Slik perfeksjonerer du sykkelkomforten Tips til finjustering av sykkelens passform, setejustering og mer

Slik perfeksjonerer du sykkelkomforten Tips til finjustering av sykkelens passform, setejustering og mer

Det blir fort mindre moro å sykle hvis du føler deg ubekvem på sykkelen uten at du vet hvorfor. Men ta det med ro, det er mange måter å finne tilbake til komforten på! Her er våre råd til optimalisering av komforten på sykkelen, og særlig hvis du har tenkt å sykle over lengre tid.

Få tilpasset sykkelen din

For det første bør du få tilpasset sykkelen din hos din lokale forhandler. Der kan de forklare hva de justerer og hvorfor, slik at problemene du opplever ikke vedvarer. Og hvis du opplever ubehag i fremtiden, vet du mer om hva du kan justere på egen hånd. Finn en sykkelbutikk i nærheten av der du bor, og ring for å bestille time.

Finn riktig setetype

Første steg mot god komfort er å kjøpe et sete som er designet for måten du sykler på. Et landeveissete vil ikke være behagelig på en bysykkel, og et cruisersete kommer ikke til å være behagelig på en triatlonsykkel. Og selv om det kan være fristende, bør du ikke ta imot råd fra andre syklister! Alle sykler på forskjellig måte og har forskjellig kroppstype, og setepreferanser er høyst individuelle, så ta deg heller tid til å finne det setet som funker best for deg. Din lokale forhandler kan hjelpe deg med å finne et godt sete, og du kan også begynne letingen med vår sete-leter.

 

Riktig størrelse og seteposisjon

De fleste seter finnes i flere størrelser, og finner du riktig størrelse for deg, sørger du for maksimal komfort. Det å velge riktig størrelse på setet er en del av tilpasningsprosessen, men selv om du ikke får utført en fullstendig tilpasning, kan forhandleren hjelpe deg å velge riktig størrelse eller feilsøke setejusteringen.

Hvis du justerer setet ditt selv, begynn med setet så plant som mulig, og juster det litt og litt etter behov. Det er en god tommelfingerregel at baken skal dekke hele setet når du sykler. Hvis du lener deg for langt fremover eller bakover, er det sannsynlig at setet må justeres, eller at du bruker et sete i feil størrelse.

Stalltips: Hvis du etter litt prøving og feiling føler at du ikke kommer til å få setet perfekt justert, vil vi oppfordre deg til å få det justert hos din lokale forhandler.

Kjøp deg en god sykkelshorts

Det du sykler i kan ha alt å si for hvordan baken føles etter noen mil. Det finnes all slags sykkelshortser med innsydd sittepute, alt fra fancy rittshortser til fritidsshortser med avtakbar pute. Hvis du vet lite om sykkelshortser og når de brukes, kan du sjekke ut tipsene som vi har samlet.

Tren også uten sykkel

Innlemmer du styrketrening i din daglige trening, kan du styrke beina og setemusklene, og dermed gjøre det enklere å sykle langt uten å føle at du ikke kommer til å kunne gå dagen etter. Prøv også å trene kjernemuskulaturen hvis det er mulig. En sterkere kjerne hjelper deg med stabiliteten på sykkelen, og reduserer belastningen på skuldre og armer.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.