Velkommen til Trek-bloggen Et moderne samfunn for historier, utdannelse og inspirasjon

Velkommen til Trek-bloggen Et moderne samfunn for historier, utdannelse og inspirasjon

全てはこの赤い小屋から始まった

I 1976 bestemte Dick Burke og Bevil Hogg seg for å lage verdens beste sykkelrammer. Det var selvfølgelig et freidig foretak, men det var fundert på klare prinsipper: Produktene skulle være håndverk av ypperste kvalitet, og de skulle bringe gleden ved sykling ut til et større publikum.

De visste at det første de måtte gjøre var å finne et hovedkvarter for firmaet. I en liten by med navnet Waterloo, midtveis mellom hjemmene deres i en landlig del av sentrale Wisconsin, fant de en rød låve. Malingen hadde nok bleknet, men den var bygget like solid som en linebacker i amerikansk fotball. Den føltes som et verksted, ikke som en storbedrift. Den hadde noe eget ved seg.

Det finnes tusenvis av låver i landbruksregionene i USA, og selv om det ikke finnes to som er helt like, har alle én ting til felles: De er alle et sted der ting fødes, stelles og vokser. En låve er et sted der ting får liv, så det er det perfekte stedet å produsere noe livgivende.

Dick og Bevil kjøpte låven, hang et skilt på døren, og begynte å jobbe. Trek var født.

De fostret en håndverkskultur i det beskjedne bygget, med vekt på å kun produsere produkter av ypperste kvalitet. I sitt første år sveiset Treks fem sveisere 904 rammer. Hver eneste ble håndbygget og håndmalt av håndverkere som så soloppgang og solnedgang fra den røde låven i Waterloo.

Etter som firmaet vokste, ble det behov for mer plass. Treks globale hovedkvarter er nå 1,7 km lenger opp i gata, i et mye større bygg. Vi har vokst forbi røttene våre, men vi har ikke forvillet oss vekk fra dem. Faktisk så spiller låven fremdeles en sentral rolle for firmaet. På det stedet der de første Trek-rammene ble sveiset, er det nå CNC-maskiner som lager alle formene for Treks karbonrammer.

Det betyr noe mer, også. I løpet av alle årene har låven blitt et viktig symbol og en guide. Den står for hvor vi har vært. Den står for hvor mye vi har vokst. Den står, i storm og solskinn, som en påminnelse om våre grunnleggende prinsipper. Vi bygger med stolthet, for det gode, og blant venner.

Den originale låven var mer enn en arbeidsplass. Den var et samfunn. Treks første ansatte fikk opplæring der, de delte sine historier der, og de bygget noe stort.

Det er vårt mål med dette moderne samfunnet, også. Trek-bloggen er et sted der mennesker kan møtes.

Vi vil dele personlige historier om atleter, oppfinnere, ansatte, og hverdagsyklister. Vi vil gå i dybden og bak scenene i Waterloo og i Treks globale hovedkvarter. Vi vil poste nyheter om firmaets initiativer og holde deg oppdatert om produktdetaljer.

Og viktigst av alt, vil vi fortsette å bære den ekte spiriten til Trek: dele gleden og eventyret fra sykkelturen.

Velkommen til Trek-bloggen Vi er glad for at du er her.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.

Tags: