Sinun avaimesi dirttihyppyjen hallintaan Ponnistuksen opettelusta aina ilmametrien kerryttämiseen

Sinun avaimesi dirttihyppyjen hallintaan Ponnistuksen opettelusta aina ilmametrien kerryttämiseen

Dirtillä ajo ei ole vain lapsia varten – se kehittää pyörän käsittelytaitoja, jotka soveltuvat ja siirtyvät lähes saumattomasti poluillekin. Olitpa sitten sytyttämässä uudelleen intohimoasi pumptrackille tai kokeilet dirttihyppyjä ensimmäistä kertaa, nämä perusasiat virittävät sinut hallitsemaan ajolinjat dirtillä ja siirtämään nämä taidot suoraan alamäkiajoon.

Kun hallitset kehosi ja pyöräsi ilmalennossa, selviät monista pelottavista tilanteista. Odottamattomat hypyt, jyrkät laskeutumiset ja röykkyinen maasto voivat lähettää kaikkein kokeneimmankin ajajan hallitsemattomaan tilanteeseen — mutta kun tunnet itsesi, pyöräsi ja miten liikkua ilmalennon aikana, hankalan pudotuksen hallinnasta tulee vaivattoman helppoa. Voi vaatia hieman harjoittelua, jotta voit sanoa näkemiin painovoimalle, mutta paikallisissa dirttihypyissä on hyvä ottaa perusasiat hallintaan. Hyppää satulaan ja kuuntele asiantuntijaneuvoja Pinkbiken Christina Chappettalta @cchappetta1, kun hän suuntaa dirtille.

Alkuasetelma

Paremman pyöränhallinnan kehittäminen alkaa harjoittelusta, mutta ennen kuin syöksyt radalle on hyvä varmistaa, että sinulla on oikeat varusteet. Dirttipyörissä on lyhyempi akseliväli ja pienemmät kiekot kuin moderneissa maastopyörissä, mikä tekee niistä ketteriä ja helposti ohjattavia lyhyissä siirtymissä ja nopeissa käännöksissä dirtillä. Dirttipyörä saa sinut sopimaan joukkoon heti, joten sinun ei tarvitse ostaa kaikkia varusteita heti. Käytä, mitä sinulla on. Päivitä tarpeelliset, ja improvisoi loput.

Seuraavat ovat kuitenkin ehdottomia varusteita, jotka meillä pitää olla ennen kuin suuntaamme dirtille tai bikeparkin hyppylinjalle.

1. Suojaa kupolisi
Käytä aina hyvää kypärää. Dirttihypyissä kaatuminen on väistämätöntä, ja vaikka useimmat naarmut ja kuhmut paranevat nopeasti, sinulla on vain yhdet aivot. Kuumina päivinä avokypärä riittää, mutta koskaan ei ole huono ajatus maksimoida suojaus ja pukea päälle fullface-kypärä, kun ajat hyppyjä. Vaikka fullface-kypärä maksaakin enemmän, se voi pienentää huomattavasti laskuasi hammaslääkärillä myöhemmin.

2. Suojaa polvesi
Käytä polvisuojia suojaamaan itseäsi kaatumisissa. Ne vähentävät iskuvoimaa törmäyksessä ja vartalosuojien pukeminen on myös hyvä tapa lisätä itseluottamusta, kun suuntaat isompiin hyppyihin.

3. Avopolkimet
Olemme sanoneet sen ennen ja toistamme vielä: tulet jossain vaiheessa todennäköisesti kaatumaan. Avopolkimet helpottavat pyörän jättämisessä ja sallivat lisäksi suuremman varan käsittelyssä, niin että voit kokeilla eri kehon asentoja tai tehdä temppuja, kun alat päästä jyvälle asioista. Tukevat tasapohjaiset kengät jäykillä pohjilla ja hyvällä pidolla on avain riittävän voiman säilyttämiseksi polkemisessa ja pyörän kohtuullisessa hallinnassa ilmalennon aikana.

4. Etukäpälät
Pidä tiukka ote tangosta käsineillä, jotka myös suojaavat käsiäsi karkeaa soraa, betonia ja karikekuoppia vastaan, ja varmista luistamaton hallinta kädensijoilla, jotka estävät käsiäsi liukumasta paikoiltaan.

Christina Chappetta hyppäämässä kohti kameraa dirt-hypyssä

Suunta dirtille

Voi olla pelottavaa mennä paikalliselle dirtille ensimmäistä kertaa mutta muista, että kaikki muutkin ovat olleet aloittelijoita joskus. Älä pelkää jutella muiden ajajien kanssa, ja ota mukaasi kaveri seuran vuoksi.

1. Moraalinen tuki
Kaverin tuominen mukaan on hyvä tapaa pitää itseluottamuksesi ja mielesi korkealla dirttiradalla. Ajolinjojen tarkistaminen kaverin kanssa tekee oppimisesta hauskempaa, oli sitten kyseessä kokenut konkari neuvoineen tai joku yhtä keltanokka kuin sinä itse. Kaverisi ei tarvitse olla se henkilö, jonka kanssa tulet paikalle – tutustu ja ystävysty muiden ajajien kanssa ja opi radan faktat. Heillä voi olla näkemyksiä siitä, millainen radan nopeus on ja onko radalla outoja hyppyjä, joiden selvittäminen vaatii erityistä lähestymislinjaa.

2. Lämmittele
Jos alueella löytyy pumptrack, aja muutama kierros sillä lämmitelläksesi lihakset ennen kuin suuntaat suuremmille linjoille. Totuttele pyöräsi ajotuntumaan pumppaamalla aallokossa ja ohjaa bermeihin nopeuden ylläpitämiseksi polkematta. Jos pumptrackia ei ole, vedä muutama rento kierros pienimmällä linjalla.

3. Aloita pienestä
Vaikka olisitkin kokenut hyppääjä, aloita pienimmältä linjalta, kun suuntaat uudelle dirttiradalle. Rullaa hypyt ensimmäisellä kierroksella yrittämättä päästä ilmaan ja aloita sitten niiden läpikäyminen yksi kerrallaan. Kun olet tottunut niihin ja hallitset jokaisen hypyn sarjassa, voit miettiä siirtymistä suurempiin hyppylinjoihin. Jos olet aloittelija dirtillä, anna kaikelle oman aikansa. Lihasmuisti ei synny hetkessä ja toistot ovat paras tapa oppia uusi taito.

Christina Chappetta ilmassa dirttihypyssä
Christina Chappetta tekemässä dirttihyppyä
Christina Chappetta korkealla dirttihypyssä

Oikea muoto ilmalentoa varten

Oikean asennon omaksuminen heti alkuun auttaa tasaiseen lentoon, vaikka et heti pääsisikään kovin pitkälle. Ennen kuin siirryt suurempiin hyppyihin ja gappeihin, harjoittele pöytähyppyreitä, jolloin lyhyeksi jääneellä kokeilulla ei ole niin massiivista vaikutusta. Niistä on myös helpompi rullata yli totutteluvaiheessa. Nämä vinkit auttavat sinua pitämään hyppysi kasassa.

1. Pysy neutraalina
Kun rullaat kohti hyppyä, pidä kehosi neutraalissa asennossa kyynärpäät ja polvet taivutettuina ja painopisteesi pyörän keskikohdassa. Pidä katseesi ylhäällä ja keskity ponnistusvaiheeseen.

2. Seuraa nokkaa
Kun rullaat siirtymävaiheeseen, pumppaa kehoasi hypyn nokan mukaan ja noudata sen lentorataa, pitäen yhtä suurta painetta pyöräsi etu- ja takapäässä, niin että et horjahda taaksepäin.

3. Paikanna laskeutumiskohtasi
Kun olet ilmassa, tuo pyöräsi kehoasi kohti ja pidä katseesi keskittyneenä kohtaan, johon haluat laskeutua.

4. Jousta kehollasi
Anna jalkojesi ja käsivarsiesi ottaa vastaan osa alastulon voimista laskeutuessasi, ja rullaa sitten seuraavaan hyppyyn, kun olet valmis.

5. Edistyminen
Isoissa hypyissä on jossain kätkettynä riski-palkkiosuhde. Ottamasi riskin määrä riippuu paljon kärsivällisyydestäsi ja siitä, mitä on tarjolla paikallisella dirtillä. Kun käytät aikaa taitojesi hiomiseen ja annat lihaksillesi niiden tarvitseman määrän toistoja, se auttaa vähentämään riskikerrointa huomattavasti. Jos dirttiradallasi/hyppyharjoittelypaikassasi on hakemonttu, hyödynnä sitä pienemmän riskin tapana edistyä ennen kuin siirryt suurempiin hyppyihin.

Kun olet valmis suurempiin hyppyihin, yritä olla tekemästä siitä liian suurta juttua mielessäsi. Kyse on kuitenkin vain yhdestä hypystä lisää. Kyse on samoista liikkeistä kuin mitä olet harjoitellut, vain hieman nopeampaan tahtiin. Pysy rentona ja mobiilina ilmassa, niin hallitset isotkin hypyt hetkessä.

Trek Ticket -sivukuva

Dirttihyppyjen ajaminen on itsessään hauskaa ja antaa sinulle selkeän kuvan edistymisestäsi pyörän kanssa. Fyysisen pyöränhallintasi lisäksi se myös muutta perspektiiviäsi, kun luet maastoa ja sen erilaisia ominaisuuksia. Lähde pumptrackille ja dirtille, terävöitä taitojasi ja suuntaa sen jälkeen maastoon… Saatat löytää aivan uuden leikkikentän, kun mielesi alkaa nähdä tuplahyppyreitä kumpareisessa maastossa ja juuret näyttäytyvät uusina hyppyalustoina.

Jäikö suosikkivinkkisi pois jutustamme? Anna se alla olevaan kommenttiosioon!

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.