Hvordan velge sykkelcomputer Tips for å velge den riktige for deg uansett hvordan du elsker å sykle.

Hvordan velge sykkelcomputer Tips for å velge den riktige for deg uansett hvordan du elsker å sykle.

Sykkelcomputere gir deg oversikt over dataene fra turen din og kan hjelpe deg med alt fra treningsmål til å trene mot store ritt. Det er mengder med ulike modeller å velge mellom, så det beste stedet å starte er å tenke på hva du ønsker fra sykkelcomputeren din og hvordan du vil bruke den. Men hva er viktig, her er noen spørsmål du må spørre deg selv om:

Hvilken informasjon og funksjoner ønsker du?

Puls? Kadens? Hastighet? Distanse? Innebygget GPS? Alle de vi nevner over? Jo mer du ønsker, jo mer high-end må computeren være. Og for de fleste computere, må du også kjøpe sensorer og monitorer som registrerer disse dataene.

 

Hvilket prisnivå passer deg?

Sykkelcomputere varierer fra noen hundre kroner til flere tusen avhengig av hvilken teknologi du vil ha.

 

Vil du kun bruke computeren til sykling eller vil du bruke den til andre aktiviteter også?

Hvis du vil bruke computeren til å måle løpeturer, fotturer, svømming eller andre aktiviteter, er det en god ide å velge en du har på deg.

De forskjellige sykkelcomputerne

Enkle sykkelcomputere

Enkle sykkelcomputere måler generelt kun tid, distanse og hastighet. Du kan få både med ledning eller som trådløs, og de fleste av disse computerne og deres sensorer er batteridrevet. De passer bra for syklister som akkurat har startet å føre statistikk over turene sine, og ønsker en rimelig, pålitelig måte å gjøre det på.

Midt-på-treet sykkelcomputere

Disse computerne har flere funksjoner enn de enkleste utgavene, men de er fremdeles rimelige.

De største oppgraderingene fra de enkleste computerne inkluderer muligheten til å spore og vise mer data—som kadens, puls og kraft—og ekstra trådløse oppkoblingsmuligheter som Bluetooth og ANT+ som enkelt lar deg koble sammen enhetene dine. Du begynner også å se flere valg i form av skjermstørrelse og muligheten til å customisere skjermen.

Disse sykkelcomputerne er topp for syklister som vil ha mer måleenheter fra syklingen sin som kan hjelpe dem med å ha kontroll på ytelsen og planlegge mer effektive treningsøkter.

High-end smarte sykkelcomputere

De største oppgraderingene med disse computerne er vanligvis innebygget GPS, store skjermer som viser flere felt med informasjon og kart, og mulighet for både fargeskjerm og touchskjerm. Det å ha innebygget GPS gir deg tilgang til steg-for-steg navigasjon og det betyr at det er veldig vanskelig å kjøre seg bort. Rimelige varianter i denne kategorien kan tilby forhåndsinstallerte kart men har ingen tilgang på Glonass (Global Navigation Satellite System) eller andre navigasjonssystemer.

Du kan spore alle de samme måleenhetene som med en midt-på-treet computer—kadens, kraft, puls, etc—men på mange av modellene trenger du ikke separate sensorer for hastighet og distanse hvis du ikke trenger ekstrem nøyaktighet, fordi en GPS måler alt dette.

Når det gjelder oppkobling, så er de fleste computere Bluetooth og ANT+ kompatible, noe som gjør dem enkle å koble med andre enheter. Mange byr på heftige tilkoblingsmuligheter til smarttelefonen, som muligheten til å kontrollere musikk, se meldinger og mer. Du kan også laste ned sykkeløktene dine og dele dem på treningsplattformer som Strava. Noen computere kan til og med kontrollere lyktene dine og koble seg opp mot elektroniske drivverk.

Dyrere sykkelcomputere er topp for ivrige syklister som er villige til å betale litt ekstra for GPS og kule egenskaper som fargeskjermer, touchskjermer, bedre oppkobling mot smarttelefon med mer.

Sykkelcomputere sammenlignet med klokker du kan ha på deg:

Som med sykkelcomputere, kan du få treningsklokker i mange ulike nivåer av egenskaper og prispunkter. De beste klokkene byr på den samme innebygde GPS/navigasjonen, trådløse oppkoblingen, og datalagringen som de beste sykkelcomputerne.

Hovedgrunnen til å velge en klokke fremfor en sykkelcomputer er hvis du vil kunne bruke den til å spore og bruke GPS for andre aktiviteter som løping og svømming. Mange har også mulighet til å la deg bruke treningsklokken som smartklokke.

Profftips:

Når du har snevret valgene dine ned til noen få computere eller klokker, må du dobbeltsjekke at de er kompatible med de enhetene du vil koble deg til, se om det er noen ekstra sensorer du må kjøpe, og forsikre deg om at de har den typen GPS/navigasjon du vil ha før du tar en endelig beslutning. God tur!

Find your cycling computer

We have lots of awesome cycling computers and watches to choose from, plus all the sensors, mounts, and other accessories you need to complete your setup.
Shop cycling computers

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.