Een betere fietsverpakking voor een gezondere planeet Wat wij doen aan de enorme berg fietsverpakkingsafval

Een betere fietsverpakking voor een gezondere planeet Wat wij doen aan de enorme berg fietsverpakkingsafval

Verpakking Marlin - nieuwe situatie

Fietsverpakkingen leveren veel afval op. Fietsen verschepen over lange afstanden en ervoor zorgen dat ze heelhuids en onbeschadigd aankomen, vergt veel planning vooraf, en betekent helaas ook veel afval.

Hoe minder een fiets in de doos kan bewegen, des te beter de staat waarin hij in de winkel arriveert. Om te voorkomen dat een fiets los in de doos rondslingert, zijn er tal van verschillende plastic verpakkingsitems nodig: bindstrips, bubbelplastic, cassettebeschermers en diverse andere onderdelen. Als je het aantal kleine onderdelen vermenigvuldigt met het aantal fietsen dat jaarlijks door de fietsindustrie verscheept wordt, dan telt dat enorm op.

Het is onze missie om de voetafdruk die hierdoor ontstaat onder de aandacht te brengen. Dat doen we via een breed pakket aan duurzaamheidsinitiatieven, van de interne overstap naar groene energie tot langdurige samenwerking met milieuvriendelijke recyclingbedrijven die Bontrager-producten maken van plastic afval.

Achter de schermen zijn we al jaren bezig om het gebruik van niet-recyclebare verpakkingsmaterialen te verminderen. We zijn daar nu zo ver mee dat we het graag met jou willen delen. We zijn heel dichtbij waar we willen zijn en er ligt een plan klaar om het einddoel te bereiken.

In mei dit jaar zijn we begonnen ons meest populaire model fiets op te sturen in een geheel vernieuwde verpakking, met nog slechts 12 items niet-recyclebare onderdelen erin, in plaats van 22.

Emballage Marlin

Oude situatie: Fietsverpakking Marlin

Verpakking van de Marlin - oude situatie

Verpakking van de Marlin - oude situatie

Marlin verpakt met minder plastic

Huidige situatie: fietsverpakking Marlin

Verpakking Marlin - nieuwe situatie

Verpakking Marlin - nieuwe situatie

Alleen dat al leverde dit jaar een besparing op van 23.000 kg aan plastic afval. In 2021 zal de Trek-fietsverpakking geheel plastic-vrij zijn, op twee kleine items na.

 

Het weglaten van 10 kleine plastic items in een zo grote fietsverpakking oogt misschien als een detail, maar het heeft grote gevolgen. Bij de fietsproductie van mei tot december 2020 wordt er 23.000 kg aan plastic afval mee bespaard.

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar onze missie is daarmee nog niet ten einde. We streven ernaar om tegen het eind van volgend jaar van 12 plastic items naar slechts 2 items te gaan. Blijf op de hoogte.

A cardboard Trek bike box in front of a stack of chopped wood.

Zo recycle je je fietsverpakking

Fietsverpakkingen met minder plastic hebben geen zin als ze niet op de juiste manier worden gerecycled! Volg deze stappen om verpakkingen op een verantwoorde manier weg te gooien en leer wat wel en niet mag worden gerecycled.
Volg de stappen

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.