Kasvoja Suomessa – @salamasalla Esittelemme meille erityisiä ihmisiä, tällä kertaa on vuorossa @salamasalla, Salla Oksanen

Kasvoja Suomessa – @salamasalla Esittelemme meille erityisiä ihmisiä, tällä kertaa on vuorossa @salamasalla, Salla Oksanen

Artikkelin kuvat: muut Tiia Nyholm, joogakuva Jimmy Doyle

Sarjamme ”Kasvoja Suomessa” esittelee pyöräilyn hyvää sanomaa levittäviä ihmisiä ja selvittää mikä heille on pyöräilyssä tärkeää. Olemme esittäneet heille litanian kysymyksiä, joihin he ovat ystävällisesti vastanneet.

Kuka olet ja millaista pyöräilyä harrastat?

Olen Salla Oksanen, alunperin Kuopiosta, nykyään vaikutan Keski-Suomessa. Moni tuntee minut myös nimellä Salama (instassa @salamasalla). Ajan pääasiassa maastossa, maastopyäräilyn alalajeja alamäkipyöräilystä retkeilyyn. Kaikenlaista ajoa erilaisilla pyörillä kuitenkin tulee tehtyä.

 

Kuka olet siviilielämässä?

Siviilielämässä olen opinto-ohjaaja, eli päivätyöni ei liity millään lailla pyöräilyyn. Hyvää vastapainoa, ja harrastamista tukevat kesälomat.

Miten pyöräilyharrastuksesi alkoi ja mikä on ensimmäinen pyöräilymuistosi?

Aloitin pyöräilemään vuonna 2010. Tunsin Jyväskylässä paikallisen pyöräkaupan Ride Cycle Storen pojat, ja heidän avullaan ensimmäiseksi pyöräkseni valikoitui Trekin Remedy. En ollut ikinä aiemmin ajanut maastopyörällä, mutta olin vakuuttunut että olin löytänyt lajini! Ensimmäisellä pyörälenkillä kauhistelin mitä olin mennyt tekemään, koska maastopyöräily olikin paljon rankempaa mitä olin kuvitellut. Laji vei kuitenkin mennessään, viimeistään silloin kun pääsin poluilla alamäkeen. Se vapauden tunne! Aina vaan edelleen nautin siitä tunteesta.

Miksi pyöräilet ja onko harrastuksessasi jokin johtoajatus?

Pyöräilemisestä on tullut minulle elämäntapa ja teen sitä siksi, koska se on niin kivaa. Pyöräilyn parissa kokee ja näkee niin valtavasti! Pyöräilyn kautta olen löytänyt myös aivan mahtavia ihmisiä elämääni – ja yhdessä ystävien kanssa pyöräily onkin aivan parasta! Jos aivan alussa aloitin pyöräilemään siksi, että saan liikuntaa, niin nykyään ajatuksena on vain päästä kokemaan pyöräilyn ilo.

Mikä on lempipyöräsi?

Lempipyöräni tällä hetkellä on ehdottomasti Slash. Pitkäjoustoinen ja menevä pyörä, joka on yllättävän hyvä poljettava ja käsiteltävä ollakseen niin paljon pyörää. Slashillä pystyy ajamaan kaikki ajot poluista bike parkeihin. Ja odottakaas kun näette mun uuden Project One Slashin, siitä tulee upea!

Onko sinulla jokin erityinen kohde, jossa ns ”annat takaisin” pyöräilyn parissa?

Olen järjestänyt Elise Kulmalan kanssa naisten ajotapahtumaa nimeltä Puss Camp vuodesta 2015. Joka vuosi elokuussa keräännymme Sappeelle naisten kesken viettämään aikaa yhdessä ja kehittämään ajotaitoja. Puss Campista on tullut monelle kesän kohokohta, mikä on tottakai aivan ihana kuulla. Ryhmiä meillä on aivan aloittelijoista kokeneisiin kuskeihin, joten tervetuloa vaan mukaan uudetkin kasvot! Järjestän myös pienempiä tempauksia yhdessä meidän tiimin Full Speed Raili Racingin kanssa. Railien tapahtumat ovat yleensä jollain tapaa sidottu hyväntekeväisyyteen – on ihanaa, kun voi tehdä muillekin hyvää samalla kun puuhastelee rakkaan harrastuksensa parissa. Lisäksi olen yksi kolmesta Kuraläppä podcastin juontajista. Mika ja Bob pyysivät minut alkuvuodesta mukaan tekemään podcastia heidän kanssaan, ja tottakai suostuin! Puhuisin muutenkin aina pyöräilystä, miksipä en siis puhuisi ajatuksiani mikkiin kaikkien iloksi 😀

Tuleeko mieleesi muuta erityistä – saavutuksia, anekdootteja, huvittavia sattumuksia?

Ehkä paras saavutus pyöräilyn parissa on se, mitä olemme Elisen kanssa saaneet aikaan Puss Campin kanssa. On ollut ihana nähdä naisten onnelliset naamat Campin aikana, kun voitetaan pelkoja, viedään omaa ajamista eteenpäin ja viihdytään yhdessä pyöräkavereiden kanssa. Vaikka itse sanonkin, niin on siinä jotain taikaa nähdä 150 naista pyörien selässä, nauramassa, keulimassa ja kasvattamassa ajovarmuutta. Se on ihanaa ❤

 

(Toim.huom.) Salla Oksasen instagram-tili on iloista pyöräilyn hyvää mieltä täynnä: @salamasalla, Puss Campia voit seurata esimerkiksi instagramissa: @pusscamp

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.