Møt Locadia Barnepasseren og lederen for en sparegruppe for kvinner driver lokalsamfunnet fremover på en sykkel

Møt Locadia Barnepasseren og lederen for en sparegruppe for kvinner driver lokalsamfunnet fremover på en sykkel

I Hwange i Zimbabwe går Locadia — en barnepasser, leder for en sparegruppe for kvinner og mor til to — rundt 10 km hver dag for å ta vare på sin egen familie og andre familier i lokalsamfunnet hennes. Hun starter hver dag med å hente vann fra et borehull, lage mat og gjøre annet husarbeid før hun starter jobbreisen til fots.

Locadia er talskvinne for kvinner og barn i Hwange, og hun besøker også hjem med rapporterte velferdssaker. I et område der kvinner møter betydelige kulturelle barrierer for å få tilgang til utdanning, helsetjenester og sysselsetting, lærer Locadia kvinner hvordan de kan endre livene sine ved å spare penger — og begynner med én dollar. Innenfor disse gruppene organiserer hun lånetjenester og lærer kvinner hvordan de starter små bedrifter.

Dette har gjort det mulig for flere kvinner i samfunnet å gjøre ting som å kjøpe geiter, storfe og sement uten å måtte være avhengig av ektemannen.

Men Locadia må gå lange avstander — noen ganger opptil 34 km — for å nå noen av de gruppene hun leder. Dette gir mindre tid til gjøremål hjemme og har tvunget henne til å forlate flere av gruppene hun bryr seg om.

Det vil si, inntil Locadia fikk en Buffalo Bicycle fra World Bicycle Relief. Nå, på to hjul, kan Locadia dekke lengre avstander raskere og fortsette å styrke andre i lokalsamfunnet hennes.

«Å ha en sykkel er en enorm motivasjon, jeg kan møte flere mennesker på en dag,» sier Locadia. «Jeg kan også rekke å komme meg hjem før det blir mørkt ute og lage mat til familien min.»

Covid-19 la en økonomisk belastning på Locadias familie og hele lokalsamfunnet. Og turismen, som er en viktig inntektskilde i området, er nede. Men en Buffalo Bicycle har gjort det mulig for flere kvinner som Locadia å jobbe, og har vist seg å være et viktig verktøy for andre i familien hennes.

«Mannen min bruker sykkelen til å løse oppgaver langt borte og til å jage dyr fra den lille dyrkede marken vi har, noe som hjelper matsikkerheten vår,» sier Locadia.

World Bicycle Reliefs modell for Mobilized Communities fremmer langsiktig sykkelbruk i landlige samfunn som Locadias, ved å bygge et bærekraftig sykkeløkosystem i stor skala. Denne modellen lar lokalsamfunn forme programmet slik at det best dekker deres behov, og lærer lokale mekanikere til å vedlikeholde og reparere deltakernes sykler.

“Nå,” sier Locadia. “Kan jeg dele mine kunnskaper med flere kvinner så de kan få et bedre liv.”

Vil du hjelpe til med å gi en Buffalo-sykkel til noen som Locadia?

En gave til World Bicycle Relief hjelper lokalsamfunn med små ressurser med de verktøyene de trenger for å overvinne utfordringene med avstander og å realisere sine mål. Og fra nå til og med 31. desember 2022, vil Trek matche alle gaver inntil 500 000 dollar.

Lær mer og gi nå

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.