Tervetuloa Trek-blogiin Tarinoiden, oppimisen ja inspiraation yhteisö

Tervetuloa Trek-blogiin Tarinoiden, oppimisen ja inspiraation yhteisö

全てはこの赤い小屋から始まった

Vuonna 1976 Dick Burke ja Bevil Hogg alkoivat tehdä maailman parhaita pyöränrunkoja. Suunnitelma oli kieltämättä kunnianhimoinen, mutta sillä oli selkeä pohja: tuotteen pitäisi olla parasta laatua ja sen pitäisi tuoda pyöräilyn ilo ja seikkailu entistä suuremmalle yleisölle.

Ensimmäinen askel oli löytää toiminnalle päämaja. He löysivät punaisen ladon pienestä Waterloon kylästä Wisconsinin eteläosista, heidän kotiensa puolivälistä. Sen maalipinta saattoi olla jo haalistunut, mutta sen perustukset olivat yhä vakaat. Paikka tuntui työpajalta, ei yhtiökonttorilta. Siinä oli luonnetta.

Keski-Amerikan maaseudulla on tuhansia latoja, ja vaikka jokainen on erilainen, niitä yhdistää yksi asia: lato on paikka, jossa asioita syntyy, kasvaa ja kehittyy. Ladossa asiat heräävät eloon, joten se on täydellinen paikka elämää antaville projekteille.

Dick ja Bevil ostivat ladon, ripustivat sen oveen kyltin ja alkoivat hommiin. Näin syntyi Trek.

He kehittivät käsityöläiskulttuuria vaatimattomassa majassaan ja pyrkivät tuottamaan ainoastaan laadukkaimpia tuotteita. Ensimmäisen vuoden aikana Trekin viisi hitsaajaa tuotti 904 runkoa. Jokainen rakennettiin ja maalattiin käsin, ja työntekijät uurastivat punaisessa ladossaan aamusta iltaan.

Yhtiön kasvaessa kasvoi myös tilantarve. Trekin kansainvälinen päämaja on nykyisin mailin päässä paljon suuremmassa rakennuksessa. Olemme kasvaneet juuriamme suurimmaksi, mutta emme ole unohtaneet niitä. Lato on yhä tärkeä yhtiölle. Paikassa, jossa ensimmäinen Trek-runko hitsattiin, pidetään nykyisin CNC-laitteita, jossa kaikkien Trek-runkojen hiilimuotit tuotetaan.

Sillä on myös tunnearvoa. Vuosien varrella ladosta on tullut tärkeä symboli ja esimerkki. Se näyttää, mistä tulimme. Se näyttää, kuinka paljon olemme kasvaneet. Säässä kuin säässä se muistuttaa meitä perusarvoistamme. Teemme työmme ylpeydellä, yhteiseksi hyväksi ja ystävien kanssa.

Alkuperäinen lato oli paljon muutakin kuin työpaikka. Se oli yhteisö. Siellä Trekin ensimmäiset työntekijät oppivat, jakoivat tarinansa ja rakensivat yhdessä jotain suurta.

Haluamme nykyisestä yhteisöstämme samanlaisen. Trek-blogissa ihmiset löytävät toisensa.

Täällä kerromme henkilökohtaisia tarinoita urheilijoista, keksijöistä, työntekijöistä ja tavallisista pyöräilijöistä. Näytämme yksityiskohtia siitä, mitä Waterloossa ja Trekin pääkonttorissa tehdään. Kerromme uutisia yhtiön aloitteista ja pidämme sinut ajan tasalla tuotteistamme.

Ja mitä tärkeintä, pidämme korkealla Trekin henkeä: pyöräilyn ilon ja seikkailumielen jakamista.

Tervetuloa Trek-blogiin. Hienoa, että olet täällä.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.