På innsiden av Trek-Segafredo før Tour de France, del 1 I første episode av en serie på tre deler der vi går gjennom nesten alle produkter som brukes av Trek-Segafredo i Tour de France, ser vi på lagets sykler og alt som følger med dem.

På innsiden av Trek-Segafredo før Tour de France, del 1 I første episode av en serie på tre deler der vi går gjennom nesten alle produkter som brukes av Trek-Segafredo i Tour de France, ser vi på lagets sykler og alt som følger med dem.

Forberedelsene et WorldTour-team må gjøre for Tour de France er en massiv oppgave, mye mer enn å hente åtte sykkelryttere og åtte sykler og plassere dem på startstreken. Syklene er avanserte eksempler på ingeniørkunst og krever finjustering og konstant vedlikehold. Sykkelrytternes kropper er kanskje enda mer kompliserte, hver og en trenger individuelt tilrettelagt ernæring og restitusjon. Logistikk av utstyr for tre uker pluss i Frankrike krever koordinering med mange mennesker som jobber over hele verden.

Trek-Segafredos tekniske direktør Matt Shriver begynner forberedelsene for neste års Tour de France nesten med en gang årets ritt er ferdig. I august setter han ordrer for sykkelutstyret og de størrelsene han tror laget vil ha behov for neste år. Han må gjette hva lagoppsettet blir. Hvis han er dyktig, treffer han kanskje på fem av åtte syklister.

«Jeg tror det sannsynligvis er det folk ikke forstår, spesielt når du lager noe spesielt eller custom: Du må virkelig planlegge så lang tid i forveien,» sier Shriver. «Og du får alle godkjenningene fra sponsorene, fordi det vanligvis er et samarbeid. De må logge av og se hva vi gjør også. »

Sykkelryttere trenger mye utstyr for å komme seg gjennom 21 etapper på 23 dager. Mye ekstrautstyr er nødvendig for å dekke slitasje (for ikke å nevne det uunngåelige krasjet eller to) fra så mye konkurranse i en så kompakt periode. Her er omtrent alt teamet vil pakke med seg.

  • Minst tre rammer til hver sykkelrytter, og fire til teamets ledere.
  • To reserverammer av hver størrelse fra 50 til 60 cm, totalt rundt 40 rammer.
  • 26 SRAM doble kranktannhjul og 12 enkle, fra 50 til 56 tenner på den store skiva.
  • 54 SRAM-kassetter
  • 40 kjeder
  • 60 Bontrager-hjulsett
  • 50 ekstra Pirelli pariserdekk i tillegg til de som allerede er på syklene.
  • 12 Wahoo-computere — en for hver sykkelrytter, pluss fire i reserve.
  • 3000 (!) vannflasker

Og det er kun det som går på sykkelen (vi kommer tilbake med resten i andre og tredje episode i denne serien). Alt er helt nytt, slik at sykkelrytterne kan være sikre på at utstyret deres er i sin absolutt beste form.

I følge Shriver er de siste ukene frem til Touren relativt avslappede. Hovedtyngden av Tour-forberedelsene finner sted i løpet av månedene før. I den perioden jobber Trek-Segafredo tett med partnere som Pirelli for å teste og perfeksjonere utstyr til deres behov.

«Å jobbe med et topp WorldTour-team som Trek-Segafredo krever enormt mye arbeid som foregår bak kulissene,» sier Davide Valsecchi, Pirellis Digital and Sports Marketing Director of Cycling. «Alt starter med testaktivitetene som egentlig ikke opphører i løpet av sesongen, som definerer hva Pirelli skal gi til sykkelrytterne og mekanikerne. … Generelt tester vi nye løsninger under vintertreningsleirene og årets første etappeløp, slik at alt er klart før starten på Grand Tours i mai. «

Sram kettingbladen

Kettingbladen: ga nooit van huis zonder (of enkele tientallen).

Trek-Segafredos servicesenter i nærheten av Gent i Belgia, er området der alle lagets konkurranser starter (så vel som for Trek Factory Racing). SRAM fyller opp med sykkelkomponenter i november, før teamtreningsleiren i desember, slik at laget kan hente fra sine egne hyller når det trenger deler. SRAM vil deretter levere en andre ladning med utstyr i løpet av sesongen før turen, slik at Trek-Segafredo har de nyeste eller sist oppdaterte produktene.

Det raffinerte utstyret blir ofte informert av ytelse og tilbakemeldinger fra teamet.

«Vi tester også prototyper med teamet utenom konkurransene, hvor vi drar til en bestemt bane eller terreng for å teste produkter som er under utvikling,» sier Jason Phillips, direktør for SRAM Racing. «Vi har utviklet mange komponenter ved hjelp og tilbakemeldinger fra Trek-Segafredo.»

Andre partnere som Wahoo og Bontrager benytter seg også av deres tilgang til Trek-Segafredos sykkelryttere for å gjøre produktene bedre. Fordi Bontrager er et Trek-merke, stoler de på en eksklusiv kommunikasjonskanal til teamet som hjelper dem med å utvikle utstyr som hjelmer og sko i tidlige ritt som kan brukes i endelige former under turen (og senere blir tilgjengelig for forbrukerne). Det tette forholdet betyr også at laget sjelden har problemer med å få tak i produkter.

«Vi er heldige fordi vi har drevet et WorldTour-konkurranseteam i mange år, så vi vet hva som trengs for de prestisjetunge løpene som Tour de France, med veiledning fra Trek Race Shop,» sier Sam Foos, Bontrager Marketing Manager. «Fordi vi er så integrerte, får vi dele testdata og kunnskap om alt utstyret vi leverer til sykkelrytterne. Dette gjør at sykkelrytterne kan velge hjul, hjelmer og sko som passer best til deres behov. Det er en ekstra bonus at vi kan fokusere på hvordan vi kan gjøre rytterne raskere, ikke bare fra rammene, men alt som har Bontrager skrevet på seg.

«Det hele er en del av et system, og vi utvikler det på den måten.»

Wahoo er også stolt av sin kommunikasjon. Firmaet forsyner Trek-Segafredo med to forsendelser: Den første før sesongen slik at laget kan begynne å konkurrere, og den andre for å fullføre resten av lagets konkurransebehov ut året. I tillegg har Wahoo en bestemt person i teamet som sørger for at trenere og mekanikere er godt skolert på datamaskinene sine, slik at de kan hjelpe ryttere etter behov.

Wahoo-personell er også ofte i nærheten på løp for å sjekke inn på laget og hjelpe til med å feilsøke eventuelle problemer i siste øyeblikk.

«Våre folk har alltid med seg forskjellige reservedeler under disse besøkene, slik at teamet aldri er mer enn en time unna fra å motta produktene i et konkurransemiljø — dette er dedikert service og ganske unikt!» Louis Quinton, Wahoo’s Head of Marketing i Europa, sier. «Han er også tilgjengelig dag og natt hele året for å svare direkte på spørsmål fra teamet, ryttere og trenere.»

Wahoo computers

Trek-Segafredo har med mye ekstrautstyr til Tour de France, men noen ganger krever uforutsette problemer — de store krasjene er de hyppigste — at partnerne må gjøre leveranser i siste øyeblikk mellom etappene. I disse situasjonene kan det å ha langvarige forhold og erfaring innen konkurransesykling gjøre en stor forskjell i ytelse.

«I denne fasen er forberedelsene våre ganske selvgående. Bare gjennom mange års erfaring og hvor godt organisert turen er, vet vi hva vi kan forvente. Vi vet hvordan det fungerer,» sier Shriver. «Så fra det perspektivet, er forberedelsene for Touren ganske enkle. Det er helt klart årets største og viktigste løp, men det er enda et sykkelritt, og vi tar det på en måte bare til neste nivå. «

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.