Pyörällä kouluun – joka päivä Tämä viidesluokkalainen on pyöräillyt kouluun tuhantena päivänä peräkkäin, satoi tai paistoi.

Pyörällä kouluun – joka päivä Tämä viidesluokkalainen on pyöräillyt kouluun tuhantena päivänä peräkkäin, satoi tai paistoi.

Puoli metriä lunta ei pysäyttänyt Bodhia. Ei myöskään ennenkokematon pandemia. Tämä Etelä-Dakotan osavaltiossa Yhdysvalloissa asuva 11-vuotias on pyöräillyt kouluun jokaisena koulupäivänä ensimmäisestä luokasta alkaen – jopa silloin, kun koulu oli suljettu COVID-19-pandemian takia.

Todisteena hänen omistautumisestaan on yli tuhat pyörämatkaa. Linde sanoo, ettei hän ole kertaakaan valinnut helpompaa, nopeampaa ja monien mielestä mukavampaa autokyytivaihtoehtoa. Eikä hän aio tehdä niin jatkossakaan.

Tuhat pyörämatkaa, ja vieläpä tuhat yhtäjaksoista koulumatkaa pyöräillen, on suuri saavutus jo itsessään. Sen merkittävyys vain kasvaa, kun huomioidaan talvimyrskyt ja Etelä-Dakotan yleensäkin arvaamaton sää.

”Huonoin keli, jossa olen pyöräillyt, oli lumimyrskyn aikaan”, Bodhi sanoo. ”Koulu oli suljettu myrskyn takia, ja halusin mennä auttamaan isoäitiäni lumenluonnissa.”

Bodhi rakastaa pyöräilyä säässä kuin säässä. Itse asiassa haastavat olosuhteet vain lisäävät hänen intoaan pyöräilyyn, sillä hänelle tärkeintä on sen mukanaan tuoma tunne jonkin saavuttamisesta.

”Kyse on siitä, että todistaa itselleen pystyvänsä päättäväisyyden avulla mihin tahansa”, Bodhi kertoo. Hän on myös nuorin henkilö, joka on suorittanut 80 kilometrin Dakota-50-maastopyöräkilpailun Etelä-Dakotan Black Hills -vuoristossa. ”Pyöräilemällä on helppo asettaa pitkän tähtäimen tavoitteita, ja siten pääsee nauttimaan siitä tunteesta, kun on saavuttanut jotain mahtavaa.”

Bodhin pyöräilytavoitteet vaihtelevat kunnianhimoisista (rankka koko päivän kestävä kilpailu) käytännöllisiin (saksofonin, sellon ja selkärepun kantaminen yhtä aikaa koulumatkalla), mutta haastavuudesta riippumatta ne kaikki pohjaavat hänen päättäväisyyteensä.

Minkä neuvon hän antaisi aloitteleville pyöräilijöille? Aseta tavoite! Paras tapa sitoutua pyöräilyyn työ- tai koulumatkalla tai vapaa-ajalla on yksinkertaisesti vain aloittaa ja edetä päivä kerrallaan. Tuhat pyörämatkaa sitten Bodhin saavutus olisi saattanut vaikuttaa mahdottomalta, mutta nyt se on tehty ja hän on jo matkalla kohti seuraavaa tuhatta.

Adventure cyclist walks bike with panniers on a dock going into a lake with mountain range in distance.

See the world from the saddle

On- or off-road, traveling light or hauling a load, riding fast or stopping for every scenic overlook—whatever your style of adventure, Trek touring bikes can make it better.
Shop Adventure & Touring bikes

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.