196 680 kg vähemmän muovia Uudistetut pyörien ja jälkimarkkinatuotteiden pakkaukset tekevät merkittävän muutoksen

196 680 kg vähemmän muovia Uudistetut pyörien ja jälkimarkkinatuotteiden pakkaukset tekevät merkittävän muutoksen

Liikkeen tehokkuutta ei mitata sen vaikuttavimmilla tekijöillä vaan sen monien pienten osien summalla. Trekin pakkaustiimit loivat mielessään kuvan puhtaammasta maailmasta, jossa on vähemmän muovijätettä, ja kuluneen vuoden aikana tiimit uudistivat kokonaisvaltaisesti useita Trek-pyörien ja Bontrager-tuotteiden pakkausjärjestelmiä tekemällä pieniä mutta merkittäviä muutoksia, joilla on yhdessä ison merkitys.

 

Saavuttaakseen Trekin tavoitteen muovittomista pakkauksista vuoteen 2024 mennessä tiimimme ovat tehneet kovasti töitä korvatakseen raakaöljypohjaiset muoviosat pyöriemme ja jälkimarkkinatuotteidemme pakkauksista.

 

Kaikkien muovijätteiden poistaminen ei hoidu kertaheitolla. Pakkaukset ovat elintärkeässä roolissa pyöräteollisuudessa. Ne pitävät tuotteemme suojattuina ja ehjinä tehtaalta asiakkaille. Kaikki muutokset pyörien ja tuotteiden pakkaamisessa tarkastetaan huolella ja samalla mitataan niiden tehokkuus ja vaikutus ympäristöön. Nämä muutokset ovat testattuja ja toimivia pakkausmalliemme parannuksia, ja kerromme innoissamme edistyksestämme.

Otimme erityisen lähestymistavan muovijätteen vähentämiseen kaikista tuotteistamme. Muovin määrä, jonka pystyimme poistamaan pakkauksistamme, vaihteli mallin yksityiskohtien, tuotteiden materiaalikoostumuksen ja sen mukaan, kuinka paljon tuote edellytti kokoamista varastosta lähtemisen jälkeen.

Tämän vuoksi tiettyjen pyörien pakkauksista pystyttiin vähentämään seitsemän muoviosaa laatikkoa kohti kun taas toisista saatiin pois 42. Jälkimarkkinatuotteistamme, jotka ovat pienempiä ja vaativat yleensä vähemmän pakkausmateriaalia, saatiin poistettua muovipussi tai nippuside sieltä ja täältä.

Emballage Marlin

Tähänastinen Trek Marlin -pakkaus

Emballage du Marlin avec moins de plastique

Vähemmän muovia Trek Marlin -pakkauksessa

Emballage du Marlin

Tähänastinen Trek Marlin -pakkausmateriaali

Emballage avec plus de carton et moins de plastique

Enemmän kartonkia ja vähemmän muovia

Kysyimme itseltämme: Mitkä ovat isoimpia muovi- tai vaahtomuovikappaleita? Mikä on niiden tarkoitus? Voiko niiden sijaan käyttää pahvia tai paperia? Noudattamalla tätä menetelmää pystyimme poistamaan seuraavat kappaleet useimmista pyörälaatikoista:

  • Alaputken vaahtomuovi- ja muovikääre
  • Vaakaputken vaahtomuovi- ja muovikääre
  • Satulaputken vaahtomuovi- ja muovikääre
  • Emäputken vaahtomuovi- ja muovikääre
  • Kampien vaahtomuovikääreet
  • Takahaarukan alaputkien kuplamuovikääreet

Joitain muovisia pakkausmateriaaleja on vaikeampi korvata sopivalla kierrätettävällä vastineella. Eräissä tapauksissa valitsimme muovisen vaihtoehdon, joka on helpompi kierrättää tai uusiojalostaa. Esimerkkejä tällaisista ovat pienempien osien muovikääreet, jotka korvasimme tavallista kestävämmillä Ziploc-tyylisillä pusseilla, ja nippusiteet, jotka korvasimme joissain tapauksissa nailonlangalla. Jotkin näistä vaihdoksista voivat vaikuttaa pieniltä, mutta niiden kumulatiiviset vaikutukset aiheuttivat hämmästyttäviä muutoksia Trekin muovijalanjäljelle.

Pyörien pakkaukset yhteensä: 196 680 kg vähemmän

Kuten kaikissa suurissa tavoitteissa, nämä muutokset eivät tapahdu hetkessä. Muovisisältöä saatiin vähennettyä osittain jokaisessa uudistetussa pyörälaatikkomallissa. Alla on erittely jokaisesta pyöräluokasta ja niihin liittyvistä muutoksista.

 

Pyöräpakkauksista vähennetyn jätteen määrä

Marlin, Verve ja muut perustason aikuisten pyörät: 111 584 kg

Kickster: 454 kg

Precaliber 12″/16″: 8 165 kg

Precaliber 20″/24″: 17 690 kg

Rail ja Powerfly: 25 855 kg

Madone, Supercaliber ja muut korkeatasoiset aikuisten pyörät: 18 144 kg

Townie 7 ja 9: 5 715 kg

Saksassa valmistetut sähköpyörät: 3 810 kg

Jälkimarkkinatuotepakkaukset yhteensä 5 262 kg vähemmän

Kaikkien jälkimarkkinatuotepakkauksien hyvin pienistä muovipakkausmateriaaleista saatiin vähennettyä yksi tai kaksi muovikappaletta. Näissä tuotteissa käytetään suhteellisen pieniä pakkausjärjestelmiä, mutta yhdessä kaikki parannukset luovat suuria muutoksia.

Jälkimarkkinatuotepakkauksista vähennetty jätteen määrä

Nailonhihnat: 771 kg

Muovilaminaatit: 2 268 kg

Muoviset vaateripustimet: 590 kg

Maastopyörien kädensijojen pakkaukset: 1 134 kg

Käsineiden pakkaukset: 367 kg

Satuloiden suojukset: 73 kg

Renkaan tiivistysaineiden ruiskujen muovipussit: 59 kg

A cardboard Trek bike box in front of a stack of chopped wood.

Parempi pakkaus, parempi planeetalle

Paremmin kierrätettävästä pakkauksesta ei ole hyötyä mikäli sitä ei kierrätetä! Keromme oikeanlaisista askeleista pyöräpakkausten kierrätykseen.
Lue lisää

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.