Hvordan forebygge nummenhet i hendene under sykling Fem tips for å redusere og forebygge nummenhet mens du sykler. 

Hvordan forebygge nummenhet i hendene under sykling Fem tips for å redusere og forebygge nummenhet mens du sykler. 

riding near Menton/France 2018 Trek Emonda ALR pic by ©kramon

Nummenhet i hendene skjer vanligvis fordi en nerve i håndleddet eller albuen din blir klemt. Dette kommer vanligvis av sittestillingen din, derfor har vi laget noen tips til deg om hvordan du kan bytte litt på sittestillingen din. Noe som er ekstra viktig på lengre sykkelturer.

Bytt på håndposisjonen din

Landeveissykler med bukkestyre har tre håndposisjoner. Å bytte mellom disse vil hjelpe deg å lindre og til og med forebygge nummenhet i hendene.

Håndtak—når du plasserer hendene dine på bremsehåndtakene. Denne posisjonen gir deg tilgang til bremser og girhendler uten å sitte i en så aggressiv stilling som med hendene i bukken. De fleste syklister har hendene på håndtakene mesteparten av tiden.

Bukken—når du plasserer hendene dine i den laveste bøyde delen av styret. Denne posisjonen brukes vanligvis når du sykler utfor for bedre kontroll på sykkelen. Du bør kun sitte i bukken i kortere perioder av gangen, da dette belaster nakken og ryggen din.

Oversiden—når du plasserer hendene dine mellom håndtakene og styrestemmen på sykkelen din. Denne posisjonen brukes som oftest for å lindre press i ryggen når du sykler med lavere hastighet. Du har ikke tilgang til bremsene dine fra denne posisjonen, noe som gjør det potensielt farlig å holde på oversiden i lengre perioder av gangen.

Sitt bakoverlent på setet i stedet for framoverlent.

Dette vil ta noe av kroppsvekten fra armene dine og lar deg engasjere musklene i setet og kjernen når du tråkker. Dette kan virke vanskelig i starten, spesielt om du ikke trener kjernemuskulaturen regelmessig, men blir enklere etter hvert.

 

Sykle med bøyde albuer

I stedet for å sykle med strake albuer, bør du sykle med bøyde albuer. Dette vil hindre hendene dine i å bli numne. Hvis dette er vanskelig for deg, så har du kanskje feil sykkelstørrelse. Stikk innom din lokale forhandler for sykkeltilpasning.

Kjøp et par sykkelhansker

Kjøp minst et par sykkelhansker av god kvalitet og bruk dem på hver eneste sykkeltur. De vil beskytte de sensitive nerve-endene i hendene dine, og gjøre syklingen mye mer komfortabel.

 

Tøy ut!

Uttøying hjelper deg med å øke bevegeligheten og å forebygge at visse deler av kroppen belastes for hardt under sykling, noe som kan lindre nummenhet.

About the Author: Trek