Ole nopein versio itsestäsi Aeolus RSL -uutuuskiekot

Ole nopein versio itsestäsi Aeolus RSL -uutuuskiekot

Bontragerin täysin uudet Aeolus RSL -kiekot asettavat uuden standardin nopeudelle ja vakaudelle. Ne ovat aivan omaa luokkaansa nopeuden suhteen muihin Bontragerin kiekkoihin verrattuna. Kun tavoitteena oli tuoda ylivertainen nopeus kaikkien ajajien ulottuville, tarvittiin luovuutta, itsepintaista määrätietoisuutta ja täysin uudenlaista kehitysteknologiaa, jotta saatiin luotua jotain merkittävää.

Tutustu lähietäisyydeltä täysin uuteen laskennallista virtausdynamiikkaa ja 3D-malleja hyödyntävään optimointiprosessiin sekä Bontragerin insinöörien tavoitteeseen löytää vastaus jokaista nopeusinnovaatiota ohjaavaan kysymykseen: miltä näyttää entistä nopeampi?

Nopeuden uusi ulottuvuus

Bontragerin täysin uudet Aeolus RSL -kiekot syntyivät kokonaan uudistetun suunnitteluprosessin tuloksena. Aiemmin Bontragerin optimointiprosessi tehtiin kaksiulotteisena. Aeolus RSL:ää varten Bontrager käytti laskennallista virtausdynamiikkaa hyödyntäviä kolmiulotteisia malleja, mikä antoi insinööreille mahdollisuuden ottaa tarkemmin huomioon jokainen ilmanvastuksen gramma joka suunnasta, joka tasolla ja kaikilla kiekko-/rengasjärjestelmän osa-alueilla.

Toisin sanottuna: 3D mahdollisti useampien nopeuteen vaikuttavien muuttujien tutkimisen, jolloin pystyimme jäljittelemään paremmin todellisia olosuhteita ja tekemään kiekot, jotka ovat kaikkia aiempia Aeolus-malleja huomattavasti nopeammat.

Leveämpi on nopeampi

Tavoittelimme Aeolus RSL:n kehityksessä nopeimmin rullaavaa kiekko-/rengasjärjestelmää. Uusi lähestymistapamme suunnitteluun antoi meille mahdollisuuden päästä kehitystyössä aiempaa tarkemmalle tasolle – eikä ainoastaan aerodynamiikan vaan myös vastuksen näkökulmasta.

Wheel Energyn suorittama sisäinen testaus ja tarkastus todisti, että 23 mm:n sisäleveys auttaa kiekkoja vierimään nopeammin ja pienemmällä vierintävastuksella. Lisäksi suurempi vanneleveys mahdollistaa isomman tilavuuden 700×25-koon renkaille, jolloin ne rullaavat pehmeämmin ja vaimentavat paremmin teiden epätasaisuuksia. Tämä tekee ajosta vähemmän väsyttävää.

Nopeammin tuulessa, nopeammin maassa

Ilmanvastuksen jälkeen todelliseen nopeuteen eniten vaikuttava tekijä on vierintävastus. Arvioimme Aeolus RSL:n kehityksessä kiekon ja renkaan vuorovaikutusta sekä aerodynamiikkaa ja vierintävastusta. Päädyimme löydöstemme perusteella muotoon, joka oli nopein tuulitunnelissa ja antoi täydellisenä järjestelmänä alhaisimman vierintävastuksen Trekin Performance Lab -laboratoriossa.

Nopeammin pienemmällä wattimäärällä

Tapaustutkimus: Mads Pedersen, vuoden 2019 maantiepyöräilyn maailmanmestari

Tehonsäästö voi merkitä paljon Trek-Segafredo-joukkueen Mads Pedersenin kaltaiselle ajajalle, joka pystyy tuottamaan loppukirissä 1 500 wattia. Aeolus RSL -kiekot voivat auttaa häntä säästämään 34 wattia edellisiin, samankorkuisilla vanteilla varustettuihin Aeolus-kiekkoihin verrattuna.

Nämä kiekot tarjoavat tehonsäästön ohella myös enemmän vakautta kuin koskaan, mikä voi antaa lisää itseluottamusta ratkaisevilla hetkillä. Emme pysty kaikki pitämään yllä 1 500 watin tehoa. (Jos pystyt, puhutaan toki tulevaisuudestasi ammattilaisena…) Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla maailmanmestari hyötyäksesi lisävakaudesta – ja siinä piilee Aeolus RSL -kiekkojen hienous.

Niiden avulla kaikki ajajat voivat ajaa nopeammin.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.