanda fandt

SRAM XX1-kranksæt med Bontrager-klikpedaler

Gå aldrig af vejen for at tilføre noget glans.

Steudel siger, at de ønskede masser af guld på cyklen, “men ikke for meget guld”. Det fanger bestemt øjet, men bliver ikke overvældende. Ifølge Steudel: “Jeg synes, at designet er raffineret, men stadig sjovt og festligt med de stiliserede skyer, strålende farver og det dristige bambusmønster.”

Lakarbejdet er resultatet af et gruppearbejde blandt Steudel og flere andre produktdesignere og Project One-malere. Det var et arbejde, der kom fra hjertet, at få hver eneste detalje helt på plads til en af Trek Factory Racing’s mest prisvindende og elskede atleter.

Schweizisk mærke malet på cyklen

Jolanda fortsætter med at gøre Schweiz stolt

Detaljeret billede, der viser Chroma guldbemaling og kontrasterende skyer

Rent og stilfuldt cockpit

Frempindskapsel med schweizisk nationalflag

En ekstra omgang schweizisk stolthed er altid et stort plus.

Cykelstage modsat gearsiden

Skønhed helt ned til kædestagene

Chroma guldmariehøne nær vandflaskestudsen

En skjult mariehøne tilføjer et strejf af held og lykke.

Jolanda Neff ræser på sin Trek Supercaliber

Neff fræser allerede rundt på VM-banerne på sin mesterskabscykel.

Med Neffs travle dage har Steudel endnu ikke haft mulighed for at høre hendes mening personligt, men man kan roligt slå fast, at Jolanda virker meget begejstret.

Vil du se Jolandas cykel i aktion? Se VM i crosscountry denne uge, ogfølg Trek Factory Racing XC på Instagram.

Jolanda krammer sin nye Trek Supercaliber-mesterskabscykel

A

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.

Tags: