Jasper en de chocoladefabriek Deze Trek-Segafredo prof heeft een zoete kant—alleen niet tijdens het seizoen

Jasper en de chocoladefabriek Deze Trek-Segafredo prof heeft een zoete kant—alleen niet tijdens het seizoen

Bij Chocolate Atelier Stuyven komen de twee grootste Belgische exportproducten samen: fietsen en chocolade. Deze kleine chocoladewinkel in het stadje Betekom is eigendom van de jonge Trek-Segafredo toprijder Jasper Stuyven en zijn oom, een veteraan in de Belgische chocolade-industrie. Het bedrijfje staat bekend in de fietswereld vanwege zijn bijzondere lekkernijen in de vorm van chocolade replica’s van de Trek-Segafredo team kits en kasseien.

Jasper leeft het grootste deel van het jaar in een soort Griekse tragedie: hij bezit een snoepwinkel, maar als professioneel atleet moet je een sterke voedingsdiscipline hebben en kan hij niet genieten van de delicatessen. Hij eet helemaal geen melkchocolade, maar gunt zichzelf tijdens het seizoen af en toe een kleine uitspatting waarbij hij kiest voor donkere chocolade met 80% cacao.

Heeft Trek-Segafredo al eens overwogen om Jasper’s chocolade naar concurrerende teams te sturen als daad van overheerlijke sabotage? Jazeker. Maar sommige dingen zijn gewoon te lekker om te delen. Als wij chocolade van Jasper krijgen, houden we die namelijk lekker voor onszelf.

For Jasper, chocolate is a family affair

2019 E3 Harelbeke

2019 Tour of Flanders

Where the magic happens

Trek Madone

Madone is in a class of its own. It’s fast, light, smooth, and designed to give you every advantage in speed and handling, and that's exactly why it's known as the ultimate race bike.
Find your model

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.