Uusi Session on julkaistu! Näyttää Sessionilta... vai näyttääkö?

Uusi Session on julkaistu! Näyttää Sessionilta... vai näyttääkö?

JULKAISUVAPAA HETI

(Waterloo, Wisconsin, USA) – Trek on julkistanut maailman ikonisimman DH-pyörän uuden sukupolven. Täysin uusi Session on nyt nopeampi, monipuolisempi ja valmis revittelemään kovemmin kuin koskaan aiemmin täysin uuden jousituksen, useampien kiekkovaihtoehtojen ja entistä paremman säädettävyyden ansiosta.

Viime vuosikymmenellä Session kiidätti maailman huippuajajia voittoon legendaarisissa kilpailuissa aina Red Bull Rampagesta World Cupiin ja pääsi valokeilaan useissa alamäkiajon maineikkaimmissa videosegmenteissä.

Nyt Session on palannut valtavasti uudistuneella suorituskyvyllä, täysin uudella ulkomuodolla (kyllä, se näyttää yhä Sessionilta) ja ominaisuuksilla, jotka tekevät siitä ihanteellisen alamäkipyörän entistä useammille ajajille.

Korkealta nivelletty jousitusrakenne
Selkein muutos uudessa Sessionissa on korkealta nivelletty jousitusrakenne, joka antaa taka-akselille taaksepäin suuntautuvan liikeradan. Se mahdollistaa takakiekon liikkumisen töyssyissä syntyvän taaksepäin suuntautuvan voiman mukana sitä vasten liikkumisen sijaan. Poluilla tämä tuntuu sulavampana jousituksena, joka säilyttää pyörän vauhdin tehokkaammin ja parantaa pitoa.

Taaksepäin suuntautuva taka-akselin liikerata kasvattaa takarattaiden ja eturattaan välistä etäisyyttä jousituksen painuessa kasaan. Tästä aiheutuva ”ketjun pidentyminen” synnyttää jännityksen, joka saa aikaan polkimien takapotkaisun.

Ketjun pidentymisen ja siitä seuraavan polkimien takapotkaisun estämiseksi uudessa Sessionissa on kiristyspyörä, joka reitittää ketjun yläosan läheltä korkealle sijoitettua nivelpistettä. Tämä poistaa ketjun pidentymisen ja sen negatiiviset vaikutukset lähes kokonaan.

Enemmän säätömahdollisuuksia kuin koskaan
Edellisten Session-mallien tavoin uudessa Sessionissa on Active Braking Pivot -järjestelmä ja Mino Linkillä säädettävä geometria, mutta nyt siinä on myös täysin uusi Mino Link, jolla voi säätää jousituksen progressiota. Ajajat voivat nyt valita jäykemmän, 25 prosentin progression kilpailuihin tai rennomman, 20 prosentin progression bikepark-päiviä varten.

Enemmän kiekkojen kokovaihtoehtoja
Uudessa Sessionissa on vakiona nopeasti vierivät 29″:n kiekot kaikissa ko’oissa, mutta runko on yhteensopiva myös 27.5″:n kiekkojen kanssa. Lisäksi hauskanpitoa arvostavat ajajat voivat käyttää pyörässä sekakiekkoja (mullet) asettamalla 29″:n kiekon eteen ja 27.5″:n taakse.

Uusi ulottuvuuteen perustuva mitoitus ja kokokohtaiset takahaarukan alaputket
Uusi Session on laadittu uuden kokostrategian mukaan, joka perustuu satulaputken pituuden sijaan ulottuvuuteen. Tämän muutoksen ansiosta ajajien on helpompi valita ajotyylilleen parhaiten sopiva koko. Isompi koko tarjoaa enemmän vakautta suurissa nopeuksissa, pienempi koko taas enemmän ohjattavuutta.

Uusissa Session-malleissa on myös kokokohtainen takahaarukan alaputkien pituus. Takahaarukan alaputkien pituus – tai keskiön ja taka-akselin välinen vaakasuora etäisyys – kasvaa rungon ulottuvuuden kasvaessa, joten paino jakautuu tasaisesti rungon koosta riippumatta. Tämä uudistus antaa tehokkaan hallinnan suuriin nopeuksiin ja rutkasti iloa alamäkiajoon kaikille.

Alumiinirungot ja vaihdettava suojus
Uusissa Session-malleissa on Alpha Platinum -alumiinista tehty runko ja täysimittainen, vaihdettava alaputken suojus, joka suojaa runkoa mm. ajon aikaisilta kolhuilta ja lava-auton perälaudan päällä kuljetettaessa. Vaijerit voi reitittää rungoissa sisäisesti tai ulkoisesti ajajan mieltymyksestä riippuen.

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Täysin uusi Session on Trekin legendaarisen DH-pyörän läpikotaisin uusittu versio, joka tarjoaa alamäkiajajille enemmän nopeutta, hallintaa ja säätömahdollisuuksia kuin koskaan aiemmin.

Saatavana on kokonaiset paketit (Session 8 ja Session 9) sekä runkosarja, johon kuuluvat takaiskunvaimennin ja ohjainlaakerin välikappale, jonka avulla pyörässä voi käyttää joko 29″:n tai 27.5″:n kiekkoja tai sekakiekkoyhdistelmää.

Session on saatavilla Trekin jälleenmyyjäverkoston kautta.

 

Lehdistön edustajille on saatavilla lehdistöpaketti. Voit pyytää sen ottamalla yhteyttä sähköpostitse: [email protected]

Ja hei!

Kuraläppä-podcast keskusteli tovin uudesta Sessionista! Salla, Bob ja Mika setvivät mikä on laiskan pylpyrä, kikkare ja muuta tähdellistä asiaa uudesta Sessionista. Tietty paneudutaan myös muihin tärkeisiin asioihin, kuten esimerkiksi jouston määrään.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.