Slik sykler man i gruppe på vei Tips til hvordan man finner ei gruppe og om sikkerhet og etikette

Slik sykler man i gruppe på vei Tips til hvordan man finner ei gruppe og om sikkerhet og etikette

Gruppeturer er ypperlige til å treffe nye venner og utforske nye ruter, og særlig hvis du nettopp har begynt med sykling. Men det er forskjell på grupper, så det er viktig at du finner en som passer til ditt ferdighetsnivå. Her er noe tips til hvordan man finner ei sykkelgruppe og hvordan man sykler i gruppe på veien.

Finn noen å sykle med

Din lokale sykkelbutikk er det beste stedet å finne ei sykkelgruppe. Se på sosiale medier eller nettsiden deres, eller gå innom butikken og spør. Gruppeturer er ofte organisert etter ferdighetsnivå, så hvis du er nybegynner, bør du se etter ei gruppe for alle ferdighetsnivåer eller for nybegynnere. Da tilpasser gruppa farten til den minst raske syklisten, slik at ingen blir etterlatt.

Finslip sykkelferdighetene dine

Før du blir med i ei gruppe bør du sørge for å ha god kontroll på sykkelen. Hvis du ikke behersker å sykle rett frem og ofte må justere retningen, kan det være lurt å øve litt mer før du blir med i ei gruppe, siden du der vil sykle tett på andre.

Kommuniser!

Når man sykler i gruppe, er det avgjørende at man kommuniserer med sine medryttere. Hvis det kommer en hump eller et hull, påpeker du dette for syklistene bak deg. Hvis du trenger mer plass, ber du om det. Hvis du sykler bakerst, roper du når det kommer biler bakfra. Det å snakke med de andre i gruppa er det beste for å unngå uventede farer på turen.

Vær oppmerksom på omgivelsene

Når du sykler i gruppe, er sannsynligheten stor for at minst ett av hjulene dine er tett på en annens. Pass på å følge med på alt som foregår rundt deg, og ikke bare stirr på personen foran deg. Slik ser du farer tidsnok til å reagere og si fra til de andre, i stedet for at du blir tatt på senga når syklisten foran deg plutselig bremser. Det er viktig å være obs på omgivelsene når man sykler, for å unngå ulykker.

Bytt på å sykle forrest

Den som sykler forrest jobber alltid hardest, da vedkommende skjermer resten av gruppa for vind. Pass på å avløse den som sykler først for å hindre at vedkommende går tom. Når du har tatt din tørn i front, sjekker du først om det kommer biler bak. Hvis det ikke kommer trafikk, svinger du ut til venstre og lar gruppa passere. Når gruppa har passert, legger du deg som sistemann i rekken.

Find a group ride

A great way to find group rides and other people to ride with is through your local bike shop. Find yours today!
Find a shop

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.